SportA hajrában már nem volt kétséges a győzelem

2023. március 25., szombat
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli péntek este remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.

 

 


 

 

 

A húszpontos sikerrel Vuk Pavlovic együttese megerősítette a helyét a felsőházi rájátszásban.

Nem kezdett jól pedig a Kosársuli: az alapszakaszt a második helyen záró, jó erőkből álló, a vásárhelyi Szögi Ádámot is a kezdőben tudó miskolciak ott folytatták, ahol a két csapat decemberi, 104-76-os miskolci sikert hozó meccsén abbahagyták - 6-0-s sorozatuk után Vuk Pavlovic már másfél perc után időt kért. Ez olyannyira segített is a Kosársulin, hogy előbb fordított a csapat, majd a vezetést ki sem adta már többet a kezéből a meccsen. Kelemen, Kass és Borbáth keze is sült, a 0-6-ra 13-1-es roham volt a válasz, a negyed második félében pedig Kelemen és Bálint is elsüllyesztett egy-egy triplát. A védekezés is összeszedetten, jól működött, így 25-17-tel zárult a negyed.

A második negyed eleji rohanásból Bálint kosarainak köszönhetően a Kosársuli jött ki egy fokkal jobban - Knyur hármasa a 14. percben ismét beállította a tízpontos különbséget (34-24). Érződött, hogy akarnának a miskolciak, ám helyenként tompán játszottak, másrészt nem tudtak mit kezdeni a minden egyes pályára lépő játékos akarata által repített hazaiakkal. A tíz pont környéki Kosársuli-előny egészen a második negyed végéig megmaradt, ám Csák két triplája miskolci szempontból a legjobbkor érkezett lélektanilag - 45-37-tel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetet követően feljött öt pontra a vendégcsapat, ám előbb Borbáth kapta a hátára a Kosársulit a szép egy-egyeivel és betöréseivel, majd Bálint pontjai állították vissza a tízpontos előnyt ismét. A negyed közepe újra a Kosársulié volt, ám a paprikás hangulatú pillanatokból a Miskolc jött ki egy fokkal jobban, és 5-0-s szériával meghagyta az esélyt az izgalmas végjátékra (62-54 a harmadik negyed végén). 

A hajrában aztán semmi kérdés nem volt afelől, hogy melyik csapaté lesz a siker. Varga Ákos triplája kezdte a Kosársuli pontgyártását, majd Pinnyey, Kelemen és Pinnyey kiváló passzából Bálint következett, beállítva az addigi legnagyobb, tizenhat pontos különbséget (72-56, 34. perc). Igyekezett időkéréssel és cserékkel frissíteni csapatán Váczi Péter, a vendégek vezetőedzője, ám érdemben nem sikerült közelebb jönni, a 38. perc elején pedig végleg megpecsételődött a sorsuk: Kelemen a szezon egyik, ha nem a legbravúrosabb tripláját szórta emberről, lehetetlen helyzetben (77-64), majd Borbáth újabb pontjai és Varga Ákos nagyszerű passzai következtek. Az utolsó másfél percben Vuk Pavlovic minden bevethető állapotban lévő játékosnak lehetőséget adott, Kass és Knyur hármasa után pedig a legjobbkor, a lefújás pillanatában mutatott húszpontos különbséget az eredményjelző - nagyon meggyőző játékkal, a miskolciakat minden tekintetben felülmúlva 88-68-ra nyert a Kosársuli, így megerősítette helyét a felsőházi rájátszásban és nagyon közel került a negyedik hely megszerzéséhez az alapszakaszban. A meccs legponterősebb játékosa a 21-ig jutó Bálint volt.

 

NB I/B Zöld csoport, 25. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - MEAFC-Miskolc 88-68 (25-17, 20-20, 17-17, 26-14)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gaál, Józsa, Borgula

Kosársuli: Varga Á. 8/3, Borbáth 18/6, Kass 9/6, Pinnyey 4, Kelemen 18/12
Csere: Varga Z. 4, Bálint 21/3, Karsai -, Knyur 6/6, Bősz -, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Miskolc: Kozák M. 13, Szögi 4, Csák 9/9, Ragályi 4, Cseh 2
Csere: Pintér 6, Gerőcs 6/3, Lippai 9, Nyíri -, Williams 7, Kozák B. 2, Orliczki 6
Vezetőedző: Váczi Péter

 

Vuk Pavlovic: "A szezon legfontosabb győzelmét sikerült megszereznünk egy nagyon jó szerkezetű csapat ellen. Minden játékosom, aki pályára lépett, mindent megtett a győzelemért, a meccs nagy részében koncentráltak voltunk, jó döntéseket hoztunk. Ilyen játékkal hazai pályán kevés csapat tud megverni minket ebben az osztályban, úgyhogy elégedett és büszke vagyok a csapatra. Sok sikert kívánok a Miskolcnak a playoffra!"

Váczi Péter"Gratulálok a Hódmezővásárhelynek, teljesen megérdemelten nyertek, nagyon sokat fejlődtek a legutóbbi mérkőzésünk óta! Annyit azért hozzátennék, hogy picit nagyobb konzekvenciát egyes szereplőktől elvártam volna a mérkőzésen, de ez semmit sem von le a hazai csapat érdemeiből. Kívánom, hogy találkozzunk velük a playoff során, mert ez azt jelentené, hogy mind a két csapat a legjobb négy közé fog jutni."

 

Az U20-asok a 16 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplázó Megyesi vezetésével 93-56-ra győztek, így továbbra is őrzik matematikai esélyüket a bajnoki elsőséghez - ehhez azonban az kéne, hogy vasárnap a DMTK-Zsíros Akadémia legyőzze idegenben a Bonyhádot, majd a Kosársuli hazai pályán nagyarányú győzelmet arasson a Budafok ellen a zárófordulóban. 

 

Az alapszakasz utolsó mérkőzését április 2-án, vasárnap 18 órától játssza a Kosársuli az alapszakasz-győztes Budafok ellen a Hódtói Sportcsarnokban, míg az U20-asok rangadóját 15 órakor rendezik. 

 
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Gyermekek védelme az online térben

Gyermekek védelme az online térben

A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.