MozaikAz arcodra van írva milyen vagy

2021. augusztus 13., péntek
 
Az arcodra van írva milyen vagy

Ha két ember összeillik, ezt lehet szó szerint érteni! Próbálja ki, hogy szemből nézve (lefényképezve) összeilleszti kettőjük portréját. Vajon összeillenek a fő vonalak?

 

 

 

 

 

 

 

A keleti vizuális arcdiagnosztikában vannak jelek, amelyek bizonyos hajlamokat mutathatnak, ez persze nem jelenti azt, hogy az illető enged is a kísértésnek… és természetesen lehet szeretni és elfogadni az illetőt az alábbi jegyek ellenére, sőt éppenhogy ezekkel együtt! Pont olyannak, amilyen: ismerve, megértve és szeretve azért, mert pont olyan, amilyen. Ez az elfogadás és szeretet legmagasabb foka.

 


A keleti vizuális arcdiagnosztika a betegséghajlamok felismerése mellett megfigyelte a jellembeli hajlamok és az arcvonások összefüggését is. Ez nem a Lombroso-elmélet, nem a frenológia – ezeket a kezdeti európai kísérleteket tudomány mára megcáfolta – hanem a keletiek (kínaiak és japánok) évezredes megfigyelésein alapuló tudás.

Ha két ember összeillik, ezt lehet szó szerint érteni! Próbáld ki, hogy szemből nézve (lefényképezve) összeilleszted kettőtök portréját. Ha a fő vonalak összeillenek, az azt jelenti, hogy arcotok arányai hasonlóak. Ez harmonikus együttműködést jelez. A nagy eltérések viszont azt mutatják, hogy lesznek félreértésekből fakadó nehézségek. Az ellentétek vonzzák egymást – de a hasonlóságok tartják együtt! Érdemes megnézni boldogan élő párok arcát ezzel a szemmel! Nem arról van szó, hogy idővel elkezdenek egymásra hasonlítani, hanem már eleve hasonlítottak.

A szimmetrikus arc jó jel. Azt jelzi, hogy az illető idegrendszere kiegyensúlyozottan működik, az illető nem fog hol így, hol úgy dönteni, ezzel őrületbe kergetve partnerét. Nézd csak meg néhány, párkapcsolati szempontból kiegyensúlyozatlan híresség arcát, és látni fogod a feltűnő aszimmetriákat. (Diana hercegnő, vagy Harrison Ford jó példa lehet: főleg az orrukat nézd.)

 

A magasan felívelő szemöldök a keleti vizuális arcdiagnosztikában kalandkereső, az izgalmakat, sőt akár veszélyt kedvelő embert jelzi. Az ilyennek unalmas lehet egy problémamentes párkapcsolat. Ha két ilyen, érzelmileg fűtött ember kerül össze, nem lesz unalmas az életük, az biztos! (Jack Nicholson szemöldökét érdemes megnézni!)

A lefelé álló külső szemzug olyan embert mutat, aki hajlamos a dolgokat a valóságosnál sötétebben,kritikusabban látni. Egy született optimistát, pozitívan gondolkodót ezzel ki lehet kergetni a világból – és ez természetesen kölcsönös! Ha a két ember ennyire máshogy látja a világot, akkor a kapcsolatuk akár problémás is lehet.

Ha az orr és a felsőajak közti távolság kicsi, az a keleti vizuális arcdiagnosztika megfigyelése szerint érzékeny, sőt hiú személyiséget jelez, aki mindent önmagára értelmez, magára vesz. Sértődékeny, túlérzékeny, sőt háklis is lehet. Ez nem könnyíti meg a kapcsolatot. (Érdemes megnézni Csernus Imre arcát.) A magyar kifejezés: „fent hordja az orrát” erre utal. Nem az orrát hordja fent gőgösen, hanem ez a  - latinul filtrumnak nevezett – rész rövid.

 

A keskeny ajkak tulajdonosa nem éppen beszédes. Főleg férfiakra jellemző vonás ez, a (széles ajkú) nő pedig nem érti, hogy a párja miért hallgat, miért nem osztja meg, mi foglalkoztatja belül? Az ilyen típusú férfit a legbiztosabban a „most mire gondolsz, drágám?” kérdéssel lehet kihozni a sodrából.

A széles állkapocs és keskeny homlok tulajdonosa minden bizonnyal inkább gyakorlatias cselekvő típus, vagy sportember, mint filozófus, és fordítva. Minél szélsőségesebb a homlok-áll szélesség különbsége, annál inkább igaz ez. Egy kapcsolatban ez legtöbbször a szabadidő eltöltésekor szokott problémát okozni. Egyébként nagyon sok a határozott állkapcsú hölgy! Ha szeretnénk tudni, hogy a kapcsolatban ki viseli a nadrágot, csak nézzük meg az állkapcsok szélességét!


Mindenki a megértést keresi a kapcsolataiban. A szerelem, a szeretet az elválasztó falakat leomlasztó őserő, ami visszavezet a mindenki által mélységesen vágyott egységbe. A nagyon eltérő vonású emberek eltérően is „működnek” a világban – ha a szeretet megvan, ez izgalmassá és színessé teszi a kapcsolatot. De ehhez meg kell érteni, hogy a másik – az bizony egy másik, aki máshogy látja a világot. Ha képesek vagyunk a másik szemével is látni, az ő nézőpontjait és sajátos „működésmódját” megérteni, akkor fogunk tudni igazán együttműködni. A másik megértése, az ő szemével látás gazdagabbá teszi a saját világunkat is – önmagunk jobb megértéséről nem is beszélve.

 
 
H.A.
 

Olvassa el ezt is!

Kosárlabda határok nélkül

Kosárlabda határok nélkül

Augusztus 9-én az Emlékpontban tartották a CB Basket A to Z elnevezésű, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projekt nyitórendezvényét.
Súlyos sebeket okoz a kaukázusi medvetalp

Súlyos sebeket okoz a kaukázusi medvetalp

Németországban már évi 10-15 ezer ilyen égési sérülést regisztrálnak. Már nálunk is megjelent a parlagfűnél is veszélyesebb gyomnövény, amely éget és vakít. A Tisza környéki területeken gyakoribb lehet az előfordulása.

Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt

Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt

Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni

Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni

Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..