Kultúra, oktatásIdén is Gazdálkodj okosan!

2021. november 4., csütörtök
 
Idén is Gazdálkodj okosan!

Ismét tehetséges, a mezőgazdaság iránt kiemelkedően érdeklődő és fogékony középiskolásokat szeretne díjazni Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara.

 

 

 

A képen Komarek Levente oktatási dékánhelyettes egy régebbi eredményhirdetésen (Fotó VH)

 

 

 

A Karon évek óta következetesen figyelnek a tehetséges középiskolásokra. Ennek részét képezi a „Gazdálkodj okosan” elnevezésű középiskolai tehetséggondozó program, amelyet ebben a tanévben is meghirdettek. Harmincegyféle témából választhatnak azok, akik elindulnak az SZTE Mezőgazdasági Kar esszéíró pályázatán.

 

Az SZTE Mezőgazdasági Kara idén 15. alkalommal hirdeti meg esszéíró pályázatát a kar tehetséggondozó programjának részeként.

 

A középiskolásoknak szóló versenyfelhívásra legalább 15 oldal terjedelmű dolgozatokkal jelentkezhetnek a diákok az agrárium széles témaköréből merített témákkal.

A gyógynövények feldolgozásától a genetikailag módosított növények termesztésén keresztül az egészséges élelmiszertermelésen át a biotermékekről, a víz szerepéről vagy akár a társ- és hobbiállatok tartásáról is írhatnak a tanulók.

 

Az esszéket, illetve az esettanulmányokat magyar nyelven, gépelve, illusztrálva, legfeljebb 25 oldal terjedelemben várjuk 2022. március 31-éig az antalicz.zoltanne@mgk.u-szeged.hu e-mail címre, vagy a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar, 6800 Hódmezővásárhely Andrássy u. 15. számú épületébe eljuttatva „Gazdálkodj okosan!” megjelöléssel.

 

A legjobb esszékért a pályázók ösztöndíjat illetve ajándékcsomagokat kaphatnak. Az 1. helyezett 100.000 Ft, a 2. helyezett 75.000 Ft, a 3. helyezett 50.000 Ft ösztöndíjat nyerhet, melyet a kar hallgatójaként fog megkapni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ingyenes start november 29-én

Ingyenes start november 29-én

A november végétől kezdődően összegyűjtött műszaki és utasforgalmi tapasztalatok alapján alakítják ki a végleges menetrendet, amely március 15-től lép életbe.
Jövő ősszel indulhat az oktatás

Jövő ősszel indulhat az oktatás

Háromféle szakmairány és Honvéd kadétképzés lesz Vásárhelyen. A diákok nem részesülnek katonai kiképzésben, nem kötelező számukra a katonai pályaválasztás sem.
Vadászati trófeakiállítás a Mezőgazdasági Karon

Vadászati trófeakiállítás a Mezőgazdasági Karon

Afrikai és alaszkai trófeák, valamint európai és magyarországi nagyvadak trófeái láthatók a vásárhelyi kar kiállításán.
A Kosársulinak nem ment a játék idegenben

A Kosársulinak nem ment a játék idegenben

Az NB I/B Zöld csoportjának 6. fordulójában hiába a teljes keret, sajnos végig a koncentráltan játszó vendéglátó akarata érvényesült.
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.