Kultúra, oktatásElkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

2019. október 8., kedd
 
Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

Idén is elkészült a 2018-as kompetenciamérési eredmények megjelenésével a Magyarország Legjobb általános és középiskolák összeállítása.

 

 

 

 

 

 

 

Az összeállításban apróbb mozgások történtek, de az egyik iskolában jelentősen javultak az eredmények, így a sorrend kialakításakor nagyot ugrott a dobogóra. 

 

Első helyen - megőrizve eddigi pozícióját - a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola végzett ismét. Kompetenciamérés eredményei 7 éve töretlenül rendkívül magas eredményt mutatnak, minden évben jelentősen meghaladva az országos átlagot matematika és szövegértés területén is.

 

Második helyre óriási ugrással a tavalyi 52. helyről a budapesti Szabó Magda Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola került. Az iskolában az utóbbi 3 évben jelentősen javultak az eredmények. A 2018-as évben az országos eredményekhez képest több, mint 20% volt az előnyük majdnem minden esetben.

 

Harmadik helyen egy nagy klasszikust köszönthetünk. A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium folyamatosan nagyon magas eredményei itt is visszaköszönnek.

A legjobbiskola.hu szakemberei szerint fontos, hogy évről-évre stabilan jó eredmények legyenek az iskolában, biztonságot nyújtva a gyerekeknek. A lista készítésénél ezt a stabilitást is figyelembe veszik úgy, hogy az utolsó 5 év eredményeit is áttekintik.

 

A Legjobb általános iskolák összeállítás elkészítésénél azokat az általános iskolákat vették figyelembe, ahol rendelkezésre álltak a 6. és 8. évfolyami matematikai és szövegértési eredmények is. Eredmények számításánál a legfrissebb 2018-as adatok mellett a korábbi 4 év eredményeit is figyelembe vették.

 

Összesen 2440 iskola található a listán, amelyen természetesen a hódmezővásárhelyi általános iskolák helyezése is megtalálható.

  116. helyezett a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola

  337. helyezett a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola Telephelye

1023. helyezett a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

1110. helyezett a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola

1263. helyezett a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézménye (Székkutas)

1304. helyezett a Németh László Gimnázium, Általános Iskola

1445. helyezett a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola

1475. helyezett a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola

 


A magyar középiskolákat értékelő rangsorában - akárcsak tavaly - 2019-ben is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első. Kevéssel maradt le a mögötte a budapesti Eötvös József Gimnázium, a harmadik helyezett XIV. kerületi Szent István Gimnázium pedig óriásit lépett előre tavalyi helyezéséhez képest. A negyedik helyen a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium áll.

 

Az 1645 hazai középiskolát tartalmazó listán a két vásárhelyi gimnázium egyike a 264. helyezett Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium,

a 266. helyezett a Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb kórházfejlesztés a láthatáron

Újabb kórházfejlesztés a láthatáron

A vásárhelyi kórház fejlesztésének szeptemberben bejelentett jövőbeni terveinek egy része, egy most megnyert pályázattal el is indulhat.
Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Brutális kegyetlenséggel végeztek a két idős, magatehetelen emberrel. A nő aktívan segédkezett saját szülei megölésében. Videó a bűnügyről.
A korszerű természettudományos oktatásért

A korszerű természettudományos oktatásért

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola február elsején átadásra kerülő laboratóriuma a régió 11 iskola diákjainak segít megszerettetni a természettudományos tantárgyakat.
Ott a helyünk!

Ott a helyünk!

Október 6-án vasárnap 18 órától nem lesz könnyű, de a közönség sokat segíthet abban, hogy megőrizzék január óta tartó hazai veretlenségüket.

 

 

És ezt már olvasta?

Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.
 
10 évet kapott első fokon a mindszenti férfi
10 évet kapott első fokon a mindszenti férfi Szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek azt a 69 éves mindszenti férfit, aki tizenéves fiúkat fogadott fel munkára, de mást is akart.
 
Hatszáz római kori sír Vásárhely határában
Hatszáz római kori sír Vásárhely határában Tornyai János Múzeumban a Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti előadássorozatában a szegedi Móra Ferenc Múzeum régésze tartott előadást.
 
Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület
Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület Folyószámlahitel, túlmunka meszüntetése, Szikáncson voksolhatnak, hivatalossá vált a pihenőpark elnevezése, új tagjai vannak a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány kuratóriumának.
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.