SportÉrtékes kettős siker

2020. január 26., vasárnap
 
Értékes kettős siker

Az NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!

 

 

 

 

 

 

Fiataljaink hozták a szokásosat, azaz esélyeshez méltóan könnyed győzelmet arattak. Tóth Tamás alakulata már az első negyedben lerohanta a tabellán utolsó előtti Veszprém megyeieket (30-7), és minden negyedet megnyert, mindezt úgy, hogy Varga Ákos és Hargitai Krisztián ezúttal nem lépett pályára a csapatban, ráadásul mind a tíz játékos feliratkozott a pontszerzők közé. Nemanja Acimovic és Kelemen Norbert is dupla-duplával zárta a 111-54-es sikerrel záruló összecsapást. Tökéletes "bemelegítés" volt ez a jövő szombati, Pécs elleni rangadóra!


NB I/B U20 Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Concordia Motax KC Pápa 111-54 (30-7, 24-12, 30-15, 27-20)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Utasi B., Boros


Kosársuli: KELEMEN N. 16, BODÓCSI 12/6, Drávai 3/3, Bálint 8, ACIMOVIC 35/3

Csere: Nánási 9, Sirkó 5/3, Kozma 3, Pánczél 15/9, Filak 5

Vezetőedző: Tóth Tamás 

 

 

A felnőtteknél ennél jóval szorosabb ütközetre volt kilátás, pláne annak tükrében, hogy októberben szoros végjáték után a hazaiak örülhettek Pápán. Kálmán László együttese azóta is előkelő formát mutat, a tabella 4. helyezettjeként egy Újpest elleni diadallal hangoltak a Kosársulira.

Szerencsére azonban a mieink sem panaszkodhatnak az utóbbi időszakra, hisz hétről hétre egyre összeszokottabb és erősebb a csapat, amelynek következtében már-már a felsőház került célkeresztbe. Ehhez a zsinórban harmadik hazai mérkőzés is hozzátett, hisz már a kezdés után egyértelműen látszott, abszolút pariban vannak a sárga mezes játékosok az ellenféllel, sőt!

 

Kosárlabdában kevés szorosabb első félidő létezik, mint amilyen a mostani volt - végig fej-fej mellett, egálban pattogtattak a felek. A 7. percben, Varga Zalán triplájánál vezetett először a Kosársuli, majd Molnár Bence kettesei élezték ki a jól működő támadójátékot. A vendégek is pontosan játszottak, a 24-22-es első negyed után azonban valósággal felforrt a pálya.

A második negyedben Kelemen Balázs és Varga Ákos eresztett el egy-egy remek hármast, a 15. percben kialakult az addigi legnagyobb különbség (34-26), hogy aztán összekapja magát a verbálisan önmagát, a hazaiakat és a játékvezetőket sem kímélő Pápa, és másfél perc alatt egy 15-1-es rohammal visszavegye a vezetést. Mindezzel mit sem törődött a Kosársuli, higgadtan és precízen zárta szorosabbra védekezését Tóth Tamás legénysége, amely egy utolsó másodperces, látványos Vuk Pavlovic-pöccintéssel döntetlenre mentette a félidőt (43-43).

 

A második játékrészben a lélektani fölény kicsúcsosodott, nagyon erős hazai percek következtek, amivel nem tudott mit kezdeni a vendéggárda. Fizikálisan és mentálisan is erősebb lett a Vásárhely, mindenki hozzátette a magáét az adaghoz, és a pozitív tendenciát mutatta, hogy vezetőedzőnk időt sem kért a szünetet követően. Koncentráltan dobtak és remekül játszottak össze a mieink, és még az sem zavarta meg a lendületet, hogy a negyedik negyed elején elromlott az eredményjelző dudája a Hódtói Sportcsarnokban. Kilencpontos fórt vitt az utolsó tíz percre a csapat, hamar tizenhat lett közte, és hiába próbált zárkózni a Pápa, egyszerűen nem találták az ellenszert. A 94-81-es végeredményt a remekül játszó Perák Denis büntetője állította be.

A vásárhelyi "katlan" továbbra is gyakorlatilag bevehetetlennek számít, ráadásul már a rájátszást jelentő 7. helyen állunk! 

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Concordia Motax KC Pápa 94-81 (24-22, 19-21, 24-15, 27-23)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Jurák, Drenyovszki, Jankovics

 

Kosársuli: MOLNÁR 15/3, Kelemen B. 15/9, Varga Á. 9/6, VARGA Z. 16/6, Hargitai 12/3

Csere: Pavlovic 4, Rostás 8, PERÁK 15, Bálint -, Acimovic -, Bodócsi - 

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Pápa: MURAI 22/6, Burai 19, Balla 6, Hódi 13/9, Keller 3

Csere: Horváth 3/3, Sonyák 9, Márton Á. 3/3, Márton L. 3/3, Kocsis -, Szeier - 

Vezetőedző: Kálmán László

 

Tóth Tamás: "Értékes sikert értünk el egy jól szervezett Pápa ellen. A második félidőt fizikálisan jobban bírtuk és a hosszabb kispad is mellettünk szólt. A dobószázalékunk végre megfelelő volt és 21 gólpasszt adtunk, szépen járt a labda. A hibáinkat igyekezzük javítani jövő héten, tudunk még ennél is többet."

 

Február 1-én, szombaton a listavezető Pécs látogat a Hódtóiba. Egy biztos: nem lesz könnyű mérkőzés sem a felnőtteké (18:30), sem az U20-asoké (16:00).

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ilyenek a legboldogabb emberek

Ilyenek a legboldogabb emberek

Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt

Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt

Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Két újabb név a dicsőségtáblán
Két újabb név a dicsőségtáblán A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület
Fogyasztja egymást a képviselőtestület Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 
Vásárhelyi sportdíjak 2019
Vásárhelyi sportdíjak 2019 Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
 
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.