Kultúra, oktatásÍgy lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai

2020. február 20., csütörtök
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai

Nagysikerű könyvbemutatót tartott az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában: az intézmény által szervezett konferenciára, azon belül az Így lettünk bajnokok című sportolói portrékötet kulisszatitkairól szóló beszélgetésre – a példás szervezőmunkának köszönhetően – zsúfolásig megtelt edzőkkel, pedagógusokkal, szülőkkel és gyerekekkel a tornaterem.

 

 

 

 

 

 

 


A rendezvény első felében az Így lettünk bajnokok című, nemrégiben megjelent kötet két szerzője Bruckner Gábor és Gy. Szabó Csilla (a további alkotók: Ballai Attila és Török László) mesélt a jelen harminc hazai klasszisának gyermek- és fiatalkorát feldolgozó könyv keletkezéséről, idézett az abban olvasható, a legkevésbé sem szokványos történetekből. A bemutatón részt vett a kötet szereplőinek egyike, a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportlövő, a tokiói olimpiára már kvótát szerzett Péni István is.

 

A konferencia folytatásában Walterné Böngyik Terézia iskolaigazgató beszélgetett a közeli Szegedről érkezett korábbi sokszoros válogatott kézilabdázóval, Vadkerti Attilával, valamint a suli két volt tanulójával, a juniorválogatott vízilabdázóval, Kudella Pannával és a szintén az ötkarikás játékokat célba vevő ökölvívóval, Kovács Pállal. Ezt követően Kudarctűrés, sikerkezelés címmel dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékének vezetője tartott előadást, majd dr. Vízi András gyermektraumatológus a leggyakoribb sportsérüléstípusokról és azok kezelési lehetőségeiről beszélt.

 

A rendezvényen megjelent Rózsa József, a Sportiskolák Országos Szövetségének elnöke és Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója is.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ahol szárnyalhat a fantázia

Ahol szárnyalhat a fantázia

A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése

Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. 
Feleslegesen stresszeltek a szülők

Feleslegesen stresszeltek a szülők

Hódmezővásárhelyen és az agglomerációban a félezer iskoláskorú óvodások szüleinek 35%-a gondolta úgy, hogy csemetéje még maradjon az óvodában.
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.