BulvárGondok évek óta, de még meddig?

2022. január 2., vasárnap
 
Gondok évek óta, de még meddig?

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tájékoztatása szerint 2021 április elseje óta Hódmezővásárhelyen 120 utcai macska ivartalaníttatását sikerült finanszírozniuk.

 

 

 

 

 

 

 


Nagyrészt ez a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz - SUST alapítványnak köszönhető.

A vásárhelyi egyesület tagjai a napi finanszírozási gondjaik mellett szinte szélmalomharcot vívnak a nemtörödöm macskatulajdonosokkal, akik a – sok esetben a lakásból csak a szükségük elvégzése miatt - kiengedett, vagy éppenséggel az udvaron, a családi házak, tanyák melléképületében szabadon élő macskák szaporodásával nem sokat törődnek. Mint sok településen, így Vásárhelyen is sokan sajátosan próbálnak az állatok gondoskodásának elkötelezettjeként mutatkozni, az utcára kitett étellel. Ez aztán nemcsak a kóbor macskákat ösztönzi szaporodásra, hanem a patkányokat is.

 

A facebook hemzseg a cicás képektől, ami jelzi, hogy a macska az ember egyik nagy kedvence, de talán arra kevesen gondolnak, hogy a szabadon kószáló macskák évente madarak millióinak a gyilkosai.

Ausztráliában például azt is vizsgálták, hogy a madárpopuláció irtása mellett egyes elvadult kóbor macska évente több mint 740 helyi vadállatot mészárol le, de még a házi macskák is átlagosan 180-at ölhetnek meg évente. Nem újdonság, hogy több ezer éve próbálkozunk a macskák háziasításával, a többségük mégsem garfieldosodott el annyira, hogy ne tudnának bármikor visszatérni a természetbe.

 

Vásárhelyen a szabadon kóborló és emiatt az időjárástól is szenvedő állatok gondoskodásában élenjáró Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjainak mindaddig a legfontosabb megoldandó missziójuk lesz a macskák ivartalanítása, amíg az emberek meg nem értik, hogy a hobbiállat tartása felelősséggel jár.

 

A félreértések elkerülése érdekében azonban fontos tisztázni, hogy a támogató szervezet az elvégzett és pontosan dokumentált munka után, az állatorvosnak fizet a műtétekért. Az egyesület nem kap egy forintot sem, a munkát önkéntesként végzik el az állatbarátok segítségével. A támogatás kizárólag az ivartalanítást fedezi, ha egyéb betegségben szenved az állat, parazita mentesíteni kell, azt az egyesületnek önerejéből kell kifizetnie.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A kormány rendezte a kórház adósságát

A kormány rendezte a kórház adósságát

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely, Makó lejárt adósságát rendezte a kormány.
2022 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

2022 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

Az új év legeleje klasszikus időpontja lehet annak, hogy az ember lélekben, tudatosságban rendet tegyen a szokásai, apró napi döntései olykor kacatos világában.
Ünnepnapok, munkaszüneti napok 2022-ben

Ünnepnapok, munkaszüneti napok 2022-ben

Sokakat érint, hogy mi várható 2022-ben az ünnepnapok, szombati munkanapok, hosszú hétvégék tekintetében.
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe december ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.