Kultúra, oktatásJégdiszkó után szavalóverseny

2020. március 7., szombat
 
Jégdiszkó után szavalóverseny

Március 5-én Költészet hírnöke címmel szavalóversenyt szervezett a könyvtárban a Hódmezővásárhelyi Ifjúsági Önkormányzat.

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Márki-Zay Péter polgármester nyitóbeszédében elmondta, nagyon kellemes meglepetés, hogy ilyen aktív fiatalok vannak Hódmezővásárhelyen, a nézőtéren felfedezte azt a fiatal lányt, akinek a Pocket-automatát köszönhetjük. Kiemelte hogy mennyire kellemes meglepetés, hogy rögtön az első nyilvános tevékenységek között jelen van a kultúra, nem gondolta volna, hogy a fiatalok éppen egy szavalóversenyt fognak szervezni a jégdiszkó után.

 

A kiírás szerint legfeljebb 4 perc hosszúságú verset választhattak a Ady Endre, Arany János, József Attila, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Vörösmarty Mihály verseiből.

A fiatal szervezők de hagyományt szeretnének teremteni, ezentúl minden évben megszervezik.

 

Általános és középiskolás kategóriában összesen 18-an indultak. A zsűri tagja Árva László iskolaigazgató, Dani Imre költő és Benkő Brigitta drámapedagógus volt.

 

Eredmények:

 

Általános iskolások:

  • 1. Tisza András
  • 2. Kovács Kála
  • 3. Légrádi Regina

Középiskolás kategória:

  • 1. Forrai Fruzsina
  • 2. Bíró Ivett
  • 3. Antal Máté
  • Különdíjas: Forrai Maja
  • Kiemelt különdíj: Borbás Gabriella
  • Szervezői különdíjas: Simon Zsolt és Lajkó Zoé Afrodité
 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nagyon megérdemelt győzelem

Egy nagyon megérdemelt győzelem

A körülményeket ismerve a szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt a Vásárhelyi Kosársulira március 6-án, a tavaly még Piros csoportos Bonyhád otthonában.
Vásárhely címere is díszíti az Országház falát

Vásárhely címere is díszíti az Országház falát

Hódmezővásárhely címere is felkerül a falakra. Jelenkorunk a hajdan fel nem került városoknak már nagyon régóta tartoztak ezzel a gesztussal.
Klíma szemléletformálunk és alkalmazkodunk

Klíma szemléletformálunk és alkalmazkodunk

Közel 20 millió forintnyi Európai Uniós támogatás fordítható egy stratégiai dokumentum megalkotására, ami a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzését, mérséklését segíti.
Tíz érmes helyezés a Magyar Bajnokságon

Tíz érmes helyezés a Magyar Bajnokságon

Színvonalas és látványos küzdelmek, precíz formagyakorlatok. A Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub sportolói magyar bajnoki címeket, ezüst- és 3 bronzérmeket szereztek
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.