Kultúra, oktatásEgyüttműködési megállapodás

2020. január 31., péntek
 
Együttműködési megállapodás

A sajtó jelenlétében írta alá a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában a két intézmény együttműködési megállapodását Miklós Péter, a vásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója és Tardy-Molnár Anna, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Az együttműködés megerősítésével a két szervezet igyekszik gyarapítani a kortárs képzőművészet világát, valamint erősíteni az alkotóközösségek közötti kapcsolatokat.

 

 

 


 

– A most aláírt megállapodás a MANK és a Tornyai-múzeum között egy régóta tartó együttműködés írásba foglalása – fogalmazott Miklós Péter. Mint elmondta, az alkotóművészetet segítő szervezet mind országos vezetésével, mind a MANK-ot helyi szinten képviselő Rapcsák Katalin alkotóház-vezetővel kiváló a vásárhelyi múzeum kapcsolata. – Az együttműködésnek több fóruma és felülete volt az utóbbi években – jelentette ki a múzeumigazgató, példaként említve, hogy a városnak és a vásárhelyi közgyűjteménynek is büszkeséget jelentő Vásárhelyi Őszi Tárlat egyik megbecsült díját a MANK ajánlja fel, de a múzeum művészeti programjainak, művésztalálkozóinak és szimpóziumainak is állandó helyszíne a művésztelep és az alkotóház, Vásárhelyen és Mártélyon egyaránt.

 

A partnerség jegyében a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában áprilisban rendezik meg azt a nagyszabású kiállítást, amely a MANK fenntartásában álló Szentendrei Régi Művésztelep jelenlegi alkotóinak munkáit mutatja be. A tárlat anyagát  Cserhalmi Luca esztéta, a társaság művészeti tanácsadója válogatja és rendezi. – A két szervezet együttműködése nem előzmények nélküli, ugyanúgy, mint a hódmezővásárhelyi és szentendrei alkotók kapcsolata, amelynek legékesebb bizonyítéka maga Tornyai János – fogalmazott Miklós Péter.

 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Szentendrei Régi Művésztelep továbbra is várja Vásárhely sokszínű művészeti életének képviselőit, mint ahogyan a karácsonykor rendezett szentendrei tárlaton vásárhelyi művészek alkotásait is bemutatták.
 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

 Korok, kultúrák, lelőhelyek

Korok, kultúrák, lelőhelyek

A női sírokból ezüst és bronz ékszerek kerültek elő, míg a férfiakkal főként vastárgyakat, csatokat, késeket és figurákat temettek. Képekkel.
Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Hat vásárhelyi fiatal álmodott egy nagyot, ami valóság lett: indulnak a Budapest - Bamako 2020 Rally-n.

A hibátlan teljesítmény tornagyőzelmet hozott

A hibátlan teljesítmény tornagyőzelmet hozott

Hat utánpótlás csapat részvételével rendezték meg január 25-én a KESI-Kupát Kecskeméten az U13-as leány korosztály számára.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 

És ezt már olvasta?

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.