BulvárElítéltek egy férfit, mert nem teljesítette házastársi kötelesség

2013. december 1., vasárnap
 
Elítéltek egy férfit, mert nem teljesítette házastársi kötelesség

Egy férfit 10 ezer euró kártérítés megfizetésére kötelezett egy francia bíróság, amiért nem teljesítette házastársi kötelességét.

 

 

 

A Franciaországban példanélkülinek számító ítéletet az Aix-en-Provence-i fellebbviteli bíróság még májusban mondta ki, jóváhagyva a nizzai bíróság elsőfokú döntését, de az ügy csak most került nyilvánosságra.

 

A fellebbviteli bíróság úgy ítélte meg, hogy 21 évi házasság után a kétgyermekes anyát megilleti a 10 ezer eurós kártérítés, amiért a férje "több éve nem létesített vele szexuális kapcsolatot". A férj védője arra hivatkozott, hogy a férfit kifárasztotta a munkája.

A bíróság a polgári törvénykönyv azon cikkelyére hivatkozva hozta meg döntését, amely kimondja, hogy minden olyan személy, aki kárt okoz egy másik személynek, köteles az okozott kárt megtéríteni. Már pedig a bíróság magyarázata szerint "a szexuális kapcsolat szinte teljes hiánya, az időszakos újrakezdések ellenére, hozzájárult a házastársak közötti kapcsolat megromlásához". A bírók szerint a feleség elvárása legitim volt abban az értelemben, hogy "a szexuális kapcsolat az egymás iránti érzelem kifejezése, és része azoknak a kötelességeknek, amelyek a házasságból fakadnak".

 

Az ítélet - amely precedenst is teremthet - számos szakmai kritikát váltott ki Franciaországban. Ugyanis azt mondja ki, hogy amennyiben nincs szex a házasfelek között, érvénytelennek tekintendő a házasság. Ez az érvelés pedig az ügyvédek egy jelentős része szerint "komolytalan". Emmanuelle Pierroux ügyvéd szerint a bírók által képviselt álláspont azért "téves és megdöbbentő, mert a házastársi kötelesség nem jelenti szükségszerűen azt, hogy szexuális kapcsolat is van a felek között".

 
 
Forrás: le monde
 

Olvassa el ezt is!

Két tolvaj öt kerékpár

Két tolvaj öt kerékpár

Macska egér harc, amelyben az utóbbi időben a rendőrség beerősített. Néhány napon belül újabb tolvajokat kaptak el és velük együtt lopott kerékpárokat találtak, amelyeknek keresik a gazdáját. Képekkel!
Vásárhelyen is iskolapadba ülnek a közmunkások

Vásárhelyen is iskolapadba ülnek a közmunkások

Hódmezővásárhely iskoláiban is elkezdődik hétfőtől, naponta délelőtt 11 órától a közfoglalkoztatottak képzése. A Corvinban, Kalmárban, Gregusban több százan tanulhatnak március végéig.
Emlékezés a zenész fotográfusra

Emlékezés a zenész fotográfusra

A Lusztig-műteremben készült családi-, portré-, csoport- és tablóképekből válogató tárlat tekinthető meg a Tornyai múzeum földszinti termeiben.
Ötven aranydiplomást köszöntöttek

Ötven aranydiplomást köszöntöttek

1974-ben végeztek azok az állattenyésztő üzemmérnökök, akik Aranydiploma átadó ünnepségre érkeztek a Kar Andrássy úti épületébe.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..