Kultúra, oktatásDiplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

2023. február 11., szombat
 
Diplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

Diplomaosztó ünnepséget tartott február 10-én a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.

 

 

 

 

 

Délelőtt a mezőgazdasági mérnöki és vadgazda mérnöki alapszakot végzett hallgatók, délután pedig a vidékfejlesztési agrármérnöki alap- és mesterszakot végzett hallgatók illetve a szakirányú továbbképzéseket sikeresen teljesítők kapták meg az okiratokat.

 

Az SZTE Mezőgazdasági Kar 63. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén 113 végzett hallgató kapta meg diplomáját, köztük 57-en kiváló minősítéssel. A mezőgazdasági mérnöki alapképzés magyar, illetve angol nyelvű, nappali és levelező tagozaton végzett hallgatói, valamint a vadgazda mérnöki alapképzés nappali és levelező tagozaton, illetve a vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzés, továbbá mesterképzés nappali és levelező tagozaton végzett hallgatói, valamint a precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzésen, a növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzésen, a mezőgazdasági értékbecslő szakirányú továbbképzésen és a hivatásos lótenyésztő szakirányú továbbképzésen végzett hallgatók vehették át diplomájukat az ünnepségen.

 

Beszédet mondott Dr. habil. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja, valamint Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese.

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. Címzetes főiskolai tanári elismerést kapott Dr. Rákóczi Attila PhD, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, valamint Dr. Berta Attila László PhD, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal kormánytisztviselője, vármegyei állattenyésztési főfelügyelő. Címzetes főiskolai docensi kitüntetést vehetett át Aszalai Ernő, nyugalmazott kertészmérnök, vásárhelyi gyógynövénytermesztő.

 

A végzősök között külföldi hallgatók is voltak, Törökországból, Pakisztánból, Üzbegisztánból, Kazahsztánból, Vietnámból, Nigériából, Egyiptomból, Peruból és Brazíliából.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A második alpolgármester is lemondott

A második alpolgármester is lemondott

Bejelentette lemondását Kis Andrea alpolgármester, személyeskedések, vádaskodások eredményeként. Igaz, tavaly április óta csak névleges volt a tisztsége.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Most fokozottabb figyelmet kíván az arcbőr

Most fokozottabb figyelmet kíván az arcbőr

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. Az arc bőrének ápolásához néhány tanáccsal nyújtunk segítséget.

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.