GazdaságGyerekruha vásárlás az infláció korában

2022. május 27., péntek
 
Gyerekruha vásárlás az infláció korában

Hogyan spóroljunk az egyre növekvő árak közepette? A család kiskorú tagjai számára ruhát vásárolni minden szülő számára komoly kihívást jelent.

 

 

 

 

 

 

 

A gyermekes családok költségvetésében mindig is nagy tételt képezett a csemeték öltözetése, az évek előrehaladtával pedig a gyerekholmi beszerzése egyre nagyobb kiadásokkal jár a háztartások számára. Az egekbe szökő árak mellett a gyermekek ruházása egyre több fejtörést okoz szülőknek. A gyerekruhákra folyamatosan szükség van, hiszen a gyerkőcök úgy nőnek, mint gomba. Az anyukák és apukák számára így az egyik legnagyobb megmérettetés a csemeték ruhatárának folyamatos újítása. Sokszor úgy tűnik, hogy a gyerkőc egy szempillantás kinőtte azt a ruhát, amelyet pár hónapja vásároltunk neki. 

 

A babák esetében az anyukák gyakran egymás közti csereberével oldják meg ezt a problémát, így elkerülve a felesleges kiadásokat. Ám a nagyobb, óvodáskorú gyermekeknél a helyzet már nem ilyen egyszerű. A futkározó, szaladgáló gyermekek már hamarabb tönkre teszik, szétkoptatják vagy kiszakítják a pulcsit, nadrágot, amire egy idő után már a foltozás sem jelent megoldást. Így nem marad más választás a szülő számára, minthogy beszerezzen egy újabb farmert vagy pólót a gyerkőcnek. Éppen ezért ennek a korosztálynak nem igazán érdemes drága, márkás holmikat vásárolni. A gyermek egyrészt hamar kinövi, másrészt, ha elkoptatja a ruhát ez idő alatt, abban az esetben már azt nem tudjuk másnak továbbadni. A lecke bizony fel van adva minden szülőnek: jó minőségű, szép, divatos ruhát beszerezni megfizethető áron. Néhány egyszerű vásárlási tipp alkalmazásával szerencsére jelentős összeget lefaraghatunk kiadásainkból.

 

Internetes vásárlás: az elfoglalt szülő legjobb barátja

 

Az anyagiak szempontjából az internetes vásárlás az egyik legkedvezőbb választás számos tekintetben. Rengeteg webáruház létezik, melyek kifejezetten gyerekruha forgalmazására specializálódnak, emellett természetesen a legtöbb ruházati cikket árusító webshop kínálatában is találunk gyerekruhákat, akár H&M vagy a Bonprix webáruház gyerekruha részlegén. A webáruházakban általában jóval kedvezőbb áron szerezhetjük be a termékeket. Ez pedig nem mellékes tényező, főként abban az esetben, ha a családban több gyermek is van. Ezért érdemes időt szentelni arra, hogy megtaláljuk a legjobb áron kapható termékeket, válogatva a nagyobb, ismertebb webáruházak felhozatalából, úgy mint a Sinsay vagy akár Pepco gyerekruha kínálatából. Ha az adott webáruház esetleg rendelkezik külön akciós termékeket tartalmazó katalógussal, mint például a Bonprix újság, ezeket is érdemes fellapozni további kedvezményekért.

 

Az online vásárlás további előnye, hogy kevésbé időigényes a bolti vásárlással összehasonlítva. Főként, ha gyereknek aznap hisztis napja van, és az ég adta világon semmit nem tudunk rákönyörögni a ruhásüzletben. Ebben az esetben az elfoglalt szülő számára kézenfekvő megoldás az online vásárlás. A későig dolgozó anyukának nem kell amiatt aggódnia, hogy eléri-e az üzletet zárás előtt, nem kell a H&M, a Reserved vagy a Pepco nyitvatartási idejét böngésznie, és kapkodnia zárás előtt, hogy aztán végül olyan dolgokat vásároljon, amelyekre nincs is szükség. Az online rendelést a szülő otthona kényelméből, nyugodt körülmények között és nem utolsó sorban alaposan átgondolva állíthatja össze. Mindeközben pedig remek ajánlatokat is elcsíphet az internetes akciók között. Érdemes az olyan áruházak kínálatát is áttekinteni, amelyek elsődlegesen nem gyerekruhát árusítanak, hiszen gyakorlatilag minden ruhaneműbolt rendelkezik gyermek részleggel, természetesen az online felületen is. Így például az online elérhető Bonprix katalógusban a női és férfi ruhák mellett igényes gyermekruhadarabokat is találunk.

