GazdaságIdőszerű lenne az egyeztetés

2019. november 24., vasárnap
 
Időszerű lenne az egyeztetés

Mint képünkön is látható elkezdődtek a katonai középiskola kialakításának munkálatai az Ady Endre utcai egykori Démász székház ingatlanján. Már egyenruhás katonák látják el a portaszolgálatot és információink szerint megkezdték az épületek elektromos hálózatának felülvizsgálatát.

 

 

 

 

 

 

 

Mint megtudtuk az építkezés, az iskolai létesítmény kialakítása még nem kezdődött meg. A Honvédelmi Minisztérium és a város között létrejött szerződés értelmében azonban várhatón hamarosan erre is sor kerül.

 

Többször írtunk a Vásárhelyi Hírekben, hogy a Helyőrség ilyetén fejlesztésével a hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába.

A Modern városok program keretében létrejött megállapodást 2018. január 17-én írták alá. A MH Egészségügyi Központ és a hódmezővásárhelyi kórház között létrejött megállapodás értelmében a katonai középiskolások, katonák és családtagjaik egészségügyi ellátása a jövőben helyben, gyorsan, költséghatékonyan történhet meg. 

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a megállapodás aláírásakor közölte, a laktanya tervezett bővítését is figyelembe véve az intézmény járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását a jelenleginél 10-12 ezerrel több páciens veszi majd igénybe. Hozzátette: ehhez elengedhetetlen a kapacitások fejlesztése.

 

Aktuális tehát, az egymilliárdos Modern Városok Programban foglalt fejlesztés egyeztetése, koordinálása. A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a Polgármesteri Hivatal titkársága már 15 időpontot ajánlott fel dr. Kallai Árpád főigazgató számára, de nem sikerült egyetlen egyet sem találni, ami megfelelő lett volna.
A Kórház – nyilvánosságra hozott - válaszlevelében azt írják: „Rögzítést igényel, hogy a kórház főigazgatója az elmúlt másfél évtizedben minden városvezetővel kifogástalanul jó kapcsolatot ápolt és sikeresen együttműködött, továbbá mindig is a város lakossága és a környéken élők érdekeit, gyógyulását szolgálva dolgoztak.” Továbbá, „. . . . azokban a témákban, amikben Dr. Márki-Zay Péter tárgyalni szeretett volna a főigazgatóval, azokban a döntés vagy bármilyen konkrét állásfoglalás nem kizárólagosan a főigazgató hatáskörébe tartozik.”

Minden városlakó érdeke saját kórházának fejlesztése. Vajon mi motiválja az egyeztetés késlekedését? Mert az idő sürget, hiszen az 1840/2017.(XI.10.) Kormányhatározat 6 d. pontja szerint: felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a honvédelmi minisztert, hogy dolgozzanak ki koncepciót annak érdekében, hogy a városi kórház a kötelező egészségügyi feladatellátásának megtartása mellett jogosulttá váljon katona-egészségügyi szolgáltatás ellátására is. Határidő: 2018. január 31."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Júliusban kiadja a Pénzverő

Júliusban kiadja a Pénzverő

Már dolgoznak a Magyar Pénzverő Zrt.-ben a két címletben forgalomba kerülő emlékérmen, amelynek tervezője a hódmezővásárhelyi Kovács Krisztina.
Új vezetője van a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalnak

Új vezetője van a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalnak

Pályafutását a vásárhelyi Polgármesteri Hivatalban kezdte, majd a Megyei Kormányhivatal után a Járási Hivatalnál volt hivatalvezető-helyettes.
Ízlelgessük: Csongrád-Csanád megye

Ízlelgessük: Csongrád-Csanád megye

Május 25-én Szegeden, a megyeházán hivatalosan is bejelentik, hogy júniustól megváltozik a megye elnevezése. Pontosabban bővül: Csongrád-Csanád lesz ismét.
Egyeztetés előzte meg az adókedvezmény eltörlését

Egyeztetés előzte meg az adókedvezmény eltörlését

A helyi viszonyokat kevésbé ismerők is elsőre a Villeroy&Boch cégre gondoltak. A közgyűlési határozat csak első ránézésre tűnt váratlannak.
 

És ezt már olvasta?

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."