Kultúra, oktatásWellmann Oszkár konferencia 19. alkalommal

2022. április 26., kedd
 
Wellmann Oszkár konferencia 19. alkalommal

A konferencia a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar tudományos életének országos hírűvé vált rendezvénye. Idén is tucatnyi hazai és külföldi szakember tart előadást.

 

 

 

 

 

 

Az agrároktatás nagy múltú vásárhelyi intézményében hagyományosan idén is megrendezik a híres állatorvos és egyetemi tanárról elnevezett konferenciát.

 

A Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara tudományos életének egyik országos hírűvé nőtte ki magát az első alkalommal közel 20 éve megrendezett konferencia.  Az évekkel ezelőtt meghatározott célja, az egyes országok közötti együttműködések lehetőségeinek feltárása és a már meglévő kapcsolatok hatékonyságának erősítése, új együttműködéseken alapuló projektek generálása, továbbá a nemzetközi és az interregionális kapcsolatok bővítése és elősegítése.

 

 

Az angol nyelvű, nemzetközi konferencia fő témái az élelmiszertermelés- és feldolgozás, a környezetvédelem, a fenntartható gazdálkodás, az agrárközgazdaság, a vidékfejlesztés és a falusi turizmus lesznek. Idén több mint száz hazai és külföldi előadó csatlakozott a programhoz, többek között Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából.

A konferencia célja, hogy a hazai és külföldi szakemberek számára fórumot biztosítson a mezőgazdaság aktuális kérdéseinek megválaszolására.

 

A XIX. Wellmann Nemzetközi Tudományos konferenciával az SZTE Mezőgazdasági Kara a Centenáriumi Tanév programjához is kapcsolódik, amellyel az egyetemalapítás 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulóját is ünnepli a Szegedi Tudományegyetem.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Gál Olivér és Ugrai Panna is magyar bajnok lett. A 18 éves tehetség, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát előzte meg 8 századmásodperccel.
20 éves a Fandante Kamarakórus

20 éves a Fandante Kamarakórus

Mintegy 500 évet járhattak be a zeneszeretők térben is időben a Fandante Kamarakórus jubileumi koncertjén a Református Ótemplomban.
A Máté Taekwondo sportolói a VB-n

A Máté Taekwondo sportolói a VB-n

Érmes helyezés nélkül, de – a későbbi sporteredményeiket elősegítő - tapasztalatokkal tért haza a világbajnokságról a két Máté taekwondos versenyző.
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben - Nemcsak tavaszi lehet a fáradtság

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben - Nemcsak tavaszi lehet a fáradtság

A fáradtságnak sok oka lehet, akár komolyabb dolog is. Nem szabad félvállról venni a tüneteket! Itt van néhány figyelmeztető jel.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt A Vásárhelyi Hírek Háziasszonya, a Paprika TV-ből megismert Baracskay Angéla ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb sütit ajánl közkedvelt rovatunk, az ’Ennivaló receptjeink’ olvasóinak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.