 

Emellett jó ötlet szétnézni a különböző diszkontáruházak kínálatában is, köztük például a Pepco termékek között. Nem is szükséges külön kutatnunk az akciós ruhák után, hiszen az áruház kedvezményes áron beszerezhető termékei mind megtalálhatóak a Pepco újságban. A legkisebbeknek szánt Pepco babaruháktól kedve a kamaszoknak szánt ruhák és cipők között egyaránt válogathatunk. A Pepco weboldalán megtaláljuk a Pepco üzletek teljes kínálatát, a vásárlás viszont egyelőre kizárólag az üzletekben lehetséges. A Pepco mobilalkalmazás segítségével megkönnyíthetjük a vásárlást, előre összeállíthatjuk a vásárlási listánkat, amellyel aztán felkereshetjük a hozzánk legközelebbi üzletet, az adott Pepco üzlet nyitvatartási idejében, ami szintén elérhető a mobilalkalmazáson keresztül.

 

Tervezzünk és vásároljunk előre!

 

Ha véletlenül rábukkanunk egy igazán kedvező árú, és nem mellesleg minőségi ruhadarabra, érdemes egy vagy akár két mérettel nagyobbat is rendelni belőle a jelenleg szükséges méret mellett. Ezzel a taktikával jelentős összegeket takaríthatunk meg, főként ha a szezonvégi kiárusításból válogatunk. Kisgyermekes szülőknek azonban ajánlatos alaposan átgondolni, milyen méretet rendelnek, hiszen sokszor nehéz felmérni, mennyit fog nőni a gyermek a következő szezonig. Nagyobb, iskoláskorú gyermekeknél szerencsére ez már viszonylag jól megjósolható.

 

Kedvezmények első kézből

 

Ha kedvezményes áron szeretnénk ruhadarabot beszerezni gyermekünk számára, a H&M, a Sinsay vagy a Bonprix ruha kiárusításában minden időszakban találunk remek darabokat, ezért érdemes az akciókat rendszeresen követni. Emellett megéri feliratkozni a webáruházak hírlevelére is, hiszen ennek köszönhetően azonnal értesülhetünk az aktuális akciókról vagy a kedvezményes katalógusok - úgy mint a Pepco újság vagy a Bonprix újság - megjelenéséről. Így nem szükséges állandóan az akciós kínálatokat bújnunk. Mindezek mellett, ha az adott webáruház vagy üzlet lehetőséget biztosít hűségprogramban vagy törzsvásárlói programban való részvételre, mindenképpen érdemes élni a lehetőséggel.

 

Mi legyen a kinőtt ruhákkal?

 

A közösségi háló további lehetőségeket kínál azon szülők számára, akik szeretnének spórolni a gyerekruha vásárláson. A keveset viselt, megkímélt ruhadarabokat felkínálhatjuk eladásra különböző adok-veszek csoportokban. A feleslegessé vált ruhadarabok így nem foglalják tovább a helyet gyermek a ruhásszekrényében. Nem mellesleg a kinőtt, nem használt ruhák eladásával a szülő egy kis pénzt is kereshet.

 
 
x
 

Olvassa el ezt is!

Online vásárlás okosan - avagy hogyan aknázzuk ki az internetes vásárlás lehetőségeit?

Online vásárlás okosan - avagy hogyan aknázzuk ki az internetes vásárlás lehetőségeit?

Az internetes vásárlás ma már mindannyiunk életében tagadhatatlanul jelen van. Néhány hasznos jótanács és ingyenes vásárlási kuponok cikkünkben.
Vásárhelyi érmesek a Nemzetek Kupáján

Vásárhelyi érmesek a Nemzetek Kupáján

Május 21-én rendezték Hatvanban az ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. Az idén huszadik alkalommal is 7 ország 35 klubjából érkeztek taekwondosok.

Uniós támogatással bővíti kapacitását két vásárhelyi cég

Uniós támogatással bővíti kapacitását két vásárhelyi cég

A két neves cégnél a félmilliárd forintot meghaladó európai uniós támogatás további bővítést, fejlesztést, korszerűbb kivitelezést eredményező gépvásárlásokat tesz lehetővé.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.