SportA Máté Taekwondo sportolói a VB-n

2022. április 26., kedd
 
A Máté Taekwondo sportolói a VB-n

Érmes helyezés nélkül, de – a későbbi sporteredményeket befolyásoló - nagyszerű tapasztalatokkal tért haza Dél Koreából a két Máté taekwondos versenyző.

 

 

A két sportoló az OB-n készült képen.

 

 

 

A dél-koreai Kojangban április 21-én kezdődött poomsae világbajnokságon Máté Mirabella és László Alexa lépett pástra, előbbi a felnőtt női freestyle kategóriában, utóbbi a 30 év alattiak formagyakorlatban.

 

A 2018-as tajpeji világbajnokságot követően a 2020-ra tervezett poomsae vb-t a koronavírus miatt el kellett halasztani. A pótlásra egészen mostanáig kellett várni. A dél-koreai Kojang városában 63 ország 760 sportolója lépett pástra. Köztük két magyarnak szoríthattunk, Máté Mirabella 22-én, László Alexa 24-én lépett a pástra.

 

A lábsérüléssel bajlódó Máté Mirabella 4.12 pontot kapott, amivel nem jutott tovább az elődöntőbe. A freestyle kategóriájában a 17. helyet szerezte meg

 

A 30 év alattiak formagyakorlat mezőnyében indult László Alexa. A 32 közé jutásért rendezett párharcban egy vietnámi ellenfelet kapott. Kettejük produkciójából az ázsiai lányét látták jobbnak, így Alexa számára véget ért a világbajnokság.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Most már biztos az 5-6. helyezés

Most már biztos az 5-6. helyezés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában az alapszakaszban elszenvedett csúnya vereségért vissza tudott vágni idegenben a Kecskemétnek.
Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Az elmúlt évtizedben nemhogy nőtt volna, hanem csökkent a Szakma Kiváló Tanulója döntőben résztvevő vásárhelyi tanulók száma.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt A Paprika TV-ből megismert Baracskay Angéla ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb sütit ajánl közkedvelt rovatunk, az ’Ennivaló receptjeink’ olvasóinak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.