GazdaságÁtadták a felújított Rárósi utat

2019. november 9., szombat
 
Átadták a felújított Rárósi utat

November 9-én, szombaton délelőtt Hódmezővásárhely polgármestere átadta a felújított Rárósi utat. Márki-Zay Péter ezt követően a nagyszámú érdeklődővel közösen végigjárták kerékpárral a felújított szakaszt.

 

 

 

 

 

 


A belterületi szakaszt, 1691 méter hosszban, a külterületi szakaszt 1068 méter hosszban kövezett szegéllyel újították fel. Az út építése során összesen 1080 négyzetméteren teljes pályaszerkezet-csere történt, a teljes felületen aszfalthálót helyeztek el a teherbírás növelése érdekében. A beruházás bruttó 311 millió forintba került.

Az átadásra sokan érkeztek kerékpárral, sokan a Kossuth térről indultak, majd az ünnepélyes átadás és szalagátvágás után végigbicikliztek a 47-es elkerülő útig.

Az ünnepségen a Délút KFT is jelen volt, amely megnyerte a tendert. A korábban az alvállalkozói és bányászati területeket hangsúlyozó cég az elmúlt évtizedekben részt vett számos jelentős magyarországi útépítésben. A Délút Építő és Bányászati Kft. fővállalkozóként gyakran dolgozik hazánk dél-alföldi útépítésein, infrastrukturális projektjein. A cég nevét legutóbb annak kapcsán hallottuk, hogy a hódmezővásárhelyi északi elkerülőt a Colas-csoport cégeivel együtt készítette, illetve megépítette a keleti elkerülőt. Valószínű azt kevesen tudják, hogy az északi elkerülő látványos körforgalma közelében lévő, a Csongrád megyeiek által kedvelt Sun City szabadidős vízisportközpont tavai is az érdekeltségükbe tartozik. Vásárhelyen a tram-train építkezésnél a csatornázási munkákat is a Délút végzi. Most pedig a Rárósi út felújításán dolgoztak.


Az avatás és a közös kerékpározás résztvevőit Gyöngyösi Ferenc képviselő csapata látta vendégül a kerékpározás végén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megint egy győzelem, megint egy vereség

Megint egy győzelem, megint egy vereség

Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Kettősség jellemezte a két találkozót.
Nem kell nyelvvizsga a felvételihez

Nem kell nyelvvizsga a felvételihez

Eláll a kormány a felsőfokú felvételihez kötelező középfokú nyelvvizsgától, jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Továbbra is hazánk az egyik legfertőzöttebb

Továbbra is hazánk az egyik legfertőzöttebb

Véget ért a parlagfűszezon Csongrád megyében, és megszűnt a pollenterhelés. Jelentősen növekedett idén a felderített, parlagfűvel fertőzött területek száma.
A választás előtti súlyos adatlopásra derült fény

A választás előtti súlyos adatlopásra derült fény

Több ezer vásárhelyi lakos, sőt gyerekek, családtagok adatai után kutattak jogtalanul a Polgármesteri Hivatal számítógépes rendszerében.

 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..