Kultúra, oktatásIdén is van országos döntős

2020. február 18., kedd
 
Idén is van országos döntős

Január 28-án megkezdődtek a mezőgazdasági szakmát tanulók országos versenyének elődöntő sorozata, amelyen a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola 10 diákja: 7 mezőgazdasági technikus, 2 mezőgazdasági gépész és 1 gazda tanuló ült neki az elméleti versenynek.

 

 

 

 


Február 14-én befejeződött az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőinek kiértékelése, és a napokban megérkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara értesítése, amely szerint a Gregus iskola 5 tanulója bejutott az országos döntőbe.

 

Mezőgazdasági technikus szakmában Bakos Mihály, Bozó Roberta, Kaczor Dóra és Lőkös Richárd indul az országos döntőben március 25-én Törökszentmiklóson.

 

Mezőgazdasági gépész szakmában Békefi Roland vehet részt az országos döntőn, amely Vépen lesz március 30-tól.  

 

Nagy Zsuzsa igazgatónő a Vásárhelyi Híreknek elmondta, az országban egyedüliként ismét 4 tanuló jutott döntőbe a mezőgazdasági technikus szakmában. Továbbá az is nagy siker, hogy mezőgazdasági gépész tanuló is döntős, mert ez a képzés a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában három éve indult, tehát eddig versenyző sem lehetett.

 

Érdemes megjegyezni, szinte nincs olyan év, hogy a Gregus valamelyik diákja ne lenne díjazottja az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek. Tavaly például két dobogós helyezés is született. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Feleslegesen stresszeltek a szülők

Feleslegesen stresszeltek a szülők

Hódmezővásárhelyen és az agglomerációban a félezer iskoláskorú óvodások szüleinek 35%-a gondolta úgy, hogy csemetéje még maradjon az óvodában.
Szép vásárhelyi sikerek

Szép vásárhelyi sikerek

Február 14 én pénteken volt a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hagyományos Ifjú Zongoristák Csongrád megyei Találkozója. Eredmények.
Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

A Mezőgazdasági Karon tanuló kínai hallgatók két csoportban érkeztek vissza. A Szegedi Tudományegyetem, a kötelező protokollnak megfelelően intézkedett.
Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Egyik nap a 26 éve nő kiment a lakásból, ott hagyta kétéves gyermekét és azóta nem látta senki. Most a rendőrség azt mondja K. Juditot megölték. A volt élettársa ügyét újra tárgyalják.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán Felnőtt- és U20-as együttesünk is végletekig kiélezett, a bajnokság szempontjából nagyon értékes meccseket nyert meg a Kaszások Sportcsarnokban.
 
Még talán 3 évig így marad
Még talán 3 évig így marad Egyelőre marad a hódmezővásárhelyi Nagyállomás kissé viharvert épülete, de a következő időszakban már kezdődik a felújítás tervezése.
 
A végeredmény: 87 vásárhelyi érem
A végeredmény: 87 vásárhelyi érem Az egyesületek versenyében az érmes helyezések alapján a két hódmezővásárhelyi közül a NICS-HSÚVC a negyedik, a Hód Úszó SE pedig a tizedik lett.
 
Hódmezővásárhely idei díjazottjai
Hódmezővásárhely idei díjazottjai Sok évtizedes hagyomány, hogy évente megválasztják a város díszpolgárát, valamint a Signum Urbis Honorantis és a Pro Urbe díjazottakat.
 
Újabb missziót teljesítettek a vásárhelyi katonák
Újabb missziót teljesítettek a vásárhelyi katonák A napokban hazaérkezett Afganisztánból a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonáiból álló kontingens.
 
Helyreáll a vonatközlekedés
Helyreáll a vonatközlekedés Az elhúzódó felújítás miatt, a többszöri időpont változás után, hamarosan indul a Szeged - Hódmezővásárhely - Békéscsaba közötti vasúti közlekedés. Nézze meg a menetrendet!