SportIsmét hazai pályán győzött a Kosársuli

2024. február 24., szombat
 
Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

A Dunaharaszti MTK ellen lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor és Saša Vejinović fantasztikus formában lévő együttese végig kontrollálta a közvetlen rivális elleni meccset, és újabb nagyon fontos sikert aratott.

 

 

 

 

Az utóbbi hetek zsinórban érkező győzelmeit követően a 7/7-re készült a Kosársuli, hiszen az NB I/B Zöld csoportjában az előző hat találkozóján nem talált legyőzőre a vásárhelyi csapat. A 7. megakadályozásában a tabellán azonos mérleggel, 10 győzelemmel és 10 vereséggel álló Dunaharaszti játszhatott főszerepet ellenfélként. A korábban Vásárhelyen is játszó Ughy Albert gárdája szintén jó formában várta a meccset, hiszen előző öt bajnokijából négyet megnyert, és mindössze a Nagykőröstől kapott ki szoros csatában.

 

A Kosársuliban ezúttal betegség miatt nem kapott sok játéklehetőséget Kelemen, valamint az a Bálint sem, aki az első félidőben extrán játszott és rendesen megszórta magát. A kezdőben kapott helyet Pinnyey, aki abszolút élt a bizalommal, bár a 34. percben fájó és megdagadt bokával ment le a pályáról.

 

Parádésan kezdett a vásárhelyi csapat, Rosic kosarai és Pinnyey triplája után, 7-0-nál már a 2. perc végén időt kért Ughy Albert. Ezt követően Rozsnak köszönhetően sikerült feljebb zárkózni, sőt, az 5. percben egyenlíteni is (10-10 Joó pontjait követően), ám innentől fogva egyszer sem érte utol a Kosársulit a DMTK. 13-12-es állásról Bálint vezetésével jött egy 8-0-s roham (21-13), az előnyt pedig sikerült is megőrizni a negyed végéig (25-18).

 

A végig kemény, agresszív játékot, helyenként ebből adódóan pontatlan támadójátékot hozó találkozón a védekezés dominált a Kosársuli javára. A második negyed első felében, Orgona pontjai és Bősz közelije után először nyúlt tíz fölé a különbség (jött is a vendégidőkérés 34-23-nál a 16. percben), ami csak tovább nőtt – Borbáth büntetői 15-4-es sorozatot zártak le. 42-25-ről kissé megnyugodhatott a szépszámú, jó hangulatot adó hazai közönség, még úgy is, hogy picit közelebb jött a DMTK a nagyszünetre (42-29).

 

A félidei pihenőt követően masszívabb tempóra kapcsolt a Dunaharaszti, Rozs és Joó zárkóztatta a csapatot. Időt kellett kérnie Utasi Gábornak, ám ez nem állította meg a pillanatnyi megingást, ami egészen odáig vezetett, hogy Pafféri triplájánál veszélyes közelségbe értek a vendégek (47-41, 25. perc). Innen Orgona triplája, majd Balogh szokásos zsákolása rángatta ki a Kosársulit, az i-re a pontot pedig Rosic tette fel egy triplával és egy kettessel. A 11-2-es széria ezáltal tizenöt pontos hazai előnyt állított vissza a harmadik negyed végére (58-43).

 

Ahol aztán a sérüléséig előbb Pinnyey volt elemében, majd megint Joó és Pafféri zárkóztatta a DMTK-t. A Kosársuliból azonban mindig volt valaki, aki egy-egy jó megmozdulással kirángatta a nehezebb pillanatokból a csapatot – hol jó védekezéssel, hol kosárral, hol fontos passzal. A hajrában nem tudott veszélyt jelentő közelségbe érni a Dunaharaszti, hiszen bár a Kosársuli támadójátéka döcögött olykor, a védelem jól muzsikált. A 72-59-es végeredményt jelentő büntetőket Borbáth dobta be.

A Kosársuli az újabb győzelmével immár az első ötöt ostromolja. A csapat legeredményesebbje ezúttal a 19 pontig jutó Rosic lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Dunaharaszti MTK 72-59 (25-18, 17-11, 16-14, 14-16)

Hódtói Sportcsarnok, 520 néző. Vezette: dr. Varga, Drenyovszki, dr. Danka

 

Kosársuli: Rosic 19/6, Borbáth 9, Balogh 2, Pinnyey 9/3, Orgona 18/9
Cserék: Bálint 11/3, Bősz 2, Kass 2, Kelemen -, Knyur –
Edzőpáros: Utasi Gábo, Saša Vejinović

 

DMTK: Pafférfi 14/12, Simonics O. 2, Boinitzer 6, Rozs 10, Joó 23/3
Cserék: Imolay 4, Fekete -, Simonics L. -,
Vezetőedző: Ughy Albert

 

Utasi Gábor: „Nagyon fizikális mérkőzésen vagyunk túl. A győzelmünket annak köszönhetjük, hogy sikerült védekezésben felülkerekedni ellenfelünkön. A támadásunk időnként döcögött, de védőoldalon tudtuk kompenzálni. Gratulálok a fiúknak a zsinórban 7. győzelemhez!”A felnőttek meccse előtt az U20-asok is pályára léptek. A Kosársuli a hajrá elején visszazárkózott a félidőben 52-39-re vezető vendégekhez, ám a listavezető DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya a páros negyedeket uralta, és végül 89-74-re nyert. A Kosársuli továbbra is 3. a tabellán.

Folytatás március 2-án, az Eger vendégeként.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Válogatás a Tornyai-múzeum gyűjteményéből

Válogatás a Tornyai-múzeum gyűjteményéből

Az idén hetvenéves Vásárhelyi Őszi Tárlat hagyományát és évtizedeken átívelő frissességét bemutató kiállítás nyílik márciusban az Alföldi Galériában.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Költségvetés 2024

Költségvetés 2024

Elfogadta a hódmezővásárhelyi önkormányzat az idei költségvetését a közgyűlés február 14-én tartott ülésén.
Már autóval is járható a Tóth malom utca

Már autóval is járható a Tóth malom utca

Több hónapos csúszással február 10-én átadták a forgalomnak a Tóth malom utca kiszélesített 388 méteres szakaszát.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.