SportA vásárhelyi kézilabdás lányok ismét győztek

2019. december 2., hétfő
 
A vásárhelyi kézilabdás lányok ismét győztek

Sikerült a pontszerzés a Mezőtúr ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban. Habár a játék nem minden elemében sikerült tökéletesen az összecsapás, a vásárhelyiek győzelméhez egy percig sem fért kétség.

 

 

 

 

 

 

 

Hozták a lányok a kötelezőt a Mezőtúr ellen szombaton az NB II-es bajnokság őszi felének utolsó hazai meccsén – olvasható a hlkc elemzésében.

Nem kezdték rosszul a találkozót, ugyanakkor a védekezésben akadtak kivetnivalók. A pajzson lévő rést pedig igyekeztek kihasználni a vendégek, így nem is sikerült igazán lelépni őket. Sejtették, hogy habár a mezőtúri kispad rövid, az ellenfél első sora harcos, ez pedig meg is mutatkozott. Tartották a lépést, nem igazán szakadtak le, sőt Áncsán Fanni hetes védéseire is szükség volt, hogy ne legyen forró a talaj. A HLKC kapusa az első felvonásban három hétméterest is megfogott! 18-14-nél jöhetett a fordulás.

 

A második játékrészben is igyekezett tartani magát a Mezőtúr, azonban úgy tűnt a vásárhelyiek jobban bírják a tempót, amiben természetesen annak is nagy szerepe volt, hogy „hosszabb volt a kispadjuk”. Vagyis ismét lehetőséget kaptak a fiatalok, akiken habár érezhető volt az izgatottság, ismét szokhatták egy kicsit a felnőtt küzdelmet, fontos tapasztalatokat szerezve.

 

Előnyük, ha nem is gyorsan, de hízni kezdett és végül nem okoztak csalódás, at végig lelkes közönségüknek! Itthon tartották a pontokat és győzelemmel búcsúztak az idei évre a Balogh Imsi Sportcsarnoktól. A szezonnak azonban még nincs vége! Egy bácsalmási túra még vár a lányokra december 7-én.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőtúri AFC-Syngenta 34-26 (18-14)

Női kézilabda, NB II, Dél-keleti csoport, 10. forduló

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 2, Szabó 2, Lukács 1, Nagy 6, Török 7, Dankó 1, Papp 1, Baráth 1, Vörös 4, Petróczi, Földesi, Mike 6, Kovács Sz. 3, Bugno
Edző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Támadásban jól játszottunk. Védekezésünk nem volt elég zárt. De könnyű győzelmet arattunk így is. Szerencsére mindenki lehetőséget kaphatott. Ez jót tett a lelkünknek.”

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Advent első vasárnapja

Advent első vasárnapja

December elsején ünnepélyes keretek között dr. Márki-Zay Péter polgármester meggyújtotta az első gyertyát a Hódmezővásárhely  adventi koszorúján.
Férfias küzdelem - kettős győzelem

Férfias küzdelem - kettős győzelem

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójában az Eger látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. Újabb kettős győzelemre készültek és sikerült igazolni az esélyeket.
Tárlatvezetéssel búcsúzott a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Tárlatvezetéssel búcsúzott a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Az Alföldi Galériában a képzőművészeti seregszemle alkotásai a zárónapon az idei Tornyai-plakettes festőművész tárlatvezetésével búcsúztak a kiállítóhelytől.

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
 

És ezt már olvasta?

Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.
 
Tisztújító közgyűlés
Tisztújító közgyűlés

A 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek döntöttek a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökségéről. Márki-Zay Péter albizottsági elnök lett.

 
Egy különleges madár a diákok szemével
Egy különleges madár a diákok szemével Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
 
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.