GazdaságIdőszerű lenne az egyeztetés

2019. november 24., vasárnap
 
Időszerű lenne az egyeztetés

Mint képünkön is látható elkezdődtek a katonai középiskola kialakításának munkálatai az Ady Endre utcai egykori Démász székház ingatlanján. Már egyenruhás katonák látják el a portaszolgálatot és információink szerint megkezdték az épületek elektromos hálózatának felülvizsgálatát.

 

 

 

 

 

 

 

Mint megtudtuk az építkezés, az iskolai létesítmény kialakítása még nem kezdődött meg. A Honvédelmi Minisztérium és a város között létrejött szerződés értelmében azonban várhatón hamarosan erre is sor kerül.

 

Többször írtunk a Vásárhelyi Hírekben, hogy a Helyőrség ilyetén fejlesztésével a hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába.

A Modern városok program keretében létrejött megállapodást 2018. január 17-én írták alá. A MH Egészségügyi Központ és a hódmezővásárhelyi kórház között létrejött megállapodás értelmében a katonai középiskolások, katonák és családtagjaik egészségügyi ellátása a jövőben helyben, gyorsan, költséghatékonyan történhet meg. 

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a megállapodás aláírásakor közölte, a laktanya tervezett bővítését is figyelembe véve az intézmény járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását a jelenleginél 10-12 ezerrel több páciens veszi majd igénybe. Hozzátette: ehhez elengedhetetlen a kapacitások fejlesztése.

 

Aktuális tehát, az egymilliárdos Modern Városok Programban foglalt fejlesztés egyeztetése, koordinálása. A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a Polgármesteri Hivatal titkársága már 15 időpontot ajánlott fel dr. Kallai Árpád főigazgató számára, de nem sikerült egyetlen egyet sem találni, ami megfelelő lett volna.
A Kórház – nyilvánosságra hozott - válaszlevelében azt írják: „Rögzítést igényel, hogy a kórház főigazgatója az elmúlt másfél évtizedben minden városvezetővel kifogástalanul jó kapcsolatot ápolt és sikeresen együttműködött, továbbá mindig is a város lakossága és a környéken élők érdekeit, gyógyulását szolgálva dolgoztak.” Továbbá, „. . . . azokban a témákban, amikben Dr. Márki-Zay Péter tárgyalni szeretett volna a főigazgatóval, azokban a döntés vagy bármilyen konkrét állásfoglalás nem kizárólagosan a főigazgató hatáskörébe tartozik.”

Minden városlakó érdeke saját kórházának fejlesztése. Vajon mi motiválja az egyeztetés késlekedését? Mert az idő sürget, hiszen az 1840/2017.(XI.10.) Kormányhatározat 6 d. pontja szerint: felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a honvédelmi minisztert, hogy dolgozzanak ki koncepciót annak érdekében, hogy a városi kórház a kötelező egészségügyi feladatellátásának megtartása mellett jogosulttá váljon katona-egészségügyi szolgáltatás ellátására is. Határidő: 2018. január 31."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Júliusban kiadja a Pénzverő

Júliusban kiadja a Pénzverő

Már dolgoznak a Magyar Pénzverő Zrt.-ben a két címletben forgalomba kerülő emlékérmen, amelynek tervezője a hódmezővásárhelyi Kovács Krisztina.
Új vezetője van a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalnak

Új vezetője van a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalnak

Pályafutását a vásárhelyi Polgármesteri Hivatalban kezdte, majd a Megyei Kormányhivatal után a Járási Hivatalnál volt hivatalvezető-helyettes.
Ízlelgessük: Csongrád-Csanád megye

Ízlelgessük: Csongrád-Csanád megye

Május 25-én Szegeden, a megyeházán hivatalosan is bejelentik, hogy júniustól megváltozik a megye elnevezése. Pontosabban bővül: Csongrád-Csanád lesz ismét.
Egyeztetés előzte meg az adókedvezmény eltörlését

Egyeztetés előzte meg az adókedvezmény eltörlését

A helyi viszonyokat kevésbé ismerők is elsőre a Villeroy&Boch cégre gondoltak. A közgyűlési határozat csak első ránézésre tűnt váratlannak.
 

És ezt már olvasta?

Fellélegezhetünk! Szó szerint
Fellélegezhetünk! Szó szerint Törvénymódosítás után már csak néhány hónapig füstölhetnek a kertekben rakott tüzek. Az önkormányzatok sem szabályozhatják rendeletben.
 
A megye neve a csanádi identitást is őrzi majd
A megye neve a csanádi identitást is őrzi majd A trianoni békeszerződés 100. évfordulóján, 2020. június 4-én a megye neve Csongrád-Csanád megyére változott.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Így óvja bőrét a strandszezonban
Így óvja bőrét a strandszezonban

Nyáron mindenki szívesen tölti az idejét a vízparton. A természetes és mesterséges vizek közelében azonban sok kórokozó és baktérium leselkedik a strandolókra.


 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pisztáciás tekercs
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pisztáciás tekercs Baracskay Angéla: És azt mondtam már milyen egyszerű? Egy valamire kell csak odafigyelni, hogy a tészta hideg legyen! Pikk-pakk kész! Szó szerint!
 
Megkezdődött a kullancsszezon
Megkezdődött a kullancsszezon Ne tévesszen meg senkit, hogy a híradások szinte mindig a hazai viszonyokkal foglalkoznak. A kullancsok megtalálhatók Közép-Európa összes országában. Térképpel!
 
Nem riaszt és még mérgező is lehet
Nem riaszt és még mérgező is lehet Figyelnünk kell arra, hogy még a természetes illóolajok is tartalmazhatnak 26 olyan illatanyagot, melyek az arra érzékeny személyeknél allergiás reakciót válthatnak ki, de mérgezés is előfordulhat.