KözéletIfjú látogatók a vásárhelyi laktanyában

2024. március 31., vasárnap
 
Ifjú látogatók a vásárhelyi laktanyában

Több száz kadét érkezett az ország több pontjáról Hódmezővásárhelyre, hogy megismerkedjenek az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár életével.

 

 

 

 

 

 

 

A napokban 9. és 10. évfolyamos növendékek Debrecenből és Szolnokról is érkeztek a laktanyalátogatásra, ahol nem csak a harcjárműveket nézhették meg, hanem bepillantást nyerhettek a vásárhelyi kadétok életébe, a hétköznapjaikba. A legnagyobb sikere természetesen ezúttal is a harcjárműveknek és a fegyverbemutatónak volt.

 

Mint ismeretes az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár vásárhelyi laktanyájában történik a KF41 Lynx (Hiúz) típusú gyalogsági harcjárművek leendő kezelőszemélyzeteinek kiképzése. A tavaly ősszel bevonult katonák február közepén vezethették először a Magyar Honvédség egyik legújabb és legmodernebb haditechnikai eszközét.

 

2022 szeptemberében a vásárhelyi középiskola negyven bentlakásos diákkal indította a tanévet. A tanévnyitó ünnepségen átadták a kollégium épületét is, amit laktanyában építettek.

 
 
Forrás: MH
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új bölcsőde épült Mindszenten

Új bölcsőde épült Mindszenten

A négy csoportszobás bölcsődét a település központjában a Városi Szolgáltató Kft. leromlott állapotú, átalakításra alkalmatlan épületei helyén építették fel.
Új pályázatot kell kiírni a vásárhelyi buszközlekedésre

Új pályázatot kell kiírni a vásárhelyi buszközlekedésre

Januárban döntöttek, hogy közbeszerzési eljárást írnak ki a szolgáltatás ellátására, valami miatt csak március 19-én tették közzé, kéthetes beadási határidővel.
Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával

Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával

A személyes visszaemlékezések feltárására és megőrzésére indul kezdeményezés Hódmezővásárhelyen az oral-history, az elbeszélt történelem módszerével
Kampánystart

Kampánystart

Bejelentette indulását a Helyi önkormányzati választásokon Kovács Pál. Programját 73 pontban foglalja össze.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..