Kultúra, oktatásHárom nap - öt program

2020. február 8., szombat
 
Három nap - öt program

Február 14. és 16. között ismét egy teljes hétvége a kulturális sokszínűségről szól majd. Országszerte több száz kulturális intézmény változatos és értékes programokkal várja az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében, amelyet 14 éve a Magyar Népművelők Egyesülete indított útjára.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei jelmondat: „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK”. Ehhez az országos programsorozathoz a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ már sokadik alkalommal csatlakozik.

 

Valentin-napon 19:00 órakor egy igazán romantikus esttel kedveskedik a Bessenyei Színkör az irodalom szerelmeseinek. Jön a Szerelmes vásárhelyi költők című zenés-verses előadás, Arany-Tóth Katalin, Rácz Éva, Diószegi Szabó Pál, Fehér József és Haranghy Géza új köntösbe csomagolt műveivel. Az esten Rácz Attila versmondó, Lencse Tibor és Erdélyi Tibor zenészek is közreműködnek.

 

Február 15-én a zenéé és a tánccé lesz a főszerep. 16:00 órától a Stars of Hope Táncstúdió Modern balett montázzsal rukkol elő a BFMK színpadán. Ezt követően a Szlavi Dance Art Táncstúdió Bachata bemutatója forrósítja fel a levegőt, karibi életérzést csempészve a hideg februárba. A hangulatot a PopArt együttes koncertje fokozza, igazi buli slágerekkel.

 

A hétvégén a gyerekek sem maradnak ki a jóból. Őket LEGO kiállítás várja az intézmény II. emeletén, ahol több mint 10000 elem felhasználásával a legmenőbb mese –és filmhősökre, járművekre és egyéb izgalmas alakzatokra csodálkozhatnak rá a család legkisebbjei.

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mindkét siker abszolút megérdemelt

Mindkét siker abszolút megérdemelt

Az NB I/B Zöld csoportjának további alakulása szempontjából különösen érdekes és izgalmas mérkőzést játszott U20-as és felnőttcsapatunk pénteken.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
Az alkotás és az absztrakció szeretete

Az alkotás és az absztrakció szeretete

Három éve alakult képzőművészeti csoportosulás, a Pince Klub első, csoportos tárlatán a BFMK-ban. Mintegy 30 művel mutatkozik be 5 fiatal alkotó.
 

És ezt már olvasta?

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."