Kultúra, oktatásÚj főigazgató kerestetik

2022. április 28., csütörtök
 
Új főigazgató kerestetik

Az április 28-án tartott közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés megszavazta, Megyesi Beáta, a vásárhelyi kulturális intézmények igazgatói tisztségéből való távozását.

 

 

 

 

 


A vásárhelyi közgyűlés tavaly november 17-én fogadta el Megyesi Beáta pályázatát a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ vezetésére.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben is írtunk, az Oktatási, Kulturális, sport és Nemzetiségi Bizottság tagjaiból, a szakszervezet képviselőiből, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád-Csanád Megyei igazgatójából álló eseti bizottság a 3 jelölt személyét és a pályázatukat is alkalmasnak találta a főigazgatói kinevezésre, a döntést a közgyűlésre bízta.

Három érvényes pályázó volt: Kissné Urgyán Mária, Varga Anikó és Megyesi Beáta. Megyesi Beáta kivételével, a két másik pályázó a vásárhelyi kulturális életben éveket dolgozott, tevékenyen részt vett. A Közgyűlés végül Megyesi Beáta pályázatát támogatta.

 

Megyesi Beáta saját bevallása szerint egyáltalán nem ismerte a vásárhelyi kulturális életet, annak múltját, esetleges lokálpatrióta vonásait. Korábban a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársa, később osztályvezető-helyettese, majd a Petőfitelepi fiókkönyvtár vezetője, később a röszkei Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár vezetője volt.

 

A három hónapos próbaidő után 2022 február elsejétől nevezték ki főigazgatónak. Most közös megegyezés kérésével június 30-án távozik tisztségéből.

Sajtóinformációk szerint Megyesi Beáta már a próbaidő alatt jelentős béremelést kért és kapott az önkormányzattól.

 

A főigazgató első tevékenységei között a közművelődési központ logojának áttervezéssel sikerült felháborítania a vásárhelyi polgárokat.

Illetve – felkészületlenségéről árulkodó – hebegésbe torkolló megnyitó beszédet mondott, Dömötör János idén márciusban nyílt kiállításán, amely a vásárhelyiek szerint is méltatlan volt a legendás múzeumigazgató emlékéhez és a jeles eseményhez. Ezek csak epizódok a vezetői időszakából, mert távozásának valódi oka nem ismert és a döntésről a közgyűlésen Márki-Zay Péter sem beszélt.

A közgyűlés új vezetői  pályázat kiírásról is határozott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos második helyezés a Szakma Sztáron

Országos második helyezés a Szakma Sztáron

Összesen 9 fő versenyző jutott be a döntőbe Csongrád-Csanád megyéből, Hódmezővásárhely négy szakképző iskolájából idén csak egyetlen diák.
Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Hódmezővásárhelyen és Mártélyon elkezdték a jövőt

Kis Andrea alpolgármester továbbra is marad a poziciójában. Új választás lesz Mártélyon. Munkamegbeszélést tart Lázár János és Márki-Zay Péter. Frissítve!
Fejlesztik a vásárhelyi édesszájúak egyik kedvenc cukrászdáját

Fejlesztik a vásárhelyi édesszájúak egyik kedvenc cukrászdáját

Éppen 5 éve, 2017 április 28-án nyílt meg a Deák Ferenc utca 11. szám alatt az új Szőke Cukrászda. Most, nagyrészt uniós pályázatból fejlesztik az üzemet.
Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Hatalmas Hód Úszó siker az Országos Bajnokságon

Gál Olivér és Ugrai Panna is magyar bajnok lett. A 18 éves tehetség, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát előzte meg 8 századmásodperccel.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.