SportA Máté Taekwondo sportolói a VB-n

2022. április 26., kedd
 
A Máté Taekwondo sportolói a VB-n

Érmes helyezés nélkül, de – a későbbi sporteredményeket befolyásoló - nagyszerű tapasztalatokkal tért haza Dél Koreából a két Máté taekwondos versenyző.

 

 

A két sportoló az OB-n készült képen.

 

 

 

A dél-koreai Kojangban április 21-én kezdődött poomsae világbajnokságon Máté Mirabella és László Alexa lépett pástra, előbbi a felnőtt női freestyle kategóriában, utóbbi a 30 év alattiak formagyakorlatban.

 

A 2018-as tajpeji világbajnokságot követően a 2020-ra tervezett poomsae vb-t a koronavírus miatt el kellett halasztani. A pótlásra egészen mostanáig kellett várni. A dél-koreai Kojang városában 63 ország 760 sportolója lépett pástra. Köztük két magyarnak szoríthattunk, Máté Mirabella 22-én, László Alexa 24-én lépett a pástra.

 

A lábsérüléssel bajlódó Máté Mirabella 4.12 pontot kapott, amivel nem jutott tovább az elődöntőbe. A freestyle kategóriájában a 17. helyet szerezte meg

 

A 30 év alattiak formagyakorlat mezőnyében indult László Alexa. A 32 közé jutásért rendezett párharcban egy vietnámi ellenfelet kapott. Kettejük produkciójából az ázsiai lányét látták jobbnak, így Alexa számára véget ért a világbajnokság.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Most már biztos az 5-6. helyezés

Most már biztos az 5-6. helyezés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában az alapszakaszban elszenvedett csúnya vereségért vissza tudott vágni idegenben a Kecskemétnek.
Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Az elmúlt évtizedben nemhogy nőtt volna, hanem csökkent a Szakma Kiváló Tanulója döntőben résztvevő vásárhelyi tanulók száma.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.