Kék hírekBrutális támadás egy vásárhelyi tanyán

2023. december 15., péntek
 
Brutális támadás egy vásárhelyi tanyán

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki december 14-én éjjel késsel okozott életveszélyes sérüléseket egy férfinak és lányának.

 

 

 

 


A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a vármegyei kisvárosból származó férfinak a letartóztatását, akit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

 

A mindeddig büntetlen előéletű gyanúsított december 14. napján hajnali 2 óra körül rúgta be egy tanya kapuját, majd a korábbiakban magához vett konyhakéssel az ott lakó – számára ismeretlen – időskorú férfira és 31 éves lányára támadt, akiket több alkalommal testszerte, illetve nyakon szúrt. A férfi ezután az idős férfi zajra felébredő unokájára támadt, de őt sikerült a sérült édesanyjának megvédenie, majd segítséget kérnie.

 

Az idős férfit és lányát életveszélyes sérülésekkel szállították a szegedi klinikára, ahol életmentő beavatkozást végeztek el mindkettejükön.

 

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú, 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított szoros családi és munkahelyi kötődéssel nem rendelkező, vagyontalan férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, továbbá a büntetőeljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye. A bíróság megítélése szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, a letartóztatással elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el.

 

A letartóztatás elrendelését az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így a bíróság döntése a mai napon véglegessé vált.

 
 
Forrás: CSCSMRFK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mérlegen a Modern Városok Program

Mérlegen a Modern Városok Program

A Modern Városok program finanszírozásának felfüggesztésében 18 megyei jogú város, köztük Hódmezővásárhely is érintett.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Idén is mozivarázs Vásárhelyen

Idén is mozivarázs Vásárhelyen

A mozivarázst idén is megrendezték. Két napon át, kétszer 155 első osztályos ülhetett be egy rajzfilmre, kezükben üdítővel, pattogatott kukoricával.
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.