Kék hírekGazdátlan pénztárca egy vásárhelyi parkolóban

2019. január 31., csütörtök
 
Gazdátlan pénztárca egy vásárhelyi parkolóban

Jogtalan elsajátítás vétsége miatt indult büntetőeljárás három hódmezővásárhelyi férfi ellen, akik a városban találtak egy pénztárcát, melyből eltulajdonították a benne lévő készpénzt. A rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül elfogták őket.

 

 

Képünk illusztráció

 


A gyanúsítottak január 27-én 19 óra 50 perckor egy parkolóban figyeltek fel a földön heverő erszényre. Egyikük felvette azt, majd beszálltak az ott parkoló gépkocsijukba és elhajtottak a helyszínről. Útközben szétosztották egymás között a tárcában lévő, csaknem 100 ezer forint értékű hazai és külföldi bankjegyet, majd az üres pénztárcát bedobták egy postaládába.

 

A rendőrök rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőket, akiket előállítottak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra.

Ellenük jogtalan elsajátítás vétsége miatt indult büntetőeljárás. Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárman beismerő vallomást tettek.

A nyomozók az eltulajdonított pénzt lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Megszűnt a VTV frekvenciája - Maradtak nyitott kérdések

Megszűnt a VTV frekvenciája - Maradtak nyitott kérdések

A megszüntető határozatot a Szerdahelyi József Kht., mint  médiaszolgáltató - fizetésképtelenségre való hivatkozással benyújtott - kérelmére hozták.
Gazdanap helyi ízekkel

Gazdanap helyi ízekkel

Február 2-án a Gregus Máté Szakképző iskola tornatermében népi mesterségek és helyi termékek bemutatójával várják az érdeklődőket.
Az ezerarcú Mártély

Az ezerarcú Mártély

Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
Véget ért a Tornyai-emlékév

Véget ért a Tornyai-emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."