BulvárIndul a bormustra Szegeden

2019. szeptember 12., csütörtök
 
Indul a bormustra Szegeden

A hosszú és változatos szegedi fesztiválnyár záró rendezvényére ismét a Dóm téren kerül sor szeptember 18-től 22-ig. A 9.őszi bormustrán idén 111 borász kínálja a legfinomabb nedűit. Mellettük 20 vendéglátós érkezik pálinkákkal, sajtokkal, finomabbnál-finomabb ételekkel, 42 kézműves pedig egyedi ajándékokat és emléktárgyakat kínál öt napon keresztül.

 

 

 

 


A rendezvény a szokásoknak megfelelően hatalmas szüreti felvonulással nyílik, a résztvevő borrendek, táncosok, zenészek és a lovas kíséret a Széchenyi térről indul a Dóm térre.

A két színpadon felváltva zajlanak majd a programok, a jazz, blues és népzenei produkciók mellett fellép Zoltán Erika, Varga Viktor, Veres Mónika, Roy és Ádám, valamint a Szegedi Utcazene Fesztivál közönségdíjas előadói is bemutatkoznak.

A hagyományoknak megfelelően minden nap éjfélkor a Szegedi Szimfonikus Zenekar fúvós quartett-je játssza az Il Silencio-t.

 

"Szőlő, bor, Szeged" címmel, a Móra Ferenc Múzeum gondozásában egy borászati kiállítás képein, valamint ritkaságszámba menő eszközein keresztül elevenedik meg Szeged 18-19. századra visszanyúló szőlőtermesztési és borkészítési történelme.

 

Újdonság, hogy ebben az évben már csak üvegpohárba történik a kiszolgálás, erősítve ezzel a kulturált borfogyasztást és csökkentve a rendezvény ökológiai lábnyomát.

"Szeretnénk, ha a kilátogatók - egy kicsit kiszakadva a mindennapok rohanó tempójából - az üvegpoharak csilingelő hangjával fejeznék ki tiszteletüket a minőségi bor, a kiváló hazai borászok és a barátaik iránt. A Bor tér az a hely, ahol mindig van idő egy koccintásra és egy baráti beszélgetésre" - mondta Németh István, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A kilátogatók idén először mobilalkalmazás segítségével is tájékozódhatnak, az Android és iOS rendszerű készülékekre letölthető a térképet, a kiállítókat és a programokat tartalmazó applikáció.

A 9. őszi bormustrához kapcsolódó információk megtalálhatók a rendezvény Facebook oldalán és a www.borter.hu oldalon is.

 
 
X
 

Olvassa el ezt is!

Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen

Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, minden év szeptemberének harmadik szombatján a történelmi egyházak megnyitják  templomaik kapuját,
Egy lépéssel előrébb

Egy lépéssel előrébb

Mintegy 250 köbméter földet mozgatnak meg a Bethlen Gábor Református Gimnázium tervezett új épületeinek a helyén. Azonban ez a kapavágás még nem 'az' a kapavágás.
Elkészült a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. év mérlege

Elkészült a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. év mérlege

Csökkent a személy elleni erőszakos, garázda jellegű, valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. Növekedett a lakásbetörések, személygépkocsi lopások és rablások száma
Példátlan tiltásözön jöhet hamarosan

Példátlan tiltásözön jöhet hamarosan

Csaknem minden horgászható őshonos halfajra kiterjedne. A részletekről a horgászok nagy része alig tud valamit, így valószínűleg csak később szembesül majd.
 

És ezt már olvasta?

Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.
 
10 évet kapott első fokon a mindszenti férfi
10 évet kapott első fokon a mindszenti férfi Szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek azt a 69 éves mindszenti férfit, aki tizenéves fiúkat fogadott fel munkára, de mást is akart.
 
Hatszáz római kori sír Vásárhely határában
Hatszáz római kori sír Vásárhely határában Tornyai János Múzeumban a Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti előadássorozatában a szegedi Móra Ferenc Múzeum régésze tartott előadást.
 
Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület
Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület Folyószámlahitel, túlmunka meszüntetése, Szikáncson voksolhatnak, hivatalossá vált a pihenőpark elnevezése, új tagjai vannak a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány kuratóriumának.
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.