GazdaságEgyre sűrűbben csilingelnek

2021. szeptember 23., csütörtök
 
Egyre sűrűbben csilingelnek

A koronavírus-járvány miatt többször felfüggesztett, így kissé lassú típusvizsgálat után augusztus utolsó napja óta folynak a tartampróbák a Stadler Citylink szerelvényeivel Szegeden és Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 


Tegyük hozzá, azért is jó hogy járnak a városban, mert a villamoshoz kevésbé hozzászokott, vagy rutintalanabb vásárhelyi autós megtanul figyelni arra is, hogy például a körforgalomban elsőbbsége van a villamosnak.

 

A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenni a motorvonatokkal ezekben a hetekben. A futópróbákat összesen öt 406-os egységgel végzik, lesz olyan nap is, amikor mind az öt jármű egyszerre fut majd a Szeged–Vásárhely Tramtrain vonalon. (A hatodik szerelvény is megérkezik hamarosan.)

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények.

 

A MÁV tervei szerint december 12-én, a 2021/2022 évi menetrendváltási időpontban hat tram-train járművel lehet majd megkezdeni az utasforgalmat.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Start december közepén

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Annyi változás történt az elmúlt tíz évben a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, amennyi a megelőző száz évben összesen - hangzott el a megnyitón.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Kutatók Éjszakája Vásárhelyen is

Kutatók Éjszakája Vásárhelyen is

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.