GazdaságMár autóval is járható a Tóth malom utca

2024. február 10., szombat
 
Már autóval is járható a Tóth malom utca

Több hónapos csúszással február 10-én átadták a forgalomnak a  Tóth malom utca kiszélesített 388 méteres szakaszát.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Colas Út Zrt.által elnyert és garanciális kötelezettséget is magába foglaló tender értelmében már november közepén elkészült a szegélykövekkel, vízelvezető árok megépítésével kiegészített útszakasz. A hivatalos átadás mégis elhúzódott, mert az önkormányzat (a Kormányhivatal december 29-i végzés szerint) nem nyújtotta be az E-közmű nyilatkozatot. Ezt aztán pótolták.

 

Az útszakasz azóta volt lezárva, csak a kerékpárosok használtákA 388 méteres szakasz a 47-es út körforgalmától indul és a szennyvíztisztító bejáratáig tart. Onnan egy erős rövid lejtés után a régi, sok helyen feltört, hibás keskeny útszakasszal folytatódik. Ennek a felújítása lehet a következő időszak terve, hogy valóban tehermentesítse a Kaszap és a Hódtó utcát.

A 99 millió forintból elkészült új utat műsorral, vendéglátással Márki-Zay Péter polgármester és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester adta át.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lovas- és fogatos felvonulás a Gazdabál elött - Fotógalériával

Lovas- és fogatos felvonulás a Gazdabál elött - Fotógalériával

Február 10-én a vásárhelyi báli szezon legpatinásabb bálja előtt hagyományosan, délután 2-kor a Serház térről indult a lovasbandérium. Képekkel.
Ötödik Kosársuli győzelem

Ötödik Kosársuli győzelem

A tabellán 2. Tiszaújváros ellen az utolsó percig nyílt volt a mérkőzés, végül a nagyobb akarat döntött az idegek csatájában.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Látogatási tilalom a kórházakban

Látogatási tilalom a kórházakban

Valószínű, hogy a döntés hátterében a megelőzés állhat, mert az NNGYK 5. heti összesítésében a többi vármegyéhez képest nem súlyos a helyzet.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.