SportA Máté Taekwondo sportolói a VB-n

2022. április 26., kedd
 
A Máté Taekwondo sportolói a VB-n

Érmes helyezés nélkül, de – a későbbi sporteredményeket befolyásoló - nagyszerű tapasztalatokkal tért haza Dél Koreából a két Máté taekwondos versenyző.

 

 

A két sportoló az OB-n készült képen.

 

 

 

A dél-koreai Kojangban április 21-én kezdődött poomsae világbajnokságon Máté Mirabella és László Alexa lépett pástra, előbbi a felnőtt női freestyle kategóriában, utóbbi a 30 év alattiak formagyakorlatban.

 

A 2018-as tajpeji világbajnokságot követően a 2020-ra tervezett poomsae vb-t a koronavírus miatt el kellett halasztani. A pótlásra egészen mostanáig kellett várni. A dél-koreai Kojang városában 63 ország 760 sportolója lépett pástra. Köztük két magyarnak szoríthattunk, Máté Mirabella 22-én, László Alexa 24-én lépett a pástra.

 

A lábsérüléssel bajlódó Máté Mirabella 4.12 pontot kapott, amivel nem jutott tovább az elődöntőbe. A freestyle kategóriájában a 17. helyet szerezte meg

 

A 30 év alattiak formagyakorlat mezőnyében indult László Alexa. A 32 közé jutásért rendezett párharcban egy vietnámi ellenfelet kapott. Kettejük produkciójából az ázsiai lányét látták jobbnak, így Alexa számára véget ért a világbajnokság.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Most már biztos az 5-6. helyezés

Most már biztos az 5-6. helyezés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában az alapszakaszban elszenvedett csúnya vereségért vissza tudott vágni idegenben a Kecskemétnek.
Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Az elmúlt évtizedben nemhogy nőtt volna, hanem csökkent a Szakma Kiváló Tanulója döntőben résztvevő vásárhelyi tanulók száma.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Április első napja nagy meleget hozott, de még vissazatér a hűvös idő, vagyis a szeszélyességét bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...