Kultúra, oktatásDiplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

2020. január 31., péntek
 
Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán végzett hallgatók, január 31-én délelőtt alap-, mester-, valamint szakirányú továbbképzés okleveleit vehették át a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében rendezett diplomaátadón.

 

 

 

 

 


 


Dr. Kis Andrea alpolgármester a város nevében köszöntötte a frissen végzetteket és arra kérte az ifjú szakembereket, hogy higgyenek magukban, és higgyenek az élethosszig tartó tanulásban.

A Szegedi Tudományegyetem nevében Prof. Dr. Gellén Klára rektorhelyettes adta át a mérnöki okleveleket és abszolutóriumokat.

A friss diplomásokat. Dr. Mikó Edit dékán a végzett hallgatókat mérnökké fogadta.

 

Idén 46 mezőgazdasági mérnöki BSc szakon, 2mezőgazdasági mérnöki BSc szakon angol nyelven, 3 vadgazda mérnöki BSc szakon, 13 vidékfejlesztési agrármérnöki MSc szakon, 7 mezőgazdasági értékbecslő szakmérnök szakirányú továbbképzési szakon, 4 növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szakon végzett kapta meg a végzettségéről szóló oklevelet.

 

A Mezőgazdasági Kar Andrássy utcai épületében emléktáblát avattak dr. Fekete Gyula egykori igazgató tiszteletére. A Szegedi Élelmiszeripari Főiskola Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Karának egykori igazgatója, majd főigazgató-helyettese, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Pro Urbe-díjasa 2012-ben, életének 93. évében hunyt el.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még mindig csődközelben az Alföldvíz ZRT.

Még mindig csődközelben az Alföldvíz ZRT.

Több tüntetés is volt a tarthatatlan helyzet miatt. Most a cég tőkeemelésért fordult a tulajdonosokhoz, így a Hódmezővásárhelyi önkormányzathoz is,
Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Tornyai-múzeum és a MANK. Az  eddig is jó kapcsolat tovább erősödik, például nagyszabású közös kiállítással.

 Korok, kultúrák, lelőhelyek

Korok, kultúrák, lelőhelyek

A női sírokból ezüst és bronz ékszerek kerültek elő, míg a férfiakkal főként vastárgyakat, csatokat, késeket és figurákat temettek. Képekkel.
Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Hat vásárhelyi fiatal álmodott egy nagyot, ami valóság lett: indulnak a Budapest - Bamako 2020 Rally-n.

 

És ezt már olvasta?

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.