Kultúra, oktatásHárom nap - öt program

2020. február 8., szombat
 
Három nap - öt program

Február 14. és 16. között ismét egy teljes hétvége a kulturális sokszínűségről szól majd. Országszerte több száz kulturális intézmény változatos és értékes programokkal várja az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében, amelyet 14 éve a Magyar Népművelők Egyesülete indított útjára.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei jelmondat: „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK”. Ehhez az országos programsorozathoz a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ már sokadik alkalommal csatlakozik.

 

Valentin-napon 19:00 órakor egy igazán romantikus esttel kedveskedik a Bessenyei Színkör az irodalom szerelmeseinek. Jön a Szerelmes vásárhelyi költők című zenés-verses előadás, Arany-Tóth Katalin, Rácz Éva, Diószegi Szabó Pál, Fehér József és Haranghy Géza új köntösbe csomagolt műveivel. Az esten Rácz Attila versmondó, Lencse Tibor és Erdélyi Tibor zenészek is közreműködnek.

 

Február 15-én a zenéé és a tánccé lesz a főszerep. 16:00 órától a Stars of Hope Táncstúdió Modern balett montázzsal rukkol elő a BFMK színpadán. Ezt követően a Szlavi Dance Art Táncstúdió Bachata bemutatója forrósítja fel a levegőt, karibi életérzést csempészve a hideg februárba. A hangulatot a PopArt együttes koncertje fokozza, igazi buli slágerekkel.

 

A hétvégén a gyerekek sem maradnak ki a jóból. Őket LEGO kiállítás várja az intézmény II. emeletén, ahol több mint 10000 elem felhasználásával a legmenőbb mese –és filmhősökre, járművekre és egyéb izgalmas alakzatokra csodálkozhatnak rá a család legkisebbjei.

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mindkét siker abszolút megérdemelt

Mindkét siker abszolút megérdemelt

Az NB I/B Zöld csoportjának további alakulása szempontjából különösen érdekes és izgalmas mérkőzést játszott U20-as és felnőttcsapatunk pénteken.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
Az alkotás és az absztrakció szeretete

Az alkotás és az absztrakció szeretete

Három éve alakult képzőművészeti csoportosulás, a Pince Klub első, csoportos tárlatán a BFMK-ban. Mintegy 30 művel mutatkozik be 5 fiatal alkotó.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.