Kultúra, oktatásHárom nap - öt program

2020. február 8., szombat
 
Három nap - öt program

Február 14. és 16. között ismét egy teljes hétvége a kulturális sokszínűségről szól majd. Országszerte több száz kulturális intézmény változatos és értékes programokkal várja az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében, amelyet 14 éve a Magyar Népművelők Egyesülete indított útjára.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei jelmondat: „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK”. Ehhez az országos programsorozathoz a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ már sokadik alkalommal csatlakozik.

 

Valentin-napon 19:00 órakor egy igazán romantikus esttel kedveskedik a Bessenyei Színkör az irodalom szerelmeseinek. Jön a Szerelmes vásárhelyi költők című zenés-verses előadás, Arany-Tóth Katalin, Rácz Éva, Diószegi Szabó Pál, Fehér József és Haranghy Géza új köntösbe csomagolt műveivel. Az esten Rácz Attila versmondó, Lencse Tibor és Erdélyi Tibor zenészek is közreműködnek.

 

Február 15-én a zenéé és a tánccé lesz a főszerep. 16:00 órától a Stars of Hope Táncstúdió Modern balett montázzsal rukkol elő a BFMK színpadán. Ezt követően a Szlavi Dance Art Táncstúdió Bachata bemutatója forrósítja fel a levegőt, karibi életérzést csempészve a hideg februárba. A hangulatot a PopArt együttes koncertje fokozza, igazi buli slágerekkel.

 

A hétvégén a gyerekek sem maradnak ki a jóból. Őket LEGO kiállítás várja az intézmény II. emeletén, ahol több mint 10000 elem felhasználásával a legmenőbb mese –és filmhősökre, járművekre és egyéb izgalmas alakzatokra csodálkozhatnak rá a család legkisebbjei.

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mindkét siker abszolút megérdemelt

Mindkét siker abszolút megérdemelt

Az NB I/B Zöld csoportjának további alakulása szempontjából különösen érdekes és izgalmas mérkőzést játszott U20-as és felnőttcsapatunk pénteken.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
Az alkotás és az absztrakció szeretete

Az alkotás és az absztrakció szeretete

Három éve alakult képzőművészeti csoportosulás, a Pince Klub első, csoportos tárlatán a BFMK-ban. Mintegy 30 művel mutatkozik be 5 fiatal alkotó.
 

És ezt már olvasta?

Sajátos üzenet a folyóink szennyezőinek
Sajátos üzenet a folyóink szennyezőinek Kedves ötletnek tűnik, és inkább a figyelem felkeltését szolgálta a plasztik csónak avatása és vízrebocsátása, amit a Mártélyi Holtág strandján rendeztek július 15-én.
 
491 iskola kért iskolaőröket
491 iskola kért iskolaőröket Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két iskola kivételével vásárhelyi oktatási intézmény neve nem szerepel a listán.
 
77 éve született Rapcsák András
77 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 28. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 28. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke Nemcsak a zsidó hitközség ügyvezetőjeként, hanem ügyvédként is jelentős volt a munkássága. 74 éves korában elhunyt Dr. Erdélyi Miklós.
 
Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.