SportEgy nagyon megérdemelt győzelem

2020. március 7., szombat
 
Egy nagyon megérdemelt győzelem

A körülményeket ismerve a szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt a Vásárhelyi Kosársulira március 6-án, pénteken a tavaly még Piros csoportos Bonyhád otthonában.

 

 

 

 

 

 

 

A sérülések miatt megfogyatkozó keret és a bonyhádiak masszív hazai teljesítménye végett nem mi számítottunk esélyesnek - megmutattuk, hogy fel lehet borítani az erőviszonyokat!

 

A Kecskemét elleni, szerdai vereség - amely során Ságodi Róbert bokasérülés miatt hetekre kidőlt - után kilenc játékossal utazott Tóth Tamás csapata a Tolna megyei városba. Hargitai Krisztián, Kelemen Balázs és Molnár Bence maródi hármasa közül Molnárnak kellett leülnie a kispadra, hogy egyáltalán meglegyen a keret. A két juniorra, Balogh Lászlóra és Bodócsi Benjáminra így különösen nagy szerep hárult a rotációban (utóbbi életében először kezdett az NB I/B-ben), ám ahogy a kecskemétiek ellen, úgy Bonyhádon is maximálisan helytálltak. 

 

Tegyük hozzá, nem volt könnyű meccs, annál szebb lett viszont a vége! A hét közben az Újpestet is megszorító bonyhádiak erős tengelyük, a Pupp, Somogyfoki, Tömösváry hármas pontjaival kezdtek, míg a mieinket a Varga testvérek parádéja repítette: az első negyedben 17 pontig jutottak, ez pedig azt eredményezte, hogy az 5. perctől szépen-lassan meglépett a kék mezes Kosársuli (19-23).

 

A második negyedben aztán tovább nyílt az olló, remek csapatjátékkal és jó asszisztokkal egy 9-0-s roham megnyugtató előnyt jelentett. A játékrész végén aztán Morgen Frigyes időkérésének hála összekapta magát a vendéglátó, a mieink keze sem remegett, így 43-40-es vásárhelyi vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

 

A szünet után mindkét gárda rendezte védekezését, a mieinknél a Varga testvérek mellett a csapatkapitány lévén vezérként teljesítő Vuk Pavlovic, Perák Denis, Rostás Imre és Bálint Erik is hozzátette pontjait. Egy pillanatig sem hagyta a csapat vezetéshez jutni a bonyhádiakat, minden izgalom a hajrára maradt (55-58).

 

A jól dobó Kosársulit a zárónegyed derekán utolérte a Bonyhád, Maskaljevic triplájánál már a hazaiaknál járt az előny öt percre a végétől (67-66). Nem zuhant össze azonban Tóth Tamás legénysége, a szezonban oly sokszor jellemző higgadt és okos hajrát raktak össze, Rostás kosarai a legjobbkor jöttek, az utolsó 120 másodpercben ezzel párhuzamosan sokat rontott a Bonyhád, miközben a mieink pedig jól büntetőztek és lepattanóztak. Teljesen megérdemelten 81-77-re nyertünk, fontos és értékes sikert aratva a felsőházi rájátszás alakulása szempontjából! Varga Ákos dupla-duplával zárta a meccset. 

 

NB I/B Zöld csoport, 26. forduló:

Bonyhádi KSE-Vásárhelyi Kosársuli 77-81 (19-23, 21-20, 15-15, 22-23)

Bonyhád Városi Sportcsarnok. Vezette: Horváth, Major, Téczely

 

Kosársuli: Bodócsi 2, VARGA Á. 24/12, VARGA Z. 19/9, Bálint 12, Perák 7

Csere: Acimovic -, PAVLOVIC 9, Rostás 8/3, Balogh -

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Két tartalékos csapat csatájából minimális különbséggel mi jöttünk ki jobban. Fizikális, férfias küzdelem volt, éppen ebből túl sok lepattanót szerzett a Bonyhád. A végjátékban higgadtabbak voltunk és úgy érzem, éppen ennyivel mi érdemeltük meg jobban ezt a győzelmet. Csalóka a Bonyhád helyezése, kiválóan felkészített társaság!"

 

Folytatás március 14-én, szombaton Egerben, a felnőttek mellett az U20 is játszik majd.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhely címere is díszíti az Országház falát

Vásárhely címere is díszíti az Országház falát

Hódmezővásárhely címere is felkerül a falakra. Jelenkorunk a hajdan fel nem került városoknak már nagyon régóta tartoztak ezzel a gesztussal.
Klíma szemléletformálunk és alkalmazkodunk

Klíma szemléletformálunk és alkalmazkodunk

Közel 20 millió forintnyi Európai Uniós támogatás fordítható egy stratégiai dokumentum megalkotására, ami a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzését, mérséklését segíti.
Tíz érmes helyezés a Magyar Bajnokságon

Tíz érmes helyezés a Magyar Bajnokságon

Színvonalas és látványos küzdelmek, precíz formagyakorlatok. A Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub sportolói magyar bajnoki címeket, ezüst- és 3 bronzérmeket szereztek
Ezúttal egy vásárhelyi férfit fosztottak ki

Ezúttal egy vásárhelyi férfit fosztottak ki

Hasonló esetekről már többször írtunk. Nemcsak szolgáltatás miatt csengetnek be, hanem sokszor valamilyen árucikk megvásárlására ösztönöznek, főként idős embereket.

 

És ezt már olvasta?

Sajátos üzenet a folyóink szennyezőinek
Sajátos üzenet a folyóink szennyezőinek Kedves ötletnek tűnik, és inkább a figyelem felkeltését szolgálta a plasztik csónak avatása és vízrebocsátása, amit a Mártélyi Holtág strandján rendeztek július 15-én.
 
491 iskola kért iskolaőröket
491 iskola kért iskolaőröket Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két iskola kivételével vásárhelyi oktatási intézmény neve nem szerepel a listán.
 
77 éve született Rapcsák András
77 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 28. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 28. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke Nemcsak a zsidó hitközség ügyvezetőjeként, hanem ügyvédként is jelentős volt a munkássága. 74 éves korában elhunyt Dr. Erdélyi Miklós.
 
Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.