KözéletHatvankilencen tettek esküt

2023. december 17., vasárnap
 
Hatvankilencen tettek esküt

Az októberben bevonult állomány ünnepélyes katonai eskütételét tartották december 15-én, a hódmezővásárhelyi MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár laktanyájában.

 

 

 

 

 

A Zrínyi Miklós laktanya alakulóterén az ünnepélyes esküt tettek, azok, akik október végén vonultak be alapkiképzésre, hogy majd a páncélozott gyalogdandár Lynx páncélos csapatszállító harcjárművekkel ellátott, gránátos zászlóalj katonáivá váljanak.

 

A hozzátartozóik és szeretteik jelenlétében esküt tevő 69 katona a 21. századi technikát használó dandár oszlopos tagjaivá vált, az alapkiképzésük során elsajátított, magas szintű tudásuknak köszönhetően pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy hazánk hadereje ütőképessé, a jelenkor kihívásainak és követelményeinek megfelelővé váljon – hangzott el az ünnepségen.

Az ünnepélyes eskütételen az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar szólaltatta meg a Himnusz és a Szózat dallamait, a felesküdött katonákat pedig Alácsi Ervin alezredes, katolikus tábori lelkész áldotta meg.

 

A Lynx típusú, páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóalj honvédjei egy olyan csúcstechnikával fognak dolgozni, amelyből 2029-ig 218 kerül a honvédség állományába, ebből az első 46 a Rheinmetall németországi gyárában készül, a további 172 már a magyarországi gyárból kerül ki.
A katonai eskütételen – mások mellett – részt vett Molnár Zsolt ezredes, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnoka is.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vár a Hódvár - Új játszóház Vásárhelyen

Vár a Hódvár - Új játszóház Vásárhelyen

Közel 500 négyzetméteres területen, 50-nél több játékelemmel december 15-től a gyerekek birtokba vehetik a Hódvár Játszóházat.
Az utóbbi egy hónap legszorosabb mérkőzése volt

Az utóbbi egy hónap legszorosabb mérkőzése volt

A tabella 5. helyén álló Atomerőmű SE U23 vendégeként lépett pályára december15-én este a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.
Brutális támadás egy vásárhelyi tanyán

Brutális támadás egy vásárhelyi tanyán

Letartóztatták azt a férfit, aki december 14-én éjjel késsel okozott életveszélyes sérüléseket egy férfinak és lányának.
Mérlegen a Modern Városok Program

Mérlegen a Modern Városok Program

A Modern Városok program finanszírozásának felfüggesztésében 18 megyei jogú város, köztük Hódmezővásárhely is érintett.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.