Kék hírekSokat hiányozhatott a rajzóráról

2021. szeptember 23., csütörtök
 
Sokat hiányozhatott a rajzóráról

A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.

 

 

 

 

 

 

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki többek között egy értékes bronz szobrot vitt el egy helyi kiállításról, olvasható az ügyészség honlapján.


A vádirat szerint a vádlott tavaly augusztus 13-án megjelent egy hódmezővásárhelyi művészeti központban megrendezett szoborkiállításon. A kiállított műtárgyak közül egy 200.000 forint értékű bronz szobrot egyszerűen leemelt annak tartóoszlopáról, és a hátizsákjába rejtve, kisétált az épületből. Még aznap elment egy használtcikk-kereskedésbe, ahol 2.000 forintért eladta a szobrot úgy, hogy valótlanul azt állította, hogy az a sajátja, majd az erről kiállított vételi jegyet aláírta.

 

A lopással okozott 200.000 forint kár a szobor lefoglalásával, majd tulajdonosának történő visszaadásával megtérült.

 

Vádiratában az ügyészség a vádlott terhére rója azt is, hogy a tavaly egy műszaki áruházból ellopott egy fejhallgatót. Emellett kétszer kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított a városban, amikor ittas állapotban tettleg bántalmazta a vele szóváltásba keveredett személyeket.

 

A járási ügyészség a férfit minősített lopás bűntettével és vétségével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével valamint két rendbeli garázdaság vétségének elkövetésével vádolja.

 
 
Forrás: Ügyészség
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Annyi változás történt az elmúlt tíz évben a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, amennyi a megelőző száz évben összesen - hangzott el a megnyitón.
Kutatók Éjszakája Vásárhelyen is

Kutatók Éjszakája Vásárhelyen is

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Részletes program.
Egyre sűrűbben csilingelnek

Egyre sűrűbben csilingelnek

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

A kórházban az eszköz, a humánerőforrás és tavasszal már az épített infrastruktúra is rendelkezésre áll ahhoz, hogy eredményes gyógyító munka folyjon.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.