Baracskay Angéla: "Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács. Dupla sárgabarackkal és pirított kókusszal, és dulce de leche (karamell) krémmel pedig bombasztikus. És az utóbbi az ő ötlete volt, olyan büszke vagyok rá. Sőt mikor megkérdeznek süteménnyel vagy étellel kapcsolatban, néha már helyettem válaszol."
Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal (2 rúd)
Hozzávalók:
6 tojás
100g cukor
2g só
1 rúd vanília
100g tej
200g szitált liszt
6 tojásfehérje
50g cukor
1 citromhéj
100g apróra vágott aszalt sárgabarack
250g friss kockára vágott sárgabarack
50g szárazon lepirított kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojások sárgáját 100g cukorral fehéredésig habosítjuk, hozzáadjuk a sót, a vanília kikapart belsejét, majd vékony sugárban folyamatos keveréssel a tejet, végül az átszitál lisztet.
Egy száraz tálban felverjük a tojás fehérjét kanalanként hozzáadva a cukrot. Fényes kemény habot készítünk. Két részletben beleforgatjuk az alapmasszába. Az első után hozzáadjuk a sárgabarackokat és a pirított kókuszt, majd a következő fehérjehabbal már csak éppen átforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
180 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon sütjük további 30-35 percen keresztül. Ha erős a sütőnk -10 fokkal vegyük le a sütőt. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad e rá a tészta). Hagyjuk kihűlni, és faljuk fel.
Ha további finomságokra kíváncsi, navigáljon el Angéla oldalára ITT!
Nézze meg Ennivaló receptjeink gyűjteményét! Biztos talál további kedvére valókat!