KözéletAz amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

2020. január 14., kedd
 
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta aZ Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Hódmezővásárhelyre látogat Marc Dillard, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosa. Vendéglátójával, Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.

 

 

 

 

 

 

Marc Dillard rangidős külügyi diplomata 2019 augusztusa óta a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosa, a nagykövet helyettese.

Tavaly szeptemberben nevezték ki nagykövet-helyettesnek. Gyakran vesz részt hazai gazdasági eseményeken, mint például tavaly októberben Sárváron a Nemzetközi Gázkonferencián.

Tavaly novemberben Marc Dillard koordinálásával, az Amerikai Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya szervezésében amerikai franchise hálózatok vezetői látogattak hazánkba, hogy innovatív befektetési lehetőségeket kínáljanak hazai vállalkozók, üzletemberek számára.

 

Az Amerikai Nagykövetség a magyarországi civilkérdésekben is hallatja hangját. Legutóbb október végén David Cornstein nagykövet és Marc Dillard követségi tanácsos az Auróra közösségi központ vezetőivel, munkatársaival találkozott, nem sokkal azután, hogy egy csapat szélsőjobboldali támadta meg a Budapest VIII. kerületben található Auróra nevű közösségi helyet.

Kijelentették kiállnak a civil szervezetek azon joga mellett, hogy biztonságos környezetben, külső támadástól való félelem nélkül, jogaik teljeskörű tiszteletben tartása mellett végezhessék munkájukat.

 

Január 15-én Marc Dillard Szegedre utazik, ahol tárgyalásokat folytat a város vezetőivel, majd azt követően Hódmezővásárhelyre látogat, ahol találkozik Márki-Zay Péter polgármesterrel.

 

 

Marc Dillard 1998-ban lépett a Külügyminisztérium szolgálatába, és azóta számos különböző pozíciót töltött be Washingtonban és külföldön egyaránt. Legutóbb a Gazdasági és Üzleti Ügyek Hivatalában a Gazdaságpolitikai Analízis és Nyilvános Diplomácia Irodájának igazgatója volt, ahol munkatársaival a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel kapcsolatos stratégiai tervezés, kommunikáció és politika területein dolgozott.

Ezt megelőzően az USA szófiai Nagykövetségén a politikai és gazdasági ügyek tanácsosa volt. Szolgált még Japánban, Koreában, Malawiban és a Kongói Demokratikus Köztársaságban, valamint a Külügyminisztérium Operációs Központjának előbb beosztott, majd főmunkatársaként.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. Vásárhelyen is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez. Napi liturgiák.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
Kemény meccsek - félig győzelem

Kemény meccsek - félig győzelem

Az U20-asoknál a végjátékban a higgadtabb játék döntőnek bizonyult. A felnőtt csapatnál gyakorlatilag már az első félidőben eldőltek az érdemi dolgok.
Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Sok volt a feszültség az elmúlt években a lakóparkban, ezért is elengedhetetlen, hogy az itt élő emberek minden tekintetben közeledni kezdjenek egymáshoz.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!