SportA rájátszás második meccsén kikapott a Kosársuli

2023. április 15., szombat
 
A rájátszás második meccsén kikapott a Kosársuli

A szerdai felejthetetlen, 73-71-es győzelem után ezúttal idegenben lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntőjében a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic csapata hasonló forgatókönyv szerint játszott, mint az első találkozón, ám most elmaradt a nagy hajrá, így a Tiszaújváros kiegyenlítette a három nyert mérkőzésig tartó párharcot.

Az alapszakasz tiszaújvárosi meccsén 82-63-ra nyertek a hazaiak, de a Kosársuli most bízhatott abban, hogy a szerdai meccs utolsó percei a tizennyolc pontos hátrányból való fordítással erőt adnak - ráadásul teljes kerettel utazott a csapat, míg a Tiszaújvárosnál a kulcsembernek számító, szerdán 17 pontig jutó Bán a kezdés előtt megsérült, így nem léphetett pályára.

Pontatlanul, több eladott labdával kezdett mindkét csapat, lassan lendült bele a játékba a Tiszaújváros és a Kosársuli is. A hazaikat az ezúttal is remekül játszó, végül dupla-dupláig jutó (27 pont, 10 lepattanó) mozgatta, míg a Kosársuli Varga Ákos vezetésével szerzett kosarakat az első percekben. A 7. percben aztán kilenc pontra elhúzott a Kosársuli (7-16), Bálint és Kass remekelt támadásban, időt is kellett kérnie Lekli Józsefnek. A legjobbkor tette, hiszen Santiago és Lakatos hamar visszahozta őket, ráadásul a védekezésükön is szorítottak, miközben a Kosársuli nem tudott kosarat szerezni a negyed utolsó bő három percében - 0-8-as rohamra 8-0-s volt a válasz (15-16).

A második negyed elején a palánk alatt, egy-egyben és kintről is villant a Tiszaújváros, és bár Vuk Pavlovic időt kért, nem tudta megállítani a jó szériát - egy 7-0-s sorozattal 25-18-ra léptek el a hazaiak, amit Okoh kosara után, 29-20-nál újabb időkérés követett. A gólcsendet mínusz tizenkettőnél Kelemen törte meg, ám Santiagónak, valamint a gyengébb dobóformának és lepattanózásnak köszönhetően nem sikerült lényegesen csökkenteni a különbséget a félidőig (36-27 a nagyszünetben).

Az újabb páratlan, tehát a harmadik negyedben egyből erőre kapott a Kosársuli, és gyors kosarakkal visszajött a partiba (38-34, 22. perc). A Tiszaújváros, pontosabban Santiago sem ragadt azonban az öltözőben, így egymaga fejezte be a támadásokat és használta ki a vásárhelyi hibákat. Kiss triplájánál, a 26. percben ismét átlépte a tízet az előnyük (53-41), majd hiába kért időt Vuk Pavlovic, a tizenöt pontot is elérte a különbség. A negyed végén büntetőkkel igyekezett közelebb jönni a Kosársuli, de tizenkét pontos hátránnyal kezdte az utolsó negyedet (61-49).

Remélhettük, hogy hasonló forgatókönyvvel hasonló utolsó negyed jön, mint szerdán, ám a jó egyéni teljesítmények ezúttal elmaradtak, a Tiszaújváros pedig hamar eldöntötte az érdemi dolgokat, hiszen úgy kezdték 11-0-val az utolsó negyedet, hogy a Kosársuli öt percig nem tudta megzörgetni a hazaiak hálóját. A végére így már nem maradt kérdés, csupán egyetlen pozitívum: a Kosársuliban megkapták az esélyt a saját nevelésű fiatal játékosok, ám csökkenteni ők sem tudták a hátrányt. A 81-59-es hazai sikert jelentő végeredményt Bősz állította be egy szép triplából. 

A Kosársuli legponterősebbje az ezúttal 15-ig jutó Varga Ákos volt.

 

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 81-59 (15-16, 21-11, 25-22, 20-10)

Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok. Vezette: Gaál, Józsa, Marton

 

Tiszaújváros: 14/9, Molnár 1, Santiago 27, Kovács 2, Okoh 8
Csere: Lakatos 13/3, Asszú 13/3, Habel 3, Czimer -, Sándor -, Gaál -
Vezetőedző: Lekli József


Kosársuli: Borbáth 2, Varga Á. 15/6, Kass 9, Varga Z. 4, Kelemen 6
Csere: Bálint 13/3, Bősz 7/3, Balogh 4, Pinnyey -, Karsai -, Knyur -, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


A három nyert meccsig tartó párharc állása: 1-1

 

Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Tiszaújvárosnak, nagyon nagy energiával játszottak, nagyon koncentráltak voltak, megtalálták a gyenge pontjainkat, jól támadtak minket egy-egyből. Úgy gondolom, voltak olyan aspektusai a játéknak, amikben javultunk az első mérkőzéshez képest, de sajnos a dobóformánk nem volt elég ahhoz, hogy idegenben nyerjünk. Ők kulcsszituációkban kosarakat szereztek, nekünk ez nem sikerült, folyamatosan nőtt az előny, és így a végére ekkora lett a különbség a két csapat között. Nincs időnk búslakodni, egy-egy az állás, még mindig nálunk van a hazai pálya előnye. Készülünk tovább, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a harmadik mérkőzést hazai pályán megnyerjük ellenük."


Lekli József: "Először is gratulálok a csapatomnak, mert megcsináltuk azt, amit tudunk, és megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Ez már Hódmezőn is összejöhetett volna, de ott még a fejek nem voltak rendben. Nagyon bízom benne, hogy most már mindenki megérkezett a rájátszásba, és az elkövetkező mérkőzéseken ugyanígy tudunk majd teljesíteni mentálisan, mert akkor van esélyünk, és én úgy gondolom, hogy be kell jutnunk a négybe."

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Április első napja nagy meleget hozott, de még vissazatér a hűvös idő, vagyis a szeszélyességét bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

Gyermekek védelme az online térben

Gyermekek védelme az online térben

A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.