SportKosárlabda határok nélkül

2021. augusztus 10., kedd
 
Kosárlabda határok nélkül

Augusztus 9-én a hódmezővásárhelyi Emlékpontban tartották a CB Basket A to Z elnevezésű, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projekt nyitórendezvényét.

 

 

 

 

 

 

A projektben résztvevő két kedvezményezett sportszervezet, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub 2022 májusáig több rendezvényt szerveznek majd, ahol a sportprogramok esélyegyenlőségi nappal, edzőtovábbképzővel és fizikai állapotfelméréssel egészülnek ki.

 

A hétfői nyitórendezvényen Szabó Attila, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE elnöke kiemelte, hogy néhány hónapja, amikor dr. Elek András halálát követően átvették a Kosársuli vezetését az Elnökség tagjaival, akkor is tudták, hogy egy biztos alapokon nyugvó egyesületben fognak tovább dolgozni. Ennek a projektnek is biztos alapjai voltak, melyre bizonyíték, hogy immáron második alkalommal dolgoznak együtt egy uniós projektben a Spartak Szabadkával. Hozzátette, hogy a következő hónapok eseményei, az edzőtáborok, a versenyek, a streetballok és a szakmai rendezvények további fejlődést hozhatnak nem csak játékosainknak, hanem a két sportszervezet vezetőinek és edzőinknek is. Továbbá kifejezte örömét, hogy a projektnek köszönhetően a fiatal vásárhelyi kosarasoknak, új élményeket biztosítva, adhatnak egy kicsit többet, mint amit egy sportegyesület a rendes működése során megtehet.

 

A projektnyitón Jovan Sirovina, a Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub elnöke a pályázatról elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy ismételten egy magasszínvonalú programot valósíthatnak meg a Kosársulival közösen. Már alig várják, hogy Szabadkán is megkezdődjenek a szakmai programok, melyekre nagy szeretettel várják a vásárhelyi ifjú kosarasokat, sportszakembereket és sportvezetőket. Biztos benne, hogy mindkét csapat játékosai és edzői is sokat tanulhatnak majd egymástól a közös eseményeken.

 

Pavlovic Vuk, a Kosársuli projektmenedzsere kifejtette, hogy a 2021.május végéig tartó projektben 3 alkalommal szerveznek majd streetballt Vásárhelyen, melyek közül az elsőt most szombaton, augusztus 14-én rendeznek majd a Hódtói Sportcentrumban. Emellett már megkezdődött a két csapat közös edzőtábora a Hódtói Sportcsarnokban.

 

A „Kosárlabda határok nélkül” - A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig elnevezésű projektben emellett kosárlabda tornát, esélyegyenlőségek napját, közös nyaralást, edzőtovábbképzőt és fizikai állapotfelmérést is szerveznek.

 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Dr. Ördögh Béla

Elhunyt Dr. Ördögh Béla

Hatalmas veszteség érte a hazai és ezen belül a vásárhelyi orvostársadalmat. 82 éves korában váratlanul elhunyt Dr. Ördögh Béla.
Súlyos sebeket okoz a kaukázusi medvetalp

Súlyos sebeket okoz a kaukázusi medvetalp

Németországban már évi 10-15 ezer ilyen égési sérülést regisztrálnak. Már nálunk is megjelent a parlagfűnél is veszélyesebb gyomnövény, amely éget és vakít. A Tisza környéki területeken gyakoribb lehet az előfordulása.

A vitézavatás száz éve

A vitézavatás száz éve

A Tornyai-múzeum hamarosan nyíló kiállításán mintegy kétszáz fénykép, oklevél, könyv és relikvia mutat be fejezeteket a Vitézi Rend történetéből.
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt

Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt

Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.