SportA vásárhelyi kézilabdás lányok ismét győztek

2019. december 2., hétfő
 
A vásárhelyi kézilabdás lányok ismét győztek

Sikerült a pontszerzés a Mezőtúr ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban. Habár a játék nem minden elemében sikerült tökéletesen az összecsapás, a vásárhelyiek győzelméhez egy percig sem fért kétség.

 

 

 

 

 

 

 

Hozták a lányok a kötelezőt a Mezőtúr ellen szombaton az NB II-es bajnokság őszi felének utolsó hazai meccsén – olvasható a hlkc elemzésében.

Nem kezdték rosszul a találkozót, ugyanakkor a védekezésben akadtak kivetnivalók. A pajzson lévő rést pedig igyekeztek kihasználni a vendégek, így nem is sikerült igazán lelépni őket. Sejtették, hogy habár a mezőtúri kispad rövid, az ellenfél első sora harcos, ez pedig meg is mutatkozott. Tartották a lépést, nem igazán szakadtak le, sőt Áncsán Fanni hetes védéseire is szükség volt, hogy ne legyen forró a talaj. A HLKC kapusa az első felvonásban három hétméterest is megfogott! 18-14-nél jöhetett a fordulás.

 

A második játékrészben is igyekezett tartani magát a Mezőtúr, azonban úgy tűnt a vásárhelyiek jobban bírják a tempót, amiben természetesen annak is nagy szerepe volt, hogy „hosszabb volt a kispadjuk”. Vagyis ismét lehetőséget kaptak a fiatalok, akiken habár érezhető volt az izgatottság, ismét szokhatták egy kicsit a felnőtt küzdelmet, fontos tapasztalatokat szerezve.

 

Előnyük, ha nem is gyorsan, de hízni kezdett és végül nem okoztak csalódás, at végig lelkes közönségüknek! Itthon tartották a pontokat és győzelemmel búcsúztak az idei évre a Balogh Imsi Sportcsarnoktól. A szezonnak azonban még nincs vége! Egy bácsalmási túra még vár a lányokra december 7-én.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőtúri AFC-Syngenta 34-26 (18-14)

Női kézilabda, NB II, Dél-keleti csoport, 10. forduló

 

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 2, Szabó 2, Lukács 1, Nagy 6, Török 7, Dankó 1, Papp 1, Baráth 1, Vörös 4, Petróczi, Földesi, Mike 6, Kovács Sz. 3, Bugno
Edző: Dankó Ervin

 

Nyilatkozat: „Támadásban jól játszottunk. Védekezésünk nem volt elég zárt. De könnyű győzelmet arattunk így is. Szerencsére mindenki lehetőséget kaphatott. Ez jót tett a lelkünknek.”

 
 
Forrás: HLKC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Advent első vasárnapja

Advent első vasárnapja

December elsején ünnepélyes keretek között dr. Márki-Zay Péter polgármester meggyújtotta az első gyertyát a Hódmezővásárhely  adventi koszorúján.
Férfias küzdelem - kettős győzelem

Férfias küzdelem - kettős győzelem

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójában az Eger látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. Újabb kettős győzelemre készültek és sikerült igazolni az esélyeket.
Tárlatvezetéssel búcsúzott a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Tárlatvezetéssel búcsúzott a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Az Alföldi Galériában a képzőművészeti seregszemle alkotásai a zárónapon az idei Tornyai-plakettes festőművész tárlatvezetésével búcsúztak a kiállítóhelytől.

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.