GazdaságIdőszerű lenne az egyeztetés

2019. november 24., vasárnap
 
Időszerű lenne az egyeztetés

Mint képünkön is látható elkezdődtek a katonai középiskola kialakításának munkálatai az Ady Endre utcai egykori Démász székház ingatlanján. Már egyenruhás katonák látják el a portaszolgálatot és információink szerint megkezdték az épületek elektromos hálózatának felülvizsgálatát.

 

 

 

 

 

 

 

Mint megtudtuk az építkezés, az iskolai létesítmény kialakítása még nem kezdődött meg. A Honvédelmi Minisztérium és a város között létrejött szerződés értelmében azonban várhatón hamarosan erre is sor kerül.

 

Többször írtunk a Vásárhelyi Hírekben, hogy a Helyőrség ilyetén fejlesztésével a hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába.

A Modern városok program keretében létrejött megállapodást 2018. január 17-én írták alá. A MH Egészségügyi Központ és a hódmezővásárhelyi kórház között létrejött megállapodás értelmében a katonai középiskolások, katonák és családtagjaik egészségügyi ellátása a jövőben helyben, gyorsan, költséghatékonyan történhet meg. 

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a megállapodás aláírásakor közölte, a laktanya tervezett bővítését is figyelembe véve az intézmény járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását a jelenleginél 10-12 ezerrel több páciens veszi majd igénybe. Hozzátette: ehhez elengedhetetlen a kapacitások fejlesztése.

 

Aktuális tehát, az egymilliárdos Modern Városok Programban foglalt fejlesztés egyeztetése, koordinálása. A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a Polgármesteri Hivatal titkársága már 15 időpontot ajánlott fel dr. Kallai Árpád főigazgató számára, de nem sikerült egyetlen egyet sem találni, ami megfelelő lett volna.
A Kórház – nyilvánosságra hozott - válaszlevelében azt írják: „Rögzítést igényel, hogy a kórház főigazgatója az elmúlt másfél évtizedben minden városvezetővel kifogástalanul jó kapcsolatot ápolt és sikeresen együttműködött, továbbá mindig is a város lakossága és a környéken élők érdekeit, gyógyulását szolgálva dolgoztak.” Továbbá, „. . . . azokban a témákban, amikben Dr. Márki-Zay Péter tárgyalni szeretett volna a főigazgatóval, azokban a döntés vagy bármilyen konkrét állásfoglalás nem kizárólagosan a főigazgató hatáskörébe tartozik.”

Minden városlakó érdeke saját kórházának fejlesztése. Vajon mi motiválja az egyeztetés késlekedését? Mert az idő sürget, hiszen az 1840/2017.(XI.10.) Kormányhatározat 6 d. pontja szerint: felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a honvédelmi minisztert, hogy dolgozzanak ki koncepciót annak érdekében, hogy a városi kórház a kötelező egészségügyi feladatellátásának megtartása mellett jogosulttá váljon katona-egészségügyi szolgáltatás ellátására is. Határidő: 2018. január 31."

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
A magyar nők karácsonyi vágyai

A magyar nők karácsonyi vágyai

Férfiak vigyázat! A nők több mint fele a szekrény mélyére süllyeszti azokat az ajándékokat, melyeknek nem örül, harmaduk megpróbálja továbbajándékozni.
Elment örökre egy nagy lokálpatrióta

Elment örökre egy nagy lokálpatrióta

80 éves korában, november 21-én elhunyt Szigeti János, Hódmezővásárhely történetének egyik legvitálisabb kutatója és megörökítője.
Egyeztetés előzte meg az adókedvezmény eltörlését

Egyeztetés előzte meg az adókedvezmény eltörlését

A helyi viszonyokat kevésbé ismerők is elsőre a Villeroy&Boch cégre gondoltak. A közgyűlési határozat csak első ránézésre tűnt váratlannak.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.