SportFérfias küzdelem - kettős győzelem

2019. november 30., szombat
 
Férfias küzdelem - kettős győzelem

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójában az Eger látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. Újabb kettős győzelemre készültünk, és sikerült igazolnunk az esélyeket - még ha a felnőtteknél a vártnál egy fokkal nehezebben is. 

 

 

 

 

 

 

 

U20-asaink a szezonban már szokásossá váló forgatókönyvet hozták: a mérkőzés első másodpercétől az utolsóig uralták a játékot. A 13-0-s kezdés után egyre inkább nőtt a fór, ami a 16. percben már átlépte a húsz pontot, a félidőre pedig kereken a duplájára nőtt az Eger dobott pontjainak (52-26). A harmadik és a negyedik negyed egyértelműen a győzelem fölényes bebiztosításáról szólt, méghozzá olyan módon, mint az előző találkozókon: Tóth Tamás mindenkinek bőven adott játékpercet (tizenkét percnél senki sem játszott kevesebbet, huszonötnél sem többet) és hatan is tíz pont fölé jutottak. A vége 109-48, továbbra is második helyen áll a csapat a tabellán.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-EKE Eger KOK 109-48 (23-13, 29-13, 30-13, 27-9)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Utasi B., Liszkai

 

Kosársuli: Varga Á. 10, Bodócsi 10/6, BALOGH 11/3, Hargitai 6/6, Acimovic 13

Cserék: Kelemen N. 2, BÁLINT 19, Nánási 8, Drávai 3/3, Megyesi 7, SIRKÓ 9/3, Kozma 11/6

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

A felnőttek találkozóján másfél perc után született meg az első kosár, Hargitai tört be az egri gyűrű alá. Mindkét csapat sok hibával kezdett a palánk alatt, a mieinket Molnár, a vendégeket Máté pontjai repítették. A negyed végére kissé felélénkült a két fél támadójátéka, Kelemen Balázs ketteseivel tartottuk a lépést (17-18).

A folytatásban egyre inkább átvette a kezdeményezést a Kosársuli. Varga Ákos triplájánál már hat ponttal vezettünk (26-20), és ugyan az Eger triplákkal igyekezett zárkózni, a kiváló passz-befejezés kombinációk és a javuló triplatendencia már viszonylag stabil biztosított a játékrész közepén (37-27). Egész pontosan biztosíthatott volna, hisz elegendő volt néhány álmoskás perc, és máris visszazárkózott az Eger: Papp triplájával zárult a félidő (43-41).

A harmadik negyed eleje nem alakult jól, hisz előbb egyenlített az Eger, majd Varga Zalán bicegett le a pályáról. Ennek ellenére tett Rostás vezérletével gyakorlatilag döntő lépést a győzelem szempontjából a csapat, hisz jó védekezéssel és szemfüles labdaszerzésekkel sikerült meglépni: Ságodi büntetőjével zárult a negyed (61-51).

Fiatal játékosunk szép hármassal nyugtatta a kedélyeket, hogy aztán a különbség a tizenöt pontos határt is elérje (68-53). Nem adta fel azonban az Eger, és egészen 72-69-ig zárkóztak. Bő négy perccel a vége előtt kért időt Tóth Tamás, ami megnyugtatta ugyan a kedélyeket, ám a jó egri triplák az utolsó minutumig nyílttá tették a mérkőzést. Egy percre a lefújástól Rostás kettesével 80-74-et mutatott az eredményjelző, és szerencsére ezt a leheletnyi előnyt sikerült megőrizni – végül Pavlovic kettese zárt, beállítva a 85-75-ös végeredményt. Nem volt könnyű meccs, de a jó büntetőzésnek és lepattanózásnak köszönhetően itthon tartottuk a pontokat.

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-EKE Eger KOK 85-75 (17-18, 26-23, 18-10, 24-24)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Söjtöry, Kovács, Borgula

 

Kosársuli: Molnár 12/6, Kelemen B. 9, Varga Á. 9/3, Hargitai 6, Acimovic 2

Cserék: ROSTÁS 16, Varga Z. 2, Bálint 4, Pavlovic 10, Perák 4, Kovács 7/3, Ságodi 4/3

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Eger: Szabó 14/12, PAPP 29/15, Máté 14/3, Illés 12, Horváth 6

Cserék: Szicsák -, Frey -, Szatmári -

Vezetőedző: dr. Váczi Péter

 

Tóth Tamás: "Férfias küzdelem után hagytuk el győztesen a pályát, nehéz mérkőzés volt. Szívósan küzdött a jól felkészített egri csapat, kihasználták a hibáinkat. Tudtuk, hogy szűk rotációval dolgoznak ma, mégsem tudtuk megtörni őket. Értékes skalp ez nekünk, haladunk lépésről lépésre."

 

Folytatás a felnőttek számára a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében december 3-án, kedden a Piros csoportos Baja otthonában, majd a bajnokságban december 6-án, pénteken a Győr ellen – ekkor U20-asaink is pályára lépnek.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kemény csatát vívtak a matekosok idén is

Kemény csatát vívtak a matekosok idén is

Két évtizedes múltja van a Németh László Gimnázium, Általános Iskola felsős matekversenyének, amelyet idén is megrendeztek. Eredmények.
Sürgetik a kórházadósságok rendezését

Sürgetik a kórházadósságok rendezését

Levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A CSME Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményében is meghaladja az egymilliárdot a kifizetetlen számlák értéke.

Varázslatos Szegedi Advent

Varázslatos Szegedi Advent

November 29-én az adventi fények ünnepélyes felkapcsolásával és a tűzzsonglőrök produkciójával veszi kezdetét a Szegedi Karácsonyi Hetek.
A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!