GazdaságMár autóval is járható a Tóth malom utca

2024. február 10., szombat
 
Már autóval is járható a Tóth malom utca

Több hónapos csúszással február 10-én átadták a forgalomnak a  Tóth malom utca kiszélesített 388 méteres szakaszát.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Colas Út Zrt.által elnyert és garanciális kötelezettséget is magába foglaló tender értelmében már november közepén elkészült a szegélykövekkel, vízelvezető árok megépítésével kiegészített útszakasz. A hivatalos átadás mégis elhúzódott, mert az önkormányzat (a Kormányhivatal december 29-i végzés szerint) nem nyújtotta be az E-közmű nyilatkozatot. Ezt aztán pótolták.

 

Az útszakasz azóta volt lezárva, csak a kerékpárosok használtákA 388 méteres szakasz a 47-es út körforgalmától indul és a szennyvíztisztító bejáratáig tart. Onnan egy erős rövid lejtés után a régi, sok helyen feltört, hibás keskeny útszakasszal folytatódik. Ennek a felújítása lehet a következő időszak terve, hogy valóban tehermentesítse a Kaszap és a Hódtó utcát.

A 99 millió forintból elkészült új utat műsorral, vendéglátással Márki-Zay Péter polgármester és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester adta át.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lovas- és fogatos felvonulás a Gazdabál elött - Fotógalériával

Lovas- és fogatos felvonulás a Gazdabál elött - Fotógalériával

Február 10-én a vásárhelyi báli szezon legpatinásabb bálja előtt hagyományosan, délután 2-kor a Serház térről indult a lovasbandérium. Képekkel.
Ötödik Kosársuli győzelem

Ötödik Kosársuli győzelem

A tabellán 2. Tiszaújváros ellen az utolsó percig nyílt volt a mérkőzés, végül a nagyobb akarat döntött az idegek csatájában.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 6. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Látogatási tilalom a kórházakban

Látogatási tilalom a kórházakban

Valószínű, hogy a döntés hátterében a megelőzés állhat, mert az NNGYK 5. heti összesítésében a többi vármegyéhez képest nem súlyos a helyzet.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.