GazdaságÁtadták a felújított Rárósi utat

2019. november 9., szombat
 
Átadták a felújított Rárósi utat

November 9-én, szombaton délelőtt Hódmezővásárhely polgármestere átadta a felújított Rárósi utat. Márki-Zay Péter ezt követően a nagyszámú érdeklődővel közösen végigjárták kerékpárral a felújított szakaszt.

 

 

 

 

 

 


A belterületi szakaszt, 1691 méter hosszban, a külterületi szakaszt 1068 méter hosszban kövezett szegéllyel újították fel. Az út építése során összesen 1080 négyzetméteren teljes pályaszerkezet-csere történt, a teljes felületen aszfalthálót helyeztek el a teherbírás növelése érdekében. A beruházás bruttó 311 millió forintba került.

Az átadásra sokan érkeztek kerékpárral, sokan a Kossuth térről indultak, majd az ünnepélyes átadás és szalagátvágás után végigbicikliztek a 47-es elkerülő útig.

Az ünnepségen a Délút KFT is jelen volt, amely megnyerte a tendert. A korábban az alvállalkozói és bányászati területeket hangsúlyozó cég az elmúlt évtizedekben részt vett számos jelentős magyarországi útépítésben. A Délút Építő és Bányászati Kft. fővállalkozóként gyakran dolgozik hazánk dél-alföldi útépítésein, infrastrukturális projektjein. A cég nevét legutóbb annak kapcsán hallottuk, hogy a hódmezővásárhelyi északi elkerülőt a Colas-csoport cégeivel együtt készítette, illetve megépítette a keleti elkerülőt. Valószínű azt kevesen tudják, hogy az északi elkerülő látványos körforgalma közelében lévő, a Csongrád megyeiek által kedvelt Sun City szabadidős vízisportközpont tavai is az érdekeltségükbe tartozik. Vásárhelyen a tram-train építkezésnél a csatornázási munkákat is a Délút végzi. Most pedig a Rárósi út felújításán dolgoztak.


Az avatás és a közös kerékpározás résztvevőit Gyöngyösi Ferenc képviselő csapata látta vendégül a kerékpározás végén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megint egy győzelem, megint egy vereség

Megint egy győzelem, megint egy vereség

Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Kettősség jellemezte a két találkozót.
Nem kell nyelvvizsga a felvételihez

Nem kell nyelvvizsga a felvételihez

Eláll a kormány a felsőfokú felvételihez kötelező középfokú nyelvvizsgától, jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Továbbra is hazánk az egyik legfertőzöttebb

Továbbra is hazánk az egyik legfertőzöttebb

Véget ért a parlagfűszezon Csongrád megyében, és megszűnt a pollenterhelés. Jelentősen növekedett idén a felderített, parlagfűvel fertőzött területek száma.
A választás előtti súlyos adatlopásra derült fény

A választás előtti súlyos adatlopásra derült fény

Több ezer vásárhelyi lakos, sőt gyerekek, családtagok adatai után kutattak jogtalanul a Polgármesteri Hivatal számítógépes rendszerében.

 

És ezt már olvasta?

Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.
 
Tisztújító közgyűlés
Tisztújító közgyűlés

A 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek döntöttek a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökségéről. Márki-Zay Péter albizottsági elnök lett.

 
Egy különleges madár a diákok szemével
Egy különleges madár a diákok szemével Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
 
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.