GazdaságÚjra nyitott a régi új bölcsőde

2022. december 22., csütörtök
 
Újra nyitott a régi új bölcsőde

Január 2-tól 26 gyerek jár a Zsebibaba bölcsődébe. December 21-én adták át a bölcsödét, amely több éves huzavona után 230 millió forintból megújult.

 

 

 

 

 


Andriska Rita, a Zsebibaba bölcsőde vezetője nyilatkozata szerint a leendő bölcsődések egy része az Oldalkosár utcai és a Hóvirág utcai bölcsődéből jönnek át, gondozóikkal együtt.

 

Nyugvópontra került tehát a Teleki utcai intézmény helyzete, amelynek „kalandjai” 10 éven át tartottak. A bölcsőde 2012-ben zárt be. Néhány hónappal később már egy betörő is látogatást tett az elhagyatott épületben. Valószínű a betörés után azonnal szembesülhetett ezzel a ténnyel, mert zsákmánya mindössze egy gyermek testmagasságmérő lett, igaz annak is csak percekig örülhetett, mert – egy bejelentést követően - még a helyszínen tetten érték.

2019 júliusában a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet telephelye lett, Szent Bernadett Rehabilitációs Foglalkoztató néven.

Hamarosan költözniük kellett, mert fontosabb lett a varrógép zakatolás helyett a gyerekzsivaj: a bölcsődei helyek bővítése országosan is prioritást kapott, tekintettel arra, hogy Novák Katalin akkori család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kijelentette: „2020-ig terveztük elérni a 60 ezer bölcsődei férőhelyet.”

 

2021-re az önkormányzatnak sikerült egy TOP-os pályázaton 230 millió Ft európai uniós támogatást nyerni. Novemberben a kivitelezésre kiírt közbeszerzést a HPQ PLUS Kft. nyerte nettó 149.536.407,- Ft-os ajánlattal, a parkolókat a Miksi Bau Kft. építhette meg nettó 3.472.484,- Ft-ért.

Ám az engedélyeztetéssel 4 hónapot késett a Miniszterelnökség. Ez a késedelem azzal járt, hogy szeptemberben nem lett megnyitó. A hivatalos átadás viszont most már megtörtént december 21-én.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ismét volt szén-monoxid mérgezés Vásárhelyen

Ismét volt szén-monoxid mérgezés Vásárhelyen

A levegő-utánpótlás hiánya miatt a kémény nem képes az égésterméket elvezetni, egyre tökéletlenebb égés alakul ki, és a szén-monoxid  megjelenése csak idő kérdése.
Sikerrel búcsúzott a 2022-es évtől a Kosársuli

Sikerrel búcsúzott a 2022-es évtől a Kosársuli

Vuk Pavlovic együttese a zsinórban három idegenbeli bajnoki vereséget követően javítani tudott, az NB I/B Zöld csoportjának 14. fordulójában.
Vár a megye

Vár a megye

Magyarország megyéit vármegyéknek hívják. A szándék szerint a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését szolgálhatja.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,