KözéletIsmerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

2020. január 15., szerda
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Csongrád megyében látogatott az Egyesült Államok ügyvivője. Marc Dillard nagykövet-helyeettes előbb Szegeden találkozott az egyetem képviseletében Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettessel, majd Botka László polgármesterrel egyeztetett. Utána Nemesi Pál iparkamarai elnökkel ebédelt, ahonnan Hódmezővásárhelyre ment Márki-Zay Péter polgármesterrel egyeztetni.

 

 

 

 

 

 

 

A látogatásról közleményt küldött a nagykövetség sajtóosztály. „Az Egyesült Államok nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, Marc Dillard január 15-én Szegedre és Hódmezővásárhelyre látogatott. Programja során felkereste többek között a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában található Amerikai Kuckót, és mindkét városban udvariassági látogatást tett helyi intézmények vezetőinél, hogy tájékozódjék Magyarország e fontos régiójával kapcsolatban. A nagykövetség diplomatái gyakran utaznak a fővároson kívülre, mivel fontosnak tartják, hogy az ország minden részében személyesen találkozzanak magyar emberekkel, az USA és Magyarország közötti kapcsolatok még szorosabbra fűzése érdekében.”

 

Mint megtudtuk, Marc Dillard eddig a budapesti agglomeráción kívül csak Esztergomban, Szentendrén, és Sárváron járt.

Marc Dillard rangidős külügyi diplomata 2019 augusztusa óta a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosa, a nagykövet helyettese és ez az első két város – Szeged és Hódmezővásárhely – amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.   

 

Hódmezővásárhelyen, a város polgármestere és Marc Dillard többek között Vásárhely gazdaságfejlesztéséről és leendő befektetésekről is beszélgettek, valamint oktatási és kulturális együttműködésekről is. A fiatalok nyelvtanulását segítendő egy Béke Hadtesthez (Peace Corps) hasonló angoltanár-hálózat működtetése a cél, a tanárok segítségével a vásárhelyi diákoknak nyelvvizsgaprogram indul majd.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
Hommage á Tornyai János

Hommage á Tornyai János

A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. Vásárhelyen is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez. Napi liturgiák.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.