SportÚj vezetőedző a Kosársulinál

2021. július 21., szerda
 
Új vezetőedző a Kosársulinál

Szablics Péter irányítja majd a 2021-22-es bajnoki szezonban a Vásárhelyi Kosársuli NBI B zöld csoportos felnőtt csapatát.

 

 

 

 

 

 

 

A gárda új vezetőedzője 38 éves kora ellenére rengeteg szakmai sikert ért el, majdnem 8 évig vezette a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) férfi kosárlabda csapatát, mellyel megnyerte az országos bajnokságot, idén pedig szakedzői végzettséget is szerzett a Testnevelési Egyetemen. Az újonnan igazolt szakember várhatóan könnyen megtalálja majd a hangot a fiatal vásárhelyi játékosokkal, mivel főállásban a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon dolgozik tanársegédként.

15 éves koromban kezdtem el foglalkozni komolyabban a kosárlabda sporttal és 2 éve hagytam abba az aktív sportolói pályafutásomat - mondta el a kék-sárgák új edzője. Azóta újra iskolapadba ültem, hogy még többet tanuljak az általam imádott sportról, a kosárlabdázásról. Mindeközben majdnem 8 évig vezettem a szegedi egyetem férfi kosárlabdacsapatát és úgy érzem, készen állok szembenézni új kihívásokkal. Nagyon örülök, hogy a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapatát irányíthatom a jövő szezonban, és szeretnék egy olyan helyi fiataloknak is sok játéklehetőséget biztosító csapatot építeni, ahol a játékosok egymásért, valamint a városért küzdve játszanak és érnek el eredményeket – tette hozzá Szablics Péter.


Szablics Péter egyébként kosarasként is szép eredményeket ért el, hiszen az országos egyetemi bajnoki cím kétszeri elhódítása mellett előbb tagja volt az SZTE Szedeák NBII-ből NBI B-be, majd onnan NBI A csoportba feljutó csapatának is. Sportolói pályafutását az NBI B piros csoportjában, a Nagykőrösnél fejezte be.

Edzőként bronz- és aranyérmet szerzett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságon, valamint negyedik helyet ért el a Szegedi Tudományegyetem női csapatával a 3x3 Kosárlabda Egyetemi Világbajnokságon.

Nem véletlen tehát, hogy a helyi fiatalokra a jövőben az eddigieknél is jobban építő Kosársuli elnöksége őt kérte fel a vezetőedzői feladatok ellátására.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gachályi Gréta országos egyéni bajnok lett

Gachályi Gréta országos egyéni bajnok lett

A vásárhelyi vívó végig vezetve nyerte élete első egyéni bajnoki címét. A bajnokság mellett toronymagasan megnyerte a korosztály ranglistáját is.
Kalmár Zsigmond kiállításra készül a Tornyai

Kalmár Zsigmond kiállításra készül a Tornyai

Ősszel kiállítással emlékezik a 80 évvel ezelőtt elhunyt lokálpatriótára, ehhez dokumentumokat és fényképeket, tárgyakat keresnek tárlatra.
Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós

Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós

Nagyon megy a kábszer termesztés és biznisz Vásárhelyen. A címbeli fajták is pörögnek. Gyakran akcióznak a nyomozók. Néha hetente többször is.
Ennivaló receptjeink - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Ennivaló receptjeink - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.