BulvárFelzaklatták Bessenyei Ferenc özvegyét

2015. június 30., kedd
 
Felzaklatták Bessenyei Ferenc özvegyét

Nem örül Bessenyei Ferenc özvegye annak, hogy férje nevével árulják Vásárhelyen,azt az ingatlant, ahol a Nemzet Színésze nevelkedett.

 

 

 

 

 

 

 

 


Mindössze 9,8 millió forintért vásárolható meg az az ingatlan, ahol a nemzet nagy színművésze, Bessenyei Ferenc gyermekkorát töltötte – írja a Délmagyar. Ugyan nem ott, hanem egy másik házban látta meg a napvilágot, de édesanyja és édesapja gyermekük születése után néhány hónappal odaköltözött a nagyszülőkhöz, ezért a művész ezt tekintette szűlőházának.

– Az özvegy nem örül annak, hogy elhunyt férje nevén árulják ezt az ingatlant. Úgy gondolja, hogy így próbálják kapósabbá tenni, ezzel a trükkel gyorsabban el lehet adni. A házat egyébként évek óta hirdetik, idáig mindhiába – mondta a Borsnak az elhunyt művész családjának egyik közeli ismerőse.

 

A Pál utcai már 4 éve, a Fűzfa utcai szülőház két hónapja vásárolható meg.

– Ez egy régi parasztház, van benne két, utcára néző szoba, a fürdőszoba a konyhából nyílik, és tartozik hozzá egy melléképület, amelyből akár garzonlakást is ki lehet alakítani. 

A színész özvegyét, Élthes Esztert azért is dúlták fel a hírek, mert feladatának tekinti férje emlékének méltó ápolását. Honlapot vezet, amelyen Bessenyei hagyatékát, múltját, közös éle­tük történeteit, fényképeit és a színész pályájának feledhetetlen emlékeit teszi közzé.

A férje életművét feldolgozó honlapján a Hódmezővásárhely önkormányzata által alapított Bessenyei Ferenc Művészeti Díj évenkénti átadása körüli történéseket is dokumentálja. Mindebből kiderült, hogy az özvegy milyen precízen, hitelesen őrzi a hagyatékot, így nem csoda, ha nem örül en­nek a reklámfogásnak.

Élthes Eszter férjével kapcsolatos érzékenysége közismert. Ezek egyikéről éppen a Vásárhelyi Hírek adott hírt. (Cikk a lap alján)

Bessenyei özvegye 2010-ben nemtetszését nyilvánította ki, amiért Földvári László ’Mikor a színészek beértek a városba, megszólaltak a harangok’ című színháztörténeti könyvében a néhány kronológiai tévedést talált. Illetve kevesellte a férjéről írottakat. Földvári pedig többször is kijelentette, a könyv az 1816 és 1957 közötti időszakot öleli fel. A könyv nem Bessenyei Ferenc pályafutásáról szól.

Vélhetően sem ez, sem pedig az ingatlaneladások nem befolyásolja a színész, magyar kultúrában betöltött szerepének jelentőségét.  

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Tollforgtás

 
 
Forrás: Bors
 

Olvassa el ezt is!

Ezeken a napokon nem dolgozunk 2020-ban

Ezeken a napokon nem dolgozunk 2020-ban

2020-ban csupán két munkanap-áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az első hosszú hétvége a húsvéti időszakra esik majd.
Hogyan táplálkozzunk télen, hogy elkerüljük a betegségeket?

Hogyan táplálkozzunk télen, hogy elkerüljük a betegségeket?

Megfázás, torokgyulladás, járványok, vírusok, hasmenés, emésztőszervi problémák... Tél szinte nem múlik el anélkül, hogy ezek legalább egyike át ne vonuljon a családon.
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Káposztás pogácsa

Ennivaló receptjeink - Angélától - Káposztás pogácsa

Baracskay Angéla a Vásárhelyi Hírek háziasszonya: A recept a spájzom alapján jött létre és eszméletlenül finom, kellemes - ropogós és lágy - állagot eredményezett.
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.