SportSikerrel búcsúzott a 2022-es évtől a Kosársuli

2022. december 17., szombat
 
Sikerrel búcsúzott a 2022-es évtől a Kosársuli

December16-án este a sereghajtó NYÍKSE csapatát fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 14. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese a zsinórban három idegenbeli bajnoki vereséget követően javítani tudott, és sikerrel búcsúzott a 2022-es évtől.
 

Remekül kezdett a sérült Varga Zalánt és Baloghot ezúttal is nélkülöző Kosársuli, hiszen Bálint és Varga Ákos vezetésével három perc után már 8-0-t mutatott az eredményjelző – egyből időt is kellett kérnie a vendégek edzőjének, a játékosként évekig az A-csoportban játszó Brane Savicnak. Ez nem változtatott jelentősen a játék képén, hiszen Bálint keze továbbra is sült, az intenzív, hajtós támadásokhoz pedig szoros védekezés és a kispadról beszállók friss lendülete társult. A hetedik percre előbb tízre nőtt a különbség (20-10), majd Kelemen vezetésével a negyed végére tizenötre, végül 29-15-tel zárult a játékrész.

A második negyed eleje is hasonlóan alakult, hiszen a Kosársuli stabilan őrizte a felépített előnyt, ám a 15. percben visszazárkózott tíz pontra a Nyíregyháza (34-24), amire Vuk Pavlovic egyből időkéréssel reagált. Jól jött a csapatnak, hiszen Varga Ákos és Bálint kosarai hamar visszaállították a tizenöt pontot (39-24), és ez az egész meccs szempontjából meghatározó volt. A nagyszünethez közeledve ugyanis mindkét csapat hibázni kezdett támadásban, az eladott labdákból pedig a vendégek jöttek ki egy fokkal jobban. A félidőre Varga Ákos büntetője állította be a 42-31-es eredményt.

A pihenőt követően a szezon egyik, ha nem a legjobb negyedét produkálta a Kosársuli: távolról szinte mindent bement, és tökéletes perc eldöntötte a kérdéseket. Előbb Bálint és Varga Ákos vezetésével 6-0-s roham jött, majd 48-34-ről Borbáth kettese nyitotta a parádés szériát: sorrendben Varga Ákos, Kelemen, Varga Ákos, Kelemen, Bálint és Varga Ákos hozta a zsinórban hat tökéletes triplát, majd Pinnyey és Bálint tette teljessé a negyedet (71-47).

Amilyen kiemelkedően sikerült a harmadik negyed, annyira nem ment az utolsó, de huszonnégy pontos előnyről még a teljes gólcsend is belefért – a Nyíregyháza visszazárkózott tisztes távolságba, a fiatalokat is pályára küldő Kosársuli viszont így is magabiztos, 71-59-es győzelmet aratott, és szépen zárta az évet. A meccs legeredményesebbje a 25 pontot szóró Bálint és a 35-ös VAL-értékig jutó Varga Ákos lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - NYÍKSE 71 - 59 (29-15, 13-16, 29-16, 0-12)

Kosársuli: Varga Á. 19/12, Borbáth 6, Kass -, Bálint 25/15, Kelemen 15/9
Csere: Karsai 4, Pinnyey 2, Knyur -, Bősz -, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

NYÍKSE: Végső 2, Tisza 4, Földesi 7/3, Gáspár 15, Asztalos 8
Csere: Cvijin 6/6, Skorcov 11, Szilasi 1, Verba 5/3
Vezetőedző: Brane Savic

 

Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Nyíregyházának, jó mérkőzést játszottunk. Az első fordulóhoz képest nagyon sokat fejlődött ez a csapat, látszik rajtuk az erősítés, és sok periódus volt a mérkőzésen, amikor megnehezítették a dolgunkat – konkrétan annyira, hogy a negyedik negyedben sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Viszont a csapatot dicséri, hogy az első és a harmadik negyedben elért 29-29 pont megalapozta a győzelmet. Gratulálok a csapatnak, hogy sikerrel zártuk a naptári évet, szeretnénk ugyanezzel a lendülettel folytatni 2023-ban."

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Vár a megye

Vár a megye

Magyarország megyéit vármegyéknek hívják. A szándék szerint a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését szolgálhatja.
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.