BulvárGondok évek óta, de még meddig?

2022. január 2., vasárnap
 
Gondok évek óta, de még meddig?

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tájékoztatása szerint 2021 április elseje óta Hódmezővásárhelyen 120 utcai macska ivartalaníttatását sikerült finanszírozniuk.

 

 

 

 

 

 

 


Nagyrészt ez a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz - SUST alapítványnak köszönhető.

A vásárhelyi egyesület tagjai a napi finanszírozási gondjaik mellett szinte szélmalomharcot vívnak a nemtörödöm macskatulajdonosokkal, akik a – sok esetben a lakásból csak a szükségük elvégzése miatt - kiengedett, vagy éppenséggel az udvaron, a családi házak, tanyák melléképületében szabadon élő macskák szaporodásával nem sokat törődnek. Mint sok településen, így Vásárhelyen is sokan sajátosan próbálnak az állatok gondoskodásának elkötelezettjeként mutatkozni, az utcára kitett étellel. Ez aztán nemcsak a kóbor macskákat ösztönzi szaporodásra, hanem a patkányokat is.

 

A facebook hemzseg a cicás képektől, ami jelzi, hogy a macska az ember egyik nagy kedvence, de talán arra kevesen gondolnak, hogy a szabadon kószáló macskák évente madarak millióinak a gyilkosai.

Ausztráliában például azt is vizsgálták, hogy a madárpopuláció irtása mellett egyes elvadult kóbor macska évente több mint 740 helyi vadállatot mészárol le, de még a házi macskák is átlagosan 180-at ölhetnek meg évente. Nem újdonság, hogy több ezer éve próbálkozunk a macskák háziasításával, a többségük mégsem garfieldosodott el annyira, hogy ne tudnának bármikor visszatérni a természetbe.

 

Vásárhelyen a szabadon kóborló és emiatt az időjárástól is szenvedő állatok gondoskodásában élenjáró Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjainak mindaddig a legfontosabb megoldandó missziójuk lesz a macskák ivartalanítása, amíg az emberek meg nem értik, hogy a hobbiállat tartása felelősséggel jár.

 

A félreértések elkerülése érdekében azonban fontos tisztázni, hogy a támogató szervezet az elvégzett és pontosan dokumentált munka után, az állatorvosnak fizet a műtétekért. Az egyesület nem kap egy forintot sem, a munkát önkéntesként végzik el az állatbarátok segítségével. A támogatás kizárólag az ivartalanítást fedezi, ha egyéb betegségben szenved az állat, parazita mentesíteni kell, azt az egyesületnek önerejéből kell kifizetnie.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A kormány rendezte a kórház adósságát

A kormány rendezte a kórház adósságát

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely, Makó lejárt adósságát rendezte a kormány.
2022 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

2022 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

Az új év legeleje klasszikus időpontja lehet annak, hogy az ember lélekben, tudatosságban rendet tegyen a szokásai, apró napi döntései olykor kacatos világában.
Ünnepnapok, munkaszüneti napok 2022-ben

Ünnepnapok, munkaszüneti napok 2022-ben

Sokakat érint, hogy mi várható 2022-ben az ünnepnapok, szombati munkanapok, hosszú hétvégék tekintetében.
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe január eleje ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.