GazdaságA kormány rendezte a kórház adósságát

2022. január 2., vasárnap
 
A kormány rendezte a kórház adósságát

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely, Makó december végén lejáró, illetve már lejárt adósságot rendezte az állam.

 

 

 

 

 

 

 

December 22-én megjelent a kormány rendelete az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatásáról, amely a 2021. november végéig fennálló lejárt tartozásokat hivatott rendezni.

 

A határozat szerint az állami, önkormányzati, egyházi tulajdonban álló járó- és fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató, továbbá a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerinti felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központ részesülhet működési támogatásban. 

A működési támogatás összegét az Országos Kórházi Főigazgatóság a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel közösen állapította meg. A működési támogatás összegét a NEAK honlapján közzétette.

Ezek szerint a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely, Makó adósságát 1 milliárd 181 millió forint összegben rendezi.

 

A kórházi ellátáshoz mintegy 4500 kis- és közepes vállalkozás járul hozzá Magyarorszagon. A már több mint 11 hónaposra nyúlt nemfizetési periódus különböző mértékben, de már mindegyik céget megviseli – nyilatkozta az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.

 

A MÁK adatai szerint az október végi 31,8 milliárd forintból az állammal szemben fennálló tartozás összege 0,2 milliárd forint, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás 31,6 milliárd forint, amelyből 0,8 milliárd forint az államháztartáson belülre irányul.

 

A Magyar Államkincstár novemberi összesítése szerint az adatszolgáltatásra kötelezett 583 intézményből 296, ebből kizárólag 30 nap alatti tartozással 128 intézmény rendelkezett. A lista szerint a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely, Makó adóssága októberben 960 millió volt, ami novemberben végére 106 millióval nőtt. Vagyis 1 milliárd 66 millió volt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Héjja Antal

Elhunyt Héjja Antal

67 éves korában súlyos betegsége következtében elhunyt a hódmezővásárhelyi atlétikai élet nagy doyenje.
Durva bántalmazás Vásárhelyen

Durva bántalmazás Vásárhelyen

A Makói úton a Délibáb utca közelében a vízelvezető árokban fekvő, súlyosan sérült nőhöz riasztották a mentőket és a rendőrséget.
Végzősök ünnepe

Végzősök ünnepe

Január 28-án tartották a 61. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülést a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, Hódmezővásárhelyen.
Hogyan táplálkozzunk télen, hogy elkerüljük a betegségeket?

Hogyan táplálkozzunk télen, hogy elkerüljük a betegségeket?

Megfázás, torokgyulladás, járványok, vírusok, hasmenés, emésztőszervi problémák... Tél szinte nem múlik el anélkül, hogy ezek legalább egyike át ne vonuljon a családon.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.