GazdaságEgyre sűrűbben csilingelnek

2021. szeptember 23., csütörtök
 
Egyre sűrűbben csilingelnek

A koronavírus-járvány miatt többször felfüggesztett, így kissé lassú típusvizsgálat után augusztus utolsó napja óta folynak a tartampróbák a Stadler Citylink szerelvényeivel Szegeden és Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 


Tegyük hozzá, azért is jó hogy járnak a városban, mert a villamoshoz kevésbé hozzászokott, vagy rutintalanabb vásárhelyi autós megtanul figyelni arra is, hogy például a körforgalomban elsőbbsége van a villamosnak.

 

A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenni a motorvonatokkal ezekben a hetekben. A futópróbákat összesen öt 406-os egységgel végzik, lesz olyan nap is, amikor mind az öt jármű egyszerre fut majd a Szeged–Vásárhely Tramtrain vonalon. (A hatodik szerelvény is megérkezik hamarosan.)

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények.

 

A MÁV tervei szerint december 12-én, a 2021/2022 évi menetrendváltási időpontban hat tram-train járművel lehet majd megkezdeni az utasforgalmat.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Start december közepén

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Annyi változás történt az elmúlt tíz évben a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, amennyi a megelőző száz évben összesen - hangzott el a megnyitón.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Kutatók Éjszakája Vásárhelyen is

Kutatók Éjszakája Vásárhelyen is

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Részletes program.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.

 

 
Nyelvtörő városnevet kell megtanulni
Nyelvtörő városnevet kell megtanulni Lehetetlen vállalkozásnak tűnik, de nem kerülhetik meg azt a problémát, hogy Márki-Zay Péterről beszélve, egy kiejthetetlen nevű magyar település polgármesteréről van szó.