GazdaságIdőszerű lenne az egyeztetés

2019. november 24., vasárnap
 
Időszerű lenne az egyeztetés

Mint képünkön is látható elkezdődtek a katonai középiskola kialakításának munkálatai az Ady Endre utcai egykori Démász székház ingatlanján. Már egyenruhás katonák látják el a portaszolgálatot és információink szerint megkezdték az épületek elektromos hálózatának felülvizsgálatát.

 

 

 

 

 

 

 

Mint megtudtuk az építkezés, az iskolai létesítmény kialakítása még nem kezdődött meg. A Honvédelmi Minisztérium és a város között létrejött szerződés értelmében azonban várhatón hamarosan erre is sor kerül.

 

Többször írtunk a Vásárhelyi Hírekben, hogy a Helyőrség ilyetén fejlesztésével a hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába.

A Modern városok program keretében létrejött megállapodást 2018. január 17-én írták alá. A MH Egészségügyi Központ és a hódmezővásárhelyi kórház között létrejött megállapodás értelmében a katonai középiskolások, katonák és családtagjaik egészségügyi ellátása a jövőben helyben, gyorsan, költséghatékonyan történhet meg. 

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a megállapodás aláírásakor közölte, a laktanya tervezett bővítését is figyelembe véve az intézmény járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását a jelenleginél 10-12 ezerrel több páciens veszi majd igénybe. Hozzátette: ehhez elengedhetetlen a kapacitások fejlesztése.

 

Aktuális tehát, az egymilliárdos Modern Városok Programban foglalt fejlesztés egyeztetése, koordinálása. A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a Polgármesteri Hivatal titkársága már 15 időpontot ajánlott fel dr. Kallai Árpád főigazgató számára, de nem sikerült egyetlen egyet sem találni, ami megfelelő lett volna.
A Kórház – nyilvánosságra hozott - válaszlevelében azt írják: „Rögzítést igényel, hogy a kórház főigazgatója az elmúlt másfél évtizedben minden városvezetővel kifogástalanul jó kapcsolatot ápolt és sikeresen együttműködött, továbbá mindig is a város lakossága és a környéken élők érdekeit, gyógyulását szolgálva dolgoztak.” Továbbá, „. . . . azokban a témákban, amikben Dr. Márki-Zay Péter tárgyalni szeretett volna a főigazgatóval, azokban a döntés vagy bármilyen konkrét állásfoglalás nem kizárólagosan a főigazgató hatáskörébe tartozik.”

Minden városlakó érdeke saját kórházának fejlesztése. Vajon mi motiválja az egyeztetés késlekedését? Mert az idő sürget, hiszen az 1840/2017.(XI.10.) Kormányhatározat 6 d. pontja szerint: felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a honvédelmi minisztert, hogy dolgozzanak ki koncepciót annak érdekében, hogy a városi kórház a kötelező egészségügyi feladatellátásának megtartása mellett jogosulttá váljon katona-egészségügyi szolgáltatás ellátására is. Határidő: 2018. január 31."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
A magyar nők karácsonyi vágyai

A magyar nők karácsonyi vágyai

Férfiak vigyázat! A nők több mint fele a szekrény mélyére süllyeszti azokat az ajándékokat, melyeknek nem örül, harmaduk megpróbálja továbbajándékozni.
Elment örökre egy nagy lokálpatrióta

Elment örökre egy nagy lokálpatrióta

80 éves korában, november 21-én elhunyt Szigeti János, Hódmezővásárhely történetének egyik legvitálisabb kutatója és megörökítője.
Egyeztetés előzte meg az adókedvezmény eltörlését

Egyeztetés előzte meg az adókedvezmény eltörlését

A helyi viszonyokat kevésbé ismerők is elsőre a Villeroy&Boch cégre gondoltak. A közgyűlési határozat csak első ránézésre tűnt váratlannak.
 

És ezt már olvasta?

Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.
 
Tisztújító közgyűlés
Tisztújító közgyűlés

A 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek döntöttek a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökségéről. Márki-Zay Péter albizottsági elnök lett.

 
Egy különleges madár a diákok szemével
Egy különleges madár a diákok szemével Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
 
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.