Kék hírekKét tolvaj öt kerékpár

2013. november 30., szombat
 
Két tolvaj öt kerékpár

Az elmúlt néhány hónapban jelentősen javult a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kerékpárlopások felderítési mutatói. A város lakosságának évek óta az egyik legnagyobb bosszúságot a kétkerekűek lopása okozza.

 

 

 

Ebben persze közrejátszik sok egyéb tényező, hiszen mint ismeretes a városban, arányaiban országosan is kiemelkedő a kerékpárral közlekedők száma, továbbá még mindig sokan nem zárják le a kerékpárjukat, amikor „csak beugranak” egy üzletbe. Ezt persze a tolvajok ki is használják. Macska egér harc, amelyben az utóbbi időben a rendőrség beerősített. Ugyanis néhány nap alatt újabb tolvajokat kaptak el és velük együtt lopott kerékpárokat találtak.

 

Most összesen 5 lopott kerékpárról adtak hírt. Két kerékpárt november 21-én foglaltak le a Rendőrkapitányság nyomozói Hódmezővásárhelyen. A nyomozók november 27-én előállítottak egy 43 éves hódmezővásárhelyi férfit, R. Sándort, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő lopta el a bicikliket a buszpályaudvarról és a vasútállomásról.

November 29-én további három kerékpárt foglaltak le a vásárhelyi rendőrök B. Lászlótól. A 26 éves férfi vallomása szerint azért lopta el az egyik kétkerekűt, mert nagyon tetszett neki, de nem volt rá pénze.

A két férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság.

A rendőrség sajtófelhívásban, így a Vásárhelyi Hírek oldalán is kérte a sértettek jelentkezését, ugyanis nem tettek feljelentést. A tulajdonosok jelentkeztek, így visszakapták járművüket. Hasonlóképpen a BMX is visszakerült már tulajdonosához, a másik két kerékpár gazdája azonban nem ismert.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya várja a képeken látható kerékpárok tulajdonosainak jelentkezését. Kérik, hogy a sértettek a feljelentés megtétele és a kerékpárok átvétele érdekében hivatali munkaidőben személyesen jelenjenek meg a kapitányság épületében.

 

Olvassa el ezt is!

Sok értékes gondolat most nem talált célba

Sok értékes gondolat most nem talált célba

A különösen meghitt est kevesekhez jutott el, mert bár Vásárhelyen több helyen meghirdetették, éppen azok nem jöttek el, akikhez a roma származású Seress testvérek igazából szólni akartak. Képekkel!
A régészkedő pulykák híressé tették Szikáncsot

A régészkedő pulykák híressé tették Szikáncsot

Végre a vásárhelyiek is megtekinthetik a hat és fél kilogrammos aranylelet egy részét a januárban nyíló kiállításon. A lelet megtalálásának nem mindennapi története!
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.