SportVásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

2019. szeptember 23., hétfő
 
Vásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

Egy hétvégén két országos bajnokságon, tőrözésben és négypróbában két dobogós helyezést ért el Papp Jázmin.

 

 

 

 

 

 

 

A Magyarkupa 2019/20-as szezonjának első fordulóját tőrben Vásárhelyen rendezték szeptember 21-22-én a Vívócentrumban.

Magyary Ágnes vezetőedző tanítványai, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE sportolói Wolf Eszter és Papp Jázmin is a pástra léptek és remek versenyzéssel bronzérmet nyertek.

 

Székesfehérváron is szombaton kezdődött és vasárnap folytatódott az ifjúsági, serdülő és újonc korcsoportú fiatal atléták összetett bajnoksága. A kétnapos viadal első napján a legkisebbek versenyében avattak bajnokokat csak, így a számok zömében a zárónapra maradt az aranyérmek és dobogós helyezések eldöntése.

18-an neveztek be a Leány négypróbába, amelyben A,B,C változatokban mérettettek meg a fiatal sportolók. Az U14-ben versenyző Papp Jázmin, a Hódiák SE sportolója aranyérmes lett.

 

A Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola most hetedikes diákja nem először állt fel a dobogóra. Már hatévesen megismerkedett a sikerrel, a Hód Fitness SE sportolójaként. Az évek hosszú során át találkozhattunk a nevével, a Hód Fitness SE országos, vagy nemzetközi versenyein. Jól érezhető az elhivatottsága a 2016-ban a Fitness Európa-bajnokságon újságírónak mondottak alapján. A tízéves kislány azt mondta: sok gyakorlással és kitartással lehet elérni a sikereket. Minden egyes nap kétórás edzéssel készült az EB-re, és természetesen győzni akart.

 

Három éve kezdett vívni, közben az atlétika felé is kacsingatott, olyan sikerrel, hogy magasugrásban korosztálya egyéni csúcsát tartja. Három egymást követő évben megkapta hódmezővásárhelyi önkormányzattól a Jó tanuló-jó sportoló díjat. A Vásárhelyi Hírekben is beszámoltunk májusban arról, hogy Papp Jázmin, az Országos Atlétika Diákolimpia döntőjében a III. korcsoportban magasugrásban és többpróbában ezüstérmes lett.

Testnevelő tanára Borbás Marianna. Edzője Héjja Antal, aki a Vásárhelyi Híreknek elmondta, Papp Jázmin sportszeretetét jól mutatja, hogy szombaton egy erős mezőnyben bronzérmet érő vívás-sorozat után, másnap reggel 5 órakor már autóban ült, hogy részt vegyen a székesfehérvári országos bajnokságon, ahol 18 induló közül lett aranyérmes.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve

Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve

Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
Lélekmelegítő kemencés nap

Lélekmelegítő kemencés nap

Az Árpád utcai Tájházban megmérettetnek a farsangi csemegék, amelyek közül a szakértői zsűri kiválasztja a legfinomabbakat.  Érdemes otthon előre dolgozni!  Remek fánkreceptek.
 

És ezt már olvasta?

Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.