Kultúra, oktatásDiplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

2023. február 11., szombat
 
Diplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

Diplomaosztó ünnepséget tartott február 10-én a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.

 

 

 

 

 

Délelőtt a mezőgazdasági mérnöki és vadgazda mérnöki alapszakot végzett hallgatók, délután pedig a vidékfejlesztési agrármérnöki alap- és mesterszakot végzett hallgatók illetve a szakirányú továbbképzéseket sikeresen teljesítők kapták meg az okiratokat.

 

Az SZTE Mezőgazdasági Kar 63. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén 113 végzett hallgató kapta meg diplomáját, köztük 57-en kiváló minősítéssel. A mezőgazdasági mérnöki alapképzés magyar, illetve angol nyelvű, nappali és levelező tagozaton végzett hallgatói, valamint a vadgazda mérnöki alapképzés nappali és levelező tagozaton, illetve a vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzés, továbbá mesterképzés nappali és levelező tagozaton végzett hallgatói, valamint a precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzésen, a növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzésen, a mezőgazdasági értékbecslő szakirányú továbbképzésen és a hivatásos lótenyésztő szakirányú továbbképzésen végzett hallgatók vehették át diplomájukat az ünnepségen.

 

Beszédet mondott Dr. habil. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja, valamint Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese.

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. Címzetes főiskolai tanári elismerést kapott Dr. Rákóczi Attila PhD, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, valamint Dr. Berta Attila László PhD, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal kormánytisztviselője, vármegyei állattenyésztési főfelügyelő. Címzetes főiskolai docensi kitüntetést vehetett át Aszalai Ernő, nyugalmazott kertészmérnök, vásárhelyi gyógynövénytermesztő.

 

A végzősök között külföldi hallgatók is voltak, Törökországból, Pakisztánból, Üzbegisztánból, Kazahsztánból, Vietnámból, Nigériából, Egyiptomból, Peruból és Brazíliából.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A második alpolgármester is lemondott

A második alpolgármester is lemondott

Bejelentette lemondását Kis Andrea alpolgármester, személyeskedések, vádaskodások eredményeként. Igaz, tavaly április óta csak névleges volt a tisztsége.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Most fokozottabb figyelmet kíván az arcbőr

Most fokozottabb figyelmet kíván az arcbőr

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. Az arc bőrének ápolásához néhány tanáccsal nyújtunk segítséget.

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.