SportVásárhelyi futballista a válogatottban

2020. augusztus 29., szombat
 
Vásárhelyi futballista a válogatottban

A vásárhelyi Kecskés Ákos is meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

 

 

 

 

 

 


 

Kihirdette keretét a törökök és az oroszok elleni Nemzetek Ligája-meccsekre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, aki a legutóbbi, Wales elleni összecsapáshoz képest 11 új futballistát hívott meg.


"Alapvető, hogy mindig rengeteg szempontot kell mérlegelni a kerethirdetés során, most viszont még inkább sok szempontot kellett figyelembe venni. Néhányan sérültek, másoknak nincs csapata, esetleg nincsenek megfelelő fizikai kondícióban. Az utolsó kerethirdetéshez képest tizenegy új embert hívtam be" - mondta Marco Rossi.

 

Rossi így a Budapest Honvéd két játékosa helyett a svájci Lugano két magyar légiósát hívta be, akik közül Kecskés Ákos újonc.

 

Rossi: "A fiatalokat nem azért hívtam be, mert nincs más játékos, hanem mert számítok rájuk és ha bizonyítanak a következő mérkőzéseken, akkor ugyanígy szerepelni fognak a keretben Bulgária ellen is."

 

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes jövő csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

 

 

A vásárhelyi 24 éves védő a svájci FC Lugano labdarúgója, a kényszerszünetet követően egy találkozót leszámítva minden bajnokin pályára léphetett, és mint mondta, nehéz időszakon van túl, hiszen 13 meccsük volt mintegy másfél hónap alatt. „Jól jöttem ki belőle, a szünet alatt rengeteget edzettem, itthon voltam Hódmezővásárhelyen, így teljesen készen álltam az újraindulásra” – nyilatkozta az M1-nek.

Az idényben 26 találkozón játszott és két gólt szerzett a pontvadászatban, amely véleménye szerint tempóban és taktikailag jóval felette van a magyar élvonalnak, sokkal több minőségi játékos szerepel a svájci ligában.

A Hódmezővásárhelyről indult futbalista azt is mondta „Gyerekkori álmom volt, hogy az Európa-ligában vagy a Bajnokok Ligájában játszhassak. Az egyik most megvolt, nagyravágyó voltam mindig is, remélem egyszer majd ott is be tudok mutatkozni – fejtette ki Kecskés, aki kétszer lépett pályára az Európa-ligában. – Teljesen más, mint egy átlagos bajnoki mérkőzésen játszani, ez mindig meg fog maradni nekem.”

A szövetségi kapitány döntése alapján most a magyar válogatottat erősíti.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Domonkos Nővérek iskolája - Részletes hogyan tovább

Domonkos Nővérek iskolája - Részletes hogyan tovább

A szülők jelentős része nem a vallási nevelés, hanem az oktatás színvonalának megerősítése reményében szavazott az egyházi fenntartásra.

 

Hivatalos tanévi menetrend 2020-21

Hivatalos tanévi menetrend 2020-21

A megszokott menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet. Megjelent a teljes menetrend a tanítási szünetekkel, az érettségikkel. Részletes menetrend cikkünkben!
Macska-patkány játék

Macska-patkány játék

Vásárhelyen nem igazán csökken a kóbor állatok száma, hiszen biztosítva van az élelem a macskák és persze a patkányok szaporulatának is.
Átadták a tavasszal adományozott kitüntetéseket

Átadták a tavasszal adományozott kitüntetéseket

Most adták át a nemzeti ünnepünk alkalmából a vásárhelyi hitélet két jeles képviselőjének adományozott állami kitüntetéseket Áder János köztársasági elnök megbízásából.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.