GazdaságGazdanap helyi ízekkel

2019. január 31., csütörtök
 
Gazdanap helyi ízekkel
Értékmentés és hagyományőrzés a ki nem mondott, de egyértelmű mottója minden évben, így idén is a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület által szervezett népi mesterségeket és helyi termékeket bemutató egész napos rendezvénynek.

 

 

 

 

 

 

Február 2-án 9 órától a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében többek között méhészek, juhtenyésztők, fazekasok lesznek, akiktől vásárolni is lehet a helyszínen. Karikás ostort is fonnak, és aki megéhezik, lilahagymás zsíros kenyeret falatozhat.


Február 9-én folytatódik a program, 14 órától a Serház térről lovas bandérium felvonulása lesz, este pedig a Fekete Sasban száztizenharmadik alkalommal a hagyományos Gazdabálon mulat a helyi agrárium és közélet java.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Földrengés lehetősége Vásárhelyen

Földrengés lehetősége Vásárhelyen

Magyarországon két törésvonal húzódik. Az egyik Dunaharasztitól északnyugati irányban, Peremarton és Berhida felé, a másik a Balaton-felvidéken.

Sötét nap virradt a paradicsomra

Sötét nap virradt a paradicsomra

A minden évben ilyenkor nyíló Arava Nemzetközi Zöldség-gyümölcs kiállításon nemrég bemutatták a magnélküli szamócát, a vörös citromot és a szivárványszínű répát. A sláger azonban valószínű az új paradicsom lesz.
Emlékezés a 113 vásárhelyi katonára is

Emlékezés a 113 vásárhelyi katonára is

Az 1943. évi szovjet támadás évfordulóján január 12-én délután fél négykor koszorúzás lesz a Hősök terén álló második világháborús emlékműnél.

Erdő Péter bíboros karácsonyi gondolatai

Erdő Péter bíboros karácsonyi gondolatai

A plébániai közösségek megújulásáról, az egyházi szociális intézmények bürokratikus terheiről, az idősek és a romák helyzetéről is beszélt Erdő Péter bíboros.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.