SportVásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

2019. szeptember 23., hétfő
 
Vásárhely ifjú sportcsillagának újabb érmes helyezései

Egy hétvégén két országos bajnokságon, tőrözésben és négypróbában két dobogós helyezést ért el Papp Jázmin.

 

 

 

 

 

 

 

A Magyarkupa 2019/20-as szezonjának első fordulóját tőrben Vásárhelyen rendezték szeptember 21-22-én a Vívócentrumban.

Magyary Ágnes vezetőedző tanítványai, a Hódmezővásárhelyi Csomorkány SE sportolói Wolf Eszter és Papp Jázmin is a pástra léptek és remek versenyzéssel bronzérmet nyertek.

 

Székesfehérváron is szombaton kezdődött és vasárnap folytatódott az ifjúsági, serdülő és újonc korcsoportú fiatal atléták összetett bajnoksága. A kétnapos viadal első napján a legkisebbek versenyében avattak bajnokokat csak, így a számok zömében a zárónapra maradt az aranyérmek és dobogós helyezések eldöntése.

18-an neveztek be a Leány négypróbába, amelyben A,B,C változatokban mérettettek meg a fiatal sportolók. Az U14-ben versenyző Papp Jázmin, a Hódiák SE sportolója aranyérmes lett.

 

A Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola most hetedikes diákja nem először állt fel a dobogóra. Már hatévesen megismerkedett a sikerrel, a Hód Fitness SE sportolójaként. Az évek hosszú során át találkozhattunk a nevével, a Hód Fitness SE országos, vagy nemzetközi versenyein. Jól érezhető az elhivatottsága a 2016-ban a Fitness Európa-bajnokságon újságírónak mondottak alapján. A tízéves kislány azt mondta: sok gyakorlással és kitartással lehet elérni a sikereket. Minden egyes nap kétórás edzéssel készült az EB-re, és természetesen győzni akart.

 

Három éve kezdett vívni, közben az atlétika felé is kacsingatott, olyan sikerrel, hogy magasugrásban korosztálya egyéni csúcsát tartja. Három egymást követő évben megkapta hódmezővásárhelyi önkormányzattól a Jó tanuló-jó sportoló díjat. A Vásárhelyi Hírekben is beszámoltunk májusban arról, hogy Papp Jázmin, az Országos Atlétika Diákolimpia döntőjében a III. korcsoportban magasugrásban és többpróbában ezüstérmes lett.

Testnevelő tanára Borbás Marianna. Edzője Héjja Antal, aki a Vásárhelyi Híreknek elmondta, Papp Jázmin sportszeretetét jól mutatja, hogy szombaton egy erős mezőnyben bronzérmet érő vívás-sorozat után, másnap reggel 5 órakor már autóban ült, hogy részt vegyen a székesfehérvári országos bajnokságon, ahol 18 induló közül lett aranyérmes.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
Ismét pályán a kosaras lányok

Ismét pályán a kosaras lányok

Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.