SportIzgalmas mérkőzés, szép győzelemmel

2023. február 18., szombat
 
Izgalmas mérkőzés, szép győzelemmel

Kelemen Balázs extra játékának is köszönhetően győzött a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának péntek esti rangadóján.

 

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese 94-76-ra verte a bajnokságban közvetlen riválisnak számító Tiszaújvárost, így megerősítette negyedik helyét a tabellán.

 

Még úgy sem várt könnyű meccs a Kosársulira, hogy a két csapat teljesen ellentétes időszakot élt az utóbbi időben, hiszen a vásárhelyiek zsinórban négy meccset megnyertek, a tiszaújvárosiak zsinórban hármat elveszítettek a bajnokságban. 

 

Ezúttal Baloghra és Karsaira nem számíthatott az alapemberek közül Vuk Pavlovic, nagyon is ott volt viszont a pályán Kelemen Balázs, aki az utóbbi évek egyik legjobb egyéni teljesítményét mutatta be a Hódtói Sportcsarnokban: hármassal nyitotta a találkozót, és végül 7/11-es triplamutatóval, 37 (!) ponttal, 8 lepattanóval és 46-os VAL-értékkel zárt. Az ő vezetésével, valamint Bálint és Borbáth kosaraival hamar elhúzott nyolc pontra a Kosársuli, és bár Lekli József, a Tiszaújváros vezetőedzője 15-8-nál időt kért, a negyed végén, Varga Ákos triplájánál már a tízet súrolta a különbség.

 

A 23-16-os első tíz percet mindkét oldalon kemény, helyenként agresszív védekezés és intenzív támadójáték követte (sportszerűtlen hibákkal és több faulttal), amiből eleinte a vendégek jöttek ki jobban (Kovács triplájánál 27-23-ra zárkóztak a 13. perc végén), majd Pinnyey, Kass és Kelemen pontjaival ismét tízre nőtt az előny. A nagyszünet előtt Bán igyekezett meccsben tartani a Tiszaújvárost, ám Bálint büntetője után kialakult az addigi legnagyobb különbség: 46-32-ről kezdődhetett a pihenő.

 

A harmadik negyed elején Santiago rázta meg magát a vendégektől, ám Kelemennel sem ő, sem a többiek nem tudtak mit csinálni. Amikor helyzetbe került, szinte minden próbálkozásából eredményes volt, közelről és távolról egyaránt, mindez 50-40-nél zsinórban három triplát jelentett. Az i-re a pontot Bősz hármasa tette fel, 62-40-ről pedig nagy csodának kellett volna történnie a játékrész végére és a végjátékra ahhoz, hogy visszazárkózzanak. 

 

Bán vezényletével megpróbálták: helyenként Kelemen parádéját remeklését másolva dobálta a kosarakat, a zárónegyed elejére vissza is jöttek tíz pontra (79-69, 34. perc). Ekkor előbb Pinnyey, majd Borbáth zárkózott fel Kelemen mellé, a jó egy az egy elleni játékok és a felgyorsított tempó pedig nem ízlett a lábmunkában alulmaradó tiszaújvárosiaknak, így végleg el is dőlt a meccs. A 94-76-os végeredményt Bálint látványos zsákolása állította be: a fegyelmezett, kevés hibával játszó Kosársuli ellépett a Tiszaújvárostól a tabellán, és megerősítette negyedik helyét.

 

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 94-76 (23-16, 23-18, 24-23, 24-19)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gáal, Nepp, Tóth

Kosársuli: Varga Á. 3/3, Borbáth 10, Kelemen 37/21, Varga Z. 7, Bálint 13
Cserék: Pinnyey 15/6, Bősz 5/3, Kass 4, Knyur -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Tiszaújváros: Santiago 14/6, Bán 22/9, Gaál 4, Lakatos 10, Habel 8 
Cserék: Kovács 9/3, Asszú 4, Demkó 3/3, Okoh 2, Molnár -, Sándor -
Vezetőedző: Lekli József

 

Vuk Pavlovic: "Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk. Az első perctől kezdve fizikális volt a találkozó, látszott mindkét csapaton, hogy nagyon nyerni szeretne. Több alkalommal is úgy futottunk neki a jó védekezéseinkből a támadásainknak, hogy előnyöket tudtunk kovácsolni - a félidőre több mint tízpontos lett, és később ezt végig tudtuk tartani. Amikor diktálni kellett a tempót, akkor diktáltuk a tempót, amikor lassítani kellett, higgadtabban játszani, azt is tudtuk hozni. Maximális dicséret a csapatnak, keményen védekeztek, brusztosan játszottak, és a Tiszaújváros is jó ellenfél volt ehhez, hiszen jó százalékkal dobtak. Talán a végére kicsit elfáradtak és akkor tudtuk még jobban érvényesíteni az akaratunkat. Teljes mértékben elégedett vagyok, további sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak!"

 

Az U20-as csapat nagyon simán, 119-71-re győzött, így továbbra is harcban van a dobogós helyekért.

 

Folytatás március 3-án, pénteken a Győr otthonában.

 
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Diplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

Diplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

Az ünnepségen 113 végzős, köztük kilenc országból érkezett hallgató vehette át diplomáját. Hagyományosan az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak.
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe december ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.