SportA Máté Taekwondo sportolói a VB-n

2022. április 26., kedd
 
A Máté Taekwondo sportolói a VB-n

Érmes helyezés nélkül, de – a későbbi sporteredményeket befolyásoló - nagyszerű tapasztalatokkal tért haza Dél Koreából a két Máté taekwondos versenyző.

 

 

A két sportoló az OB-n készült képen.

 

 

 

A dél-koreai Kojangban április 21-én kezdődött poomsae világbajnokságon Máté Mirabella és László Alexa lépett pástra, előbbi a felnőtt női freestyle kategóriában, utóbbi a 30 év alattiak formagyakorlatban.

 

A 2018-as tajpeji világbajnokságot követően a 2020-ra tervezett poomsae vb-t a koronavírus miatt el kellett halasztani. A pótlásra egészen mostanáig kellett várni. A dél-koreai Kojang városában 63 ország 760 sportolója lépett pástra. Köztük két magyarnak szoríthattunk, Máté Mirabella 22-én, László Alexa 24-én lépett a pástra.

 

A lábsérüléssel bajlódó Máté Mirabella 4.12 pontot kapott, amivel nem jutott tovább az elődöntőbe. A freestyle kategóriájában a 17. helyet szerezte meg

 

A 30 év alattiak formagyakorlat mezőnyében indult László Alexa. A 32 közé jutásért rendezett párharcban egy vietnámi ellenfelet kapott. Kettejük produkciójából az ázsiai lányét látták jobbnak, így Alexa számára véget ért a világbajnokság.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Most már biztos az 5-6. helyezés

Most már biztos az 5-6. helyezés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában az alapszakaszban elszenvedett csúnya vereségért vissza tudott vágni idegenben a Kecskemétnek.
Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Egyetlen vásárhelyi diák került be a döntőbe

Az elmúlt évtizedben nemhogy nőtt volna, hanem csökkent a Szakma Kiváló Tanulója döntőben résztvevő vásárhelyi tanulók száma.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.