SportGyőzelemmel indult az új esztendő

2023. január 14., szombat
 
Győzelemmel indult az új esztendő

2023 első Hódtói Sportcsarnokban lejátszott bajnokiján a Dunaharasztit fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata kiváló első félidővel magabiztosan győzött a szépszámú közönség előtt, így továbbra is őrzi hazai veretlenségét.

 

Ezúttal Borbáthra nem számíthatott a Kosársuli vezetőedzője, és Bálint betegsége is befolyásolta a rotációt, így a játékperceket. Veszélyes ellenfélnek számított előzetesen a Dunaharaszti, hiszen a korábban játékosként Vásárhelyen is megforduló Ughy Albert együttese októberben 86-74-re legyőzte a kék-sárgákat, és bár előző két meccsükön szoros csatában kikaptak, a Kosársuli előtt álltak a tabellán. 

 

Szerencsére az októberi, valamint a múlt heti, Dávid Kornél Akadémia elleni meccshez képest is más arcát mutatta a vásárhelyi csapat, így nem nagyon volt kérdés, ki lesz a győztes - a DMTK mindössze egyszer, az első negyed közepén tudott vezetni, a Kosársuli végig kézben tartotta a dolgokat. Balogh triplájával indult a meccs, majd nem sokkal később Pinnyey is értékesített egy hármast, és ez az egész találkozóra kihatott, hiszen tizennégy triplával, 40 százalékos mutatóval zárt a csapat, szemben a vendégek két sikeres kísérletével. A már említett Dunaharaszti-előnyt (14-15 a 7. percben a jól játszó, dupla-duplájával végül a meccs legeredményesebbjeként záró Boinitzer kettesénél) két Varga Zalán-hárompontos után Varga Ákos, majd Bálint triplája törte meg, ám a 20-15-ös első negyed csak felvezetése volt a második játékrésznek, ami félig-meddig eldöntötte a meccset.

 

A kevés pontot hozó, mindkét oldalról brusztolós negyedben előbb tíz pontra ment el a Kosársuli (30-20, 17. perc), majd a Varga testvérek tettek hozzá ehhez, Knyur kosara pedig tizenöt fölé tornázta a hazai vezetést. A Dunaharasztinak támadásban semmi nem jött össze, a vásárhelyi csapat cserébe kihasználta az adódó lehetőségeket és a védekezésén is szorítani tudott, a 37-22-es félidei előny így megnyugtatónak tűnt a második félidőre nézve.

 

Pláne úgy, hogy a nagyszünet után sem változott érdemben a játék képe, ráadásul Pinnyey, majd Kelemen és Knyur hármasával egyből 9-0-s rohammal kezdődött a harmadik negyed. Próbált változtatni a Dunaharaszti, 8-0-s szériával közelebb is zárkóztak (49-35, 27. perc), ám Bálint triplája a legjobbkor jött, a tizenhét pontos különbséget jelentő 52-35-ös állás pedig nem azt mutatta, hogy nagy fordulat állhat be a meccsbe a hajrában.

 

A zárónegyed első fele a büntetőkről szólt, aztán gyors egymásutánban Kelemen szórt két triplát, ismét húsz fölé tornázva az előnyt (63-41, 35. perc). Innen már főként a fiataloké volt a szerep mindkét oldalon, az eredményen csak kozmetikázni lehetett - végül 67-49-re, tizennyolc ponttal nyert a Kosársuli. Valószínű, hogy nem ez volt a szezon legszebb meccse és legszebb győzelme, de fontos pillanatban jött, hiszen a tabella középmezőnye nagyon sűrű: a Kosársuli beérte a Dunaharasztit, és jelenleg úgy a hetedik, hogy az ötödik, de a tizenegyedik hely sincs túlságosan messze.

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - Dunaharaszti MTK 67-49 (20-15, 17-7, 15-13, 15-14)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Oláh, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Varga Á. 6/3, Pinnyey 8/6, Balogh 5/3, Varga Z. 13/9, Kelemen 14/12
Cserék: Karsai -, Bálint.11/6, Knyur 8/3, Bősz -, Kass 2, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

 
DMTK: Mészáros 2, Fekete 5/3, Imolay 9, Joó 4, dr. Franczva 6
Cserék: Burai 5/3, Boinitzer 17, Szatmári -, Simonics 1, Kerti -
Vezetőedző: Ughy Albert

 

Vuk Pavlovic: "Nagyon fizikális mérkőzés volt. A Dunaharaszti is nagyrészt alacsony szerkezetű csapattal volt fent, ez mind a két csapatnak nehézséget okozott, nagyon sok váltás volt és csak egyéni játékkal tudtuk egymást támadni. Sok besegítés és fault volt, talán ebből mi jöttünk ki jobban, illetve megtaláltuk a passzlehetőségeket, szép akciókkal ment körbe a labda. Végre jó százalékkal dobtuk a hármast, jobbal is, mint a büntetőket, ha azokat is jó százalékkal dobtuk volna, még magabiztosan nyerhettünk volna. Elégedett vagyok a csapattal, 22 pontot kaptunk az első félidőben, talán minden edzőnek ez az álma. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok a Dunaharasztinak a folytatásra!"

Ughy Albert: "Borzasztó mérkőzés volt, mindkét csapat mélyen a tudása alatt játszott. Méltatlannak tartom, hogy csapatonként néhány játékos akar csak kosárlabdázni. Ez a mai mérkőzés egy társadalmi lenyomat volt, hogy embereknek milyen a hozzáállása ahhoz, amit elvileg szeretnie kellene. Szakmailag értékelhetetlen volt ez az egész, gratulálni esetleg a győzelemhez lehet a hazai csapatnak."

 

Az U20-asok is győzni tudtak, méghozzá egy végletekig kiélezett csatában: 73-72-re verték a DMTK-Zsíros Akadémiát, így közel kerültek a második helyhez is. 

A bajnoki folytatás január 27-én következik a Sopron ellen, ám előtte még a Hepp Kupában lesz jelenése a csapatnak: a Nagykőrös elleni, január 17-i idegenbeli meccs tétje a negyeddöntőbe, azaz a legjobb nyolc közé jutás.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe december ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
Szomorú 2022-es összegzés

Szomorú 2022-es összegzés

A leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés, vagy dohányzás vezetett tűzhöz.
Mivel fűtsünk?

Mivel fűtsünk?

Érdemes elgondolkodni, hogy a lakossági fűtésből származik a szennyező anyagok 80 százaléka a téli szezonban.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.
 
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK A helyi kulturális életet jól ismerő, nagy tapasztalattal rendelkező vezetője van január 10-e óta a Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak.