SportEgy csodálatos győzelem a csapat életében

2020. február 18., kedd
 
Egy csodálatos győzelem a csapat életében

Igazi rangadónak adott otthont a hétvégén a Balogh Imsi Sportaréna, A HLKC NB II-es felnőtt csapata a címvédő Gyulát fogadta. A felek remek mérkőzést játszottak, ahol végül lelkes és csupaszív játékkal sikerült megszerezni a két pontot.

 

 

 

 


Tudták, hogy nehéz dolgunk lesz a Gyula ellen. A mérkőzés előtt Dankó Ervin vezetőedző is úgy fogalmazott, hogy bízik egy szoros összecsapásban, de tudja, hogy a találkozó esélyese inkább a Gyula. Nem hiába, hiszen rutin is feléjük billentette a mérleg nyelvét, de tömegben és taktikailag is élen járó együttesről van szó.

 

A vendégek ehhez mérten magabiztosan kezdték a találkozót. A vásárhelyiek sem indítottak rosszul, de 10 perc után 7-4-re vezetett az ellenfél. Dankó Ervin időt kért és a húzás bejött, sikerült rendezni a sorokat, 10 perc sem kellett és náluk volt az előny, 10-9 állt az eredményjelzőn. Fej-fej mellett haladtak a csapatok ebben az időszakban, úgy tűnt a szünetre a Gyulához kerül az előny, de ehhez még csapatkapitánynak, Szabó Patríciának volt egy-két szava, a vége előtti másodpercek az ő egyenlítő góljával zárultak.

 

Elemükben voltak a csajok, égett bennük a tűz, a szünetben sem hagyták el a játékteret, a kispadoknál ülve folyt a diskurzus a folytatást illetően. Ez a taktikai megbeszélés is jól sikerült, hiszen a fordulás utáni játékrész elején egy 5-0-s rohamot produkáltak a lányok, ami sorsdöntőnek bizonyult. Az ellenfél próbált ugyan zárkózni, de a védekezésünk remekül teljesített és habár a támadásban, a labdaszerzéseket követően olykor becsúszott egy-két pontatlanság, mégis felszabadult játék jellemezte a vásárhelyi kézilabdás lányokat.

 

Ami külön kiemelendő, hogy a lányok remekül bírták a saját maguk által diktált, meglehetősen komoly tempót – rendkívül keveset cseréltek, a lelkesedés és a szív viszont repítette a lányokat, amelyben a Blue Front 1993 Hódmezővásárhelynek is komoly szerepe volt, a srácok ezen a napon sem tettek némasági fogadalmat – zengett a sportcsarnok.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Corner-Gyulasport NKFT 36-31 (14-14)
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport

 

HLKC: Fehér, Áncsán, Csáki 6, Szabó 12, Lukács, Petróczi, Török 1, Dankó 7, Baráth 2, Vörös, Szöllősi, Kis P., Kis V., Farkas, Kovács Sz. 8, Bugnó
Vezetőedző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „A védekezésünk nagyon jól működött és olyan teljesítmények voltak a csapatomban, ami most meglepetésre az ellenfélnél nem. Olyan taktikai fegyelem volt jellemző a védekezésünkre, ami kulcsfontosságú volt és számomra is pozitív meglepetés volt, nagyon sokat jelent, hogy a lányok ennyire be tudják tartani azt a taktikát, amit kitalálunk az ellenfelekkel szemben. Ez egy csodálatos győzelem a csapatunk életében!”

 

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két évtizedes alkotói munkásság keresztmetszete

Két évtizedes alkotói munkásság keresztmetszete

Hornok Magdolna érdeklődését elsősorban azok a témák keltik fel, amelyek az elgépiesedett világtól távol állnak. Kiállítása nyílt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

A Mezőgazdasági Karon tanuló kínai hallgatók két csoportban érkeztek vissza. A Szegedi Tudományegyetem, a kötelező protokollnak megfelelően intézkedett.
Érdeméremmel ismerték el Vincze Gábor munkásságát

Érdeméremmel ismerték el Vincze Gábor munkásságát

A Rendvédelem-történeti Társaság a történész több éve folyó kutatómunkáját ismerte el az érdemérem odaítélésével.
Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Rejtélyes eltűnés kérdőjelekkel

Egyik nap a 26 éve nő kiment a lakásból, ott hagyta kétéves gyermekét és azóta nem látta senki. Most a rendőrség azt mondja K. Juditot megölték. A volt élettársa ügyét újra tárgyalják.
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.