SportÚj vezetőedző a Kosársulinál

2021. július 21., szerda
 
Új vezetőedző a Kosársulinál

Szablics Péter irányítja majd a 2021-22-es bajnoki szezonban a Vásárhelyi Kosársuli NBI B zöld csoportos felnőtt csapatát.

 

 

 

 

 

 

 

A gárda új vezetőedzője 38 éves kora ellenére rengeteg szakmai sikert ért el, majdnem 8 évig vezette a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) férfi kosárlabda csapatát, mellyel megnyerte az országos bajnokságot, idén pedig szakedzői végzettséget is szerzett a Testnevelési Egyetemen. Az újonnan igazolt szakember várhatóan könnyen megtalálja majd a hangot a fiatal vásárhelyi játékosokkal, mivel főállásban a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon dolgozik tanársegédként.

15 éves koromban kezdtem el foglalkozni komolyabban a kosárlabda sporttal és 2 éve hagytam abba az aktív sportolói pályafutásomat - mondta el a kék-sárgák új edzője. Azóta újra iskolapadba ültem, hogy még többet tanuljak az általam imádott sportról, a kosárlabdázásról. Mindeközben majdnem 8 évig vezettem a szegedi egyetem férfi kosárlabdacsapatát és úgy érzem, készen állok szembenézni új kihívásokkal. Nagyon örülök, hogy a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapatát irányíthatom a jövő szezonban, és szeretnék egy olyan helyi fiataloknak is sok játéklehetőséget biztosító csapatot építeni, ahol a játékosok egymásért, valamint a városért küzdve játszanak és érnek el eredményeket – tette hozzá Szablics Péter.


Szablics Péter egyébként kosarasként is szép eredményeket ért el, hiszen az országos egyetemi bajnoki cím kétszeri elhódítása mellett előbb tagja volt az SZTE Szedeák NBII-ből NBI B-be, majd onnan NBI A csoportba feljutó csapatának is. Sportolói pályafutását az NBI B piros csoportjában, a Nagykőrösnél fejezte be.

Edzőként bronz- és aranyérmet szerzett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságon, valamint negyedik helyet ért el a Szegedi Tudományegyetem női csapatával a 3x3 Kosárlabda Egyetemi Világbajnokságon.

Nem véletlen tehát, hogy a helyi fiatalokra a jövőben az eddigieknél is jobban építő Kosársuli elnöksége őt kérte fel a vezetőedzői feladatok ellátására.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gachályi Gréta országos egyéni bajnok lett

Gachályi Gréta országos egyéni bajnok lett

A vásárhelyi vívó végig vezetve nyerte élete első egyéni bajnoki címét. A bajnokság mellett toronymagasan megnyerte a korosztály ranglistáját is.
Kalmár Zsigmond kiállításra készül a Tornyai

Kalmár Zsigmond kiállításra készül a Tornyai

Ősszel kiállítással emlékezik a 80 évvel ezelőtt elhunyt lokálpatriótára, ehhez dokumentumokat és fényképeket, tárgyakat keresnek tárlatra.
Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós

Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós

Nagyon megy a kábszer termesztés és biznisz Vásárhelyen. A címbeli fajták is pörögnek. Gyakran akcióznak a nyomozók. Néha hetente többször is.
Ennivaló receptjeink - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Ennivaló receptjeink - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.