SportMegint egy győzelem, megint egy vereség

2019. november 9., szombat
 
Megint egy győzelem, megint egy vereség

Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Nem számítottunk könnyű mérkőzésekre, ám akkora kettősségre sem, mint amekkora végül jellemezte a két találkozót. A nyolcból hat negyed kiválóra sikerült, mindez egy győzelemre volt elegendő.

 

 

 

 

 


 

Fiataljaink egészen fantasztikusan kezdtek a tabella középmezőnyében helyet foglaló hazaiak ellenében, hisz kiváló helyzetkihasználással, jó triplázással és szoros védekezéssel már az első negyedben eldöntötték a találkozó sorsát, majd a 38-16-os első tíz percre a második játékrészben még egy lapáttal rápakoltak, így 79-31-es (!) vezetéssel vonulhattak szünetre. A második félidőben fokozatosan nőtt a differencia, a lefújás pillanatában pedig 133-59-et mutatott az eredményjelző. A fölényes sikerhez hozzátartozik, hogy Tóth Tamás remek rotációjának köszönhetően mind a tizenkét Kosársuli-játékos minimum tíz percet töltött a pályán, továbbá hatan jutottak tíz pont fölé (a 43-as IBM-indexet produkáló Nemanja Acimovic egymaga 33-at szórt), hárman dupla-dupláig (Kelemen Norbert, Varga Ákos és Bodócsi Benjámin). A csapat hat mérkőzést követően 5-1-es mérleggel harmadik a tabellán. 

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 8. forduló:

Ceglédi KE U20-Vásárhelyi Kosársuli U20 59-133 (16-38, 15-41, 14-18, 14-36)

 

Kosársuli: KELEMEN N. 22/6, VARGA Á. 11, Balogh 9/3, HARGITAI 17/9, ACIMOVIC 33

Csere: BODÓCSI 16/6, Kozma 2, Drávai -, Nánási 5, Bálint 6, Megyesi 10, Belovai 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

A Sopron ellen megtört a jég a bajnoki sikerhiányt tekintve, ennek megfelelően jól kezdett felnőttcsapatunk a hét mérkőzéséből ötöt nyerő ceglédiekkel szemben. Az első negyedben koncentrált csapatjátékkal vezettünk, sőt, Hargitai triplájával a második negyed derekán hat pontnál is járt az előny. A 40-39-es félidei eredmény egyértelműen azt predesztinálta a folytatásra, hogy szoros mérkőzésen akár nyerhetünk is, ám a ceglédiek nagyon összekapták védekező és támadójátékukat, és a 23. perctől állva hagyták a Kosársulit. 46-43-ról egy 30-9-es rohammal 76-52-re változott az állás a harmadik játékrész végére, a pontatlanságok pedig nemcsak megbosszulták magukat, hanem egyben el is döntötték a találkozót. A végjáték újfent a Pest megyeieké volt, akik végül 102-67-es győzelmet arattak - a játékkép alakulásának ismeretében mindez nem tükrözi, hogy húsz percig abszolút pariban voltunk a hazaiakkal.

 

NB I/B Zöld csoport, 8. forduló:

Ceglédi KE-Vásárhelyi Kosársuli 102-67 (16-19, 24-20, 36-13, 26-15)

 

Kosársuli: Molnár 8, Varga Á. 16/3, Varga Z. 6, Hargitai 5/3, Perák 6

Csere: Rostás 2, Kovács 8/6, Pavlovic 7, Bálint 2, Kelemen B. 1, Balogh 4, Acimovic 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Folytatás november 13-án, szerdán az Óbudai Kaszások ellen a Hódtói Sportcsarnokban. Az U20-asok 16 órakor, a felnőttek 18 óra 30 perckor lépnek pályára.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi bokszoló a sportág fellegvárában

Vásárhelyi bokszoló a sportág fellegvárában

A magyar ökölvívó válogatott tagjaként a Boxing Gym Vásárhely egyik legsikeresebb öklözője pénteken Havannába utazott kéthetes edzőtáborba.
Nem kell nyelvvizsga a felvételihez

Nem kell nyelvvizsga a felvételihez

Eláll a kormány a felsőfokú felvételihez kötelező középfokú nyelvvizsgától, jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Továbbra is hazánk az egyik legfertőzöttebb

Továbbra is hazánk az egyik legfertőzöttebb

Véget ért a parlagfűszezon Csongrád megyében, és megszűnt a pollenterhelés. Jelentősen növekedett idén a felderített, parlagfűvel fertőzött területek száma.
A választás előtti súlyos adatlopásra derült fény

A választás előtti súlyos adatlopásra derült fény

Több ezer vásárhelyi lakos, sőt gyerekek, családtagok adatai után kutattak jogtalanul a Polgármesteri Hivatal számítógépes rendszerében.

 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.