Kultúra, oktatásHárom nap - öt program

2020. február 8., szombat
 
Három nap - öt program

Február 14. és 16. között ismét egy teljes hétvége a kulturális sokszínűségről szól majd. Országszerte több száz kulturális intézmény változatos és értékes programokkal várja az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében, amelyet 14 éve a Magyar Népművelők Egyesülete indított útjára.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei jelmondat: „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK”. Ehhez az országos programsorozathoz a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ már sokadik alkalommal csatlakozik.

 

Valentin-napon 19:00 órakor egy igazán romantikus esttel kedveskedik a Bessenyei Színkör az irodalom szerelmeseinek. Jön a Szerelmes vásárhelyi költők című zenés-verses előadás, Arany-Tóth Katalin, Rácz Éva, Diószegi Szabó Pál, Fehér József és Haranghy Géza új köntösbe csomagolt műveivel. Az esten Rácz Attila versmondó, Lencse Tibor és Erdélyi Tibor zenészek is közreműködnek.

 

Február 15-én a zenéé és a tánccé lesz a főszerep. 16:00 órától a Stars of Hope Táncstúdió Modern balett montázzsal rukkol elő a BFMK színpadán. Ezt követően a Szlavi Dance Art Táncstúdió Bachata bemutatója forrósítja fel a levegőt, karibi életérzést csempészve a hideg februárba. A hangulatot a PopArt együttes koncertje fokozza, igazi buli slágerekkel.

 

A hétvégén a gyerekek sem maradnak ki a jóból. Őket LEGO kiállítás várja az intézmény II. emeletén, ahol több mint 10000 elem felhasználásával a legmenőbb mese –és filmhősökre, járművekre és egyéb izgalmas alakzatokra csodálkozhatnak rá a család legkisebbjei.

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mindkét siker abszolút megérdemelt

Mindkét siker abszolút megérdemelt

Az NB I/B Zöld csoportjának további alakulása szempontjából különösen érdekes és izgalmas mérkőzést játszott U20-as és felnőttcsapatunk pénteken.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
Az alkotás és az absztrakció szeretete

Az alkotás és az absztrakció szeretete

Három éve alakult képzőművészeti csoportosulás, a Pince Klub első, csoportos tárlatán a BFMK-ban. Mintegy 30 művel mutatkozik be 5 fiatal alkotó.
 

És ezt már olvasta?

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.