SportIzgalmas mérkőzés, szép győzelemmel

2023. február 18., szombat
 
Izgalmas mérkőzés, szép győzelemmel

Kelemen Balázs extra játékának is köszönhetően győzött a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának péntek esti rangadóján.

 

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese 94-76-ra verte a bajnokságban közvetlen riválisnak számító Tiszaújvárost, így megerősítette negyedik helyét a tabellán.

 

Még úgy sem várt könnyű meccs a Kosársulira, hogy a két csapat teljesen ellentétes időszakot élt az utóbbi időben, hiszen a vásárhelyiek zsinórban négy meccset megnyertek, a tiszaújvárosiak zsinórban hármat elveszítettek a bajnokságban. 

 

Ezúttal Baloghra és Karsaira nem számíthatott az alapemberek közül Vuk Pavlovic, nagyon is ott volt viszont a pályán Kelemen Balázs, aki az utóbbi évek egyik legjobb egyéni teljesítményét mutatta be a Hódtói Sportcsarnokban: hármassal nyitotta a találkozót, és végül 7/11-es triplamutatóval, 37 (!) ponttal, 8 lepattanóval és 46-os VAL-értékkel zárt. Az ő vezetésével, valamint Bálint és Borbáth kosaraival hamar elhúzott nyolc pontra a Kosársuli, és bár Lekli József, a Tiszaújváros vezetőedzője 15-8-nál időt kért, a negyed végén, Varga Ákos triplájánál már a tízet súrolta a különbség.

 

A 23-16-os első tíz percet mindkét oldalon kemény, helyenként agresszív védekezés és intenzív támadójáték követte (sportszerűtlen hibákkal és több faulttal), amiből eleinte a vendégek jöttek ki jobban (Kovács triplájánál 27-23-ra zárkóztak a 13. perc végén), majd Pinnyey, Kass és Kelemen pontjaival ismét tízre nőtt az előny. A nagyszünet előtt Bán igyekezett meccsben tartani a Tiszaújvárost, ám Bálint büntetője után kialakult az addigi legnagyobb különbség: 46-32-ről kezdődhetett a pihenő.

 

A harmadik negyed elején Santiago rázta meg magát a vendégektől, ám Kelemennel sem ő, sem a többiek nem tudtak mit csinálni. Amikor helyzetbe került, szinte minden próbálkozásából eredményes volt, közelről és távolról egyaránt, mindez 50-40-nél zsinórban három triplát jelentett. Az i-re a pontot Bősz hármasa tette fel, 62-40-ről pedig nagy csodának kellett volna történnie a játékrész végére és a végjátékra ahhoz, hogy visszazárkózzanak. 

 

Bán vezényletével megpróbálták: helyenként Kelemen parádéját remeklését másolva dobálta a kosarakat, a zárónegyed elejére vissza is jöttek tíz pontra (79-69, 34. perc). Ekkor előbb Pinnyey, majd Borbáth zárkózott fel Kelemen mellé, a jó egy az egy elleni játékok és a felgyorsított tempó pedig nem ízlett a lábmunkában alulmaradó tiszaújvárosiaknak, így végleg el is dőlt a meccs. A 94-76-os végeredményt Bálint látványos zsákolása állította be: a fegyelmezett, kevés hibával játszó Kosársuli ellépett a Tiszaújvárostól a tabellán, és megerősítette negyedik helyét.

 

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 94-76 (23-16, 23-18, 24-23, 24-19)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gáal, Nepp, Tóth

Kosársuli: Varga Á. 3/3, Borbáth 10, Kelemen 37/21, Varga Z. 7, Bálint 13
Cserék: Pinnyey 15/6, Bősz 5/3, Kass 4, Knyur -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Tiszaújváros: Santiago 14/6, Bán 22/9, Gaál 4, Lakatos 10, Habel 8 
Cserék: Kovács 9/3, Asszú 4, Demkó 3/3, Okoh 2, Molnár -, Sándor -
Vezetőedző: Lekli József

 

Vuk Pavlovic: "Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk. Az első perctől kezdve fizikális volt a találkozó, látszott mindkét csapaton, hogy nagyon nyerni szeretne. Több alkalommal is úgy futottunk neki a jó védekezéseinkből a támadásainknak, hogy előnyöket tudtunk kovácsolni - a félidőre több mint tízpontos lett, és később ezt végig tudtuk tartani. Amikor diktálni kellett a tempót, akkor diktáltuk a tempót, amikor lassítani kellett, higgadtabban játszani, azt is tudtuk hozni. Maximális dicséret a csapatnak, keményen védekeztek, brusztosan játszottak, és a Tiszaújváros is jó ellenfél volt ehhez, hiszen jó százalékkal dobtak. Talán a végére kicsit elfáradtak és akkor tudtuk még jobban érvényesíteni az akaratunkat. Teljes mértékben elégedett vagyok, további sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak!"

 

Az U20-as csapat nagyon simán, 119-71-re győzött, így továbbra is harcban van a dobogós helyekért.

 

Folytatás március 3-án, pénteken a Győr otthonában.

 
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Diplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

Diplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

Az ünnepségen 113 végzős, köztük kilenc országból érkezett hallgató vehette át diplomáját. Hagyományosan az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak.
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe december ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.