Kultúra, oktatásÚj főigazgató kerestetik

2022. április 28., csütörtök
 
Új főigazgató kerestetik

Az április 28-án tartott közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés megszavazta, Megyesi Beáta, a vásárhelyi kulturális intézmények igazgatói tisztségéből való távozását.

 

 

 

 

 


A vásárhelyi közgyűlés tavaly november 17-én fogadta el Megyesi Beáta pályázatát a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ vezetésére.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben is írtunk, az Oktatási, Kulturális, sport és Nemzetiségi Bizottság tagjaiból, a szakszervezet képviselőiből, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád-Csanád Megyei igazgatójából álló eseti bizottság a 3 jelölt személyét és a pályázatukat is alkalmasnak találta a főigazgatói kinevezésre, a döntést a közgyűlésre bízta.

Három érvényes pályázó volt: Kissné Urgyán Mária, Varga Anikó és Megyesi Beáta. Megyesi Beáta kivételével, a két másik pályázó a vásárhelyi kulturális életben éveket dolgozott, tevékenyen részt vett. A Közgyűlés végül Megyesi Beáta pályázatát támogatta.

 

Megyesi Beáta saját bevallása szerint egyáltalán nem ismerte a vásárhelyi kulturális életet, annak múltját, esetleges lokálpatrióta vonásait. Korábban a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársa, később osztályvezető-helyettese, majd a Petőfitelepi fiókkönyvtár vezetője, később a röszkei Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár vezetője volt.

 

A három hónapos próbaidő után 2022 február elsejétől nevezték ki főigazgatónak. Most közös megegyezés kérésével június 30-án távozik tisztségéből.

Sajtóinformációk szerint Megyesi Beáta már a próbaidő alatt jelentős béremelést kért és kapott az önkormányzattól.

 

A főigazgató első tevékenységei között a közművelődési központ logojának áttervezéssel sikerült felháborítania a vásárhelyi polgárokat.

Illetve – felkészületlenségéről árulkodó – hebegésbe torkolló megnyitó beszédet mondott, Dömötör János idén márciusban nyílt kiállításán, amely a vásárhelyiek szerint is méltatlan volt a legendás múzeumigazgató emlékéhez és a jeles eseményhez. Ezek csak epizódok a vezetői időszakából, mert távozásának valódi oka nem ismert és a döntésről a közgyűlésen Márki-Zay Péter sem beszélt.

A közgyűlés új vezetői  pályázat kiírásról is határozott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos második helyezés a Szakma Sztáron

Országos második helyezés a Szakma Sztáron

Összesen 9 fő versenyző jutott be a döntőbe Csongrád-Csanád megyéből, Hódmezővásárhely négy szakképző iskolájából idén csak egyetlen diák.
Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Kis Andrea alpolgármester továbbra is marad a poziciójában. Új választás lesz Mártélyon. Munkamegbeszélést tart Lázár János és Márki-Zay Péter. Frissítve!
Fejlesztik a vásárhelyi édesszájúak egyik kedvenc cukrászdáját

Fejlesztik a vásárhelyi édesszájúak egyik kedvenc cukrászdáját

Éppen 5 éve, 2017 április 28-án nyílt meg a Deák Ferenc utca 11. szám alatt az új Szőke Cukrászda. Most, nagyrészt uniós pályázatból fejlesztik az üzemet.
Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Gál Olivér és Ugrai Panna is magyar bajnok lett. A 18 éves tehetség, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát előzte meg 8 századmásodperccel.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.