SportA Máté Taekwondo sportolói a VB-n

2022. április 26., kedd
 
A Máté Taekwondo sportolói a VB-n

Érmes helyezés nélkül, de – a későbbi sporteredményeket befolyásoló - nagyszerű tapasztalatokkal tért haza Dél Koreából a két Máté taekwondos versenyző.

 

 

A két sportoló az OB-n készült képen.

 

 

 

A dél-koreai Kojangban április 21-én kezdődött poomsae világbajnokságon Máté Mirabella és László Alexa lépett pástra, előbbi a felnőtt női freestyle kategóriában, utóbbi a 30 év alattiak formagyakorlatban.

 

A 2018-as tajpeji világbajnokságot követően a 2020-ra tervezett poomsae vb-t a koronavírus miatt el kellett halasztani. A pótlásra egészen mostanáig kellett várni. A dél-koreai Kojang városában 63 ország 760 sportolója lépett pástra. Köztük két magyarnak szoríthattunk, Máté Mirabella 22-én, László Alexa 24-én lépett a pástra.

 

A lábsérüléssel bajlódó Máté Mirabella 4.12 pontot kapott, amivel nem jutott tovább az elődöntőbe. A freestyle kategóriájában a 17. helyet szerezte meg

 

A 30 év alattiak formagyakorlat mezőnyében indult László Alexa. A 32 közé jutásért rendezett párharcban egy vietnámi ellenfelet kapott. Kettejük produkciójából az ázsiai lányét látták jobbnak, így Alexa számára véget ért a világbajnokság.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Most már biztos az 5-6. helyezés

Most már biztos az 5-6. helyezés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában az alapszakaszban elszenvedett csúnya vereségért vissza tudott vágni idegenben a Kecskemétnek.
Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Az elmúlt évtizedben nemhogy nőtt volna, hanem csökkent a Szakma Kiváló Tanulója döntőben résztvevő vásárhelyi tanulók száma.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.