GazdaságÚjra nyitott a régi új bölcsőde

2022. december 22., csütörtök
 
Újra nyitott a régi új bölcsőde

Január 2-tól 26 gyerek jár a Zsebibaba bölcsődébe. December 21-én adták át a bölcsödét, amely több éves huzavona után 230 millió forintból megújult.

 

 

 

 

 


Andriska Rita, a Zsebibaba bölcsőde vezetője nyilatkozata szerint a leendő bölcsődések egy része az Oldalkosár utcai és a Hóvirág utcai bölcsődéből jönnek át, gondozóikkal együtt.

 

Nyugvópontra került tehát a Teleki utcai intézmény helyzete, amelynek „kalandjai” 10 éven át tartottak. A bölcsőde 2012-ben zárt be. Néhány hónappal később már egy betörő is látogatást tett az elhagyatott épületben. Valószínű a betörés után azonnal szembesülhetett ezzel a ténnyel, mert zsákmánya mindössze egy gyermek testmagasságmérő lett, igaz annak is csak percekig örülhetett, mert – egy bejelentést követően - még a helyszínen tetten érték.

2019 júliusában a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet telephelye lett, Szent Bernadett Rehabilitációs Foglalkoztató néven.

Hamarosan költözniük kellett, mert fontosabb lett a varrógép zakatolás helyett a gyerekzsivaj: a bölcsődei helyek bővítése országosan is prioritást kapott, tekintettel arra, hogy Novák Katalin akkori család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kijelentette: „2020-ig terveztük elérni a 60 ezer bölcsődei férőhelyet.”

 

2021-re az önkormányzatnak sikerült egy TOP-os pályázaton 230 millió Ft európai uniós támogatást nyerni. Novemberben a kivitelezésre kiírt közbeszerzést a HPQ PLUS Kft. nyerte nettó 149.536.407,- Ft-os ajánlattal, a parkolókat a Miksi Bau Kft. építhette meg nettó 3.472.484,- Ft-ért.

Ám az engedélyeztetéssel 4 hónapot késett a Miniszterelnökség. Ez a késedelem azzal járt, hogy szeptemberben nem lett megnyitó. A hivatalos átadás viszont most már megtörtént december 21-én.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ismét volt szén-monoxid mérgezés Vásárhelyen

Ismét volt szén-monoxid mérgezés Vásárhelyen

A levegő-utánpótlás hiánya miatt a kémény nem képes az égésterméket elvezetni, egyre tökéletlenebb égés alakul ki, és a szén-monoxid  megjelenése csak idő kérdése.
Sikerrel búcsúzott a 2022-es évtől a Kosársuli

Sikerrel búcsúzott a 2022-es évtől a Kosársuli

Vuk Pavlovic együttese a zsinórban három idegenbeli bajnoki vereséget követően javítani tudott, az NB I/B Zöld csoportjának 14. fordulójában.
Vár a megye

Vár a megye

Magyarország megyéit vármegyéknek hívják. A szándék szerint a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését szolgálhatja.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